Twan van Ooijen voorkomt met late treffer pijnlijke nederlaag tegen UDI

Na een vrij paasweekeinde mochten de ploegen uit de 4e klasse weer aantreden. Tubanters, die de week er voor een strohalm op lijfsbehoudt greep, stond nu voor een belangrijke week. In 5 dagen tijd staan er namelijk 2 Enschedese derby´s op het programma. De nummer laatst, Victoria ´28, komt op donderdag 11 april op bezoek, maar deze zondag moest Tubanters op bezoek bij de voorlaatste plaats, Udi Enschede. Een belangrijk duel, waarbij ook de nodige belangen spelen. Zo spelen Jordi Lever en Roy Jansen (weer) in het blauw/zwart na een rode periode en staat bij Udi Damian Hulshof in het team, die een verleden heeft bij Tubanters.

In het zonnige Enschede kon trainer Peter de Vries weer rekenen op een bijna fitte selectie. Dominique Jager en Niek Wösting moesten door blessures nog verstek laten gaan. Timo Roelofsen verving Dominique in de basis. Verder geen wijzigingen, dus Tubanters trad weer aan met hattrick hero Xander Molemans in de aanval.

Tubanters en Udi maakten er vanaf de aftrap geen goede wedstrijd van. Het was over en weer rommelig, maar de thuisploeg kwam iets dreigender over dan de blauw/zwarten. Het resulteerde nog niet in echte kansen of mogelijkheden. Wel verloor Tubanters veel ballen door slordigheden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het eerste gevaar uit het niks ontstond. Roy Jansen veroverde de bal op het middenveld, zag de doelman ver voor het doel staan, maar zag zijn inzet van ver op de bovenkant van de lat belandden. Tubanters kwam er vervolgens wat gevaarlijker uit en kreeg dan eindelijk het eerste echte schot op doel. Sam Wösting kopte een lange bal goed door, waarna Ayman el Amrani ontsnapte aan de aandacht. Ayman schoot op doel, maar de vuisten van de keeper voorkwam een voorsprong. Vervolgens was het weer een tijdje wachten op echt gevaar. Maar na een half uur spelen ging het ineens snel met hoogtepunten. Eerst schoot Udi na een goede combinatie aanval de bal naast het doel van Jordy van Asselt, waarna niet veel later Sam Wösting door kon komen door het centrum. De aanvalsleider van Tubanters kon alleen op de doelman af, wilde schieten, gleed wat weg en schoot de bal vervolgens hard op de voeten van de doelman. In de tegenstoot had de defensie van Tubanters een slechte communicatie, want de uitkomende Jordy van Asselt en de weifelende Wouter Wilmer kregen de bal niet weg. Udi profiteerde en schoot de bal langs de defensie binnen, 1-0. Tubanters lette niet op en was gedesorienteerd, want nog geen halve minuut later was het al 2-0. Coach Peter de Vries greep direct in en haalde de onzichtbare en afwezige Xander Molemans eraf, evenals Ayman el Amrani. Thomas Broek en Jeroen Timmers moesten nieuwe elan aan het team geven. Tubanters zakte nog voor de 45 minuten compleet door de ondergrens, waarbij het Jordy van Asselt nog tweemaal mocht bedanken dat de achterstand niet groter uitviel. Na een hoekschop ontstond er nog een scrimmage, die vervolgens binnen werd geschote. Jordy reageerde alert. Niet veel later voorkwam de Tubanters doelman nog een doelpunt, door een schot in de lage korte hoek te pakken. Rust: 2-0

Met nog 45 minuten op de klok moest Tubanters in het warme week flink aan de bak. Maar Udi vergat in de beginfase het duel op slot te gooien. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de 1e paal leep binnen getikt. Een katachtige reflex van Jordy van Asselt voorkwam een derde treffer. Daarna nam Tubanters het initiatief over en ging/moest Udi achteruit lopen. Na een kwartier spelen kreeg de uitploeg dan ook een uitgelezen mogelijkheid op een snelle aansluitingstreffer. Sam Wösting kopte een voorzet vanaf links goed door richting de tweede paal. Daar dook Roy Jansen op, die de bal vervolgens met een leeg doel voor hem hard naast volleyde. Het bleek wel het startschot voor de Tubanters, want na iets meer dan een uur spelen lag de bal wel in het netje. Thomas Broek schoof een voorzet hard en laag langs de keeper en zo was Tubanters weer terug in het duel, 2-1. De uitploeg ging door maar een tweetal minuten na zijn doelpunt vond Thomas Broek nu de vuisten van de Udi doelman. Wel was het oppassen voor een uitval van Udi, maar deze waren sporadisch nog aanwezig. Zo schoof een aanvaller bij de 1e paal de bal maar net naast. Aan de andere kant was Lenn Steenbergen nog dichtbij, maar de jonge aanvallende middenvelder zag zijn schot op de voeten van de doelman terecht komen. Langzaamaan begon Tubanters twee tegenstanders te krijgen, want niet alleen Udi, maar ook de wegtikkende speeltijd gingen tegen werken. Sam Wösting kopte nog een bal over en Jordi Lever kon net de bal niet langs de uitkomende doelman tikken om vrij baan te hebben. Udi counterde nog maar eens en leek de beslissing binnen te schieten, maar het doelpunt na een voorzet vanaf rechts werd afgekeurd door terecht buitenspel. De blessuretijd naderde, Udi wankelde, maar Tubanters kwam maar niet tot scoren. De mee opgekomen Wouter Wilmer leek dan eindelijk te scoren, maar ook hij vond de voeten van de doelman. Het leek niet meer te gaan lukken, maar er werd niet meer gerekend op het scorende vermogen van Twan van Ooijen. Jordi Lever zag zijn goede loopactie en lepelde de bal over de defensie. Twan nam goed aan en schoot vervolgens met zijn andere voet. Ditmaal moest de doelman wel capituleren en stond het 2-2. Tubanters geloofde nog in een overwinning, maar tijd was kort. Toch kreeg het nog één grote mogelijkheid, maar Kareem Freij schoot wild en hard naast in kansrijke positie.

Zo moesten beide ploegen de punten delen. En beiden zullen niet tevreden zijn. Een zeer slechte, door de ondergrens gezakte eerste helft van Tubanters, waarbij de gemakzucht en laconieke houding bijna fataal werd. Udi zal vooral nog terugdenken aan de eerste 45 minuten, waar het Tubanters een grotere klap moesten meegeven. Uiteindelijk moet je wedstrijden die je niet wint, niet gaan verliezen. En juist dat deed Tubanters uiteindelijk wel. Het vizier gaat op naar donderdag a.s. Dan komt Victoria op bezoek. 3 punten zijn een must. Hopelijk hebben spelers leering getrokken uit deze zondag en wordt er gestreden als team en individueel. Tot donderdag. Aftrap: 20:30u.