Gezocht: sociaal betrokken en ervaren sociaal werker/begeleider bij de Vrije Ruimte

We zoeken voor de Vrije Ruimte een sociaal werker/begeleider met specifieke expertise op het gebied van psychische kwetsbaarheden en gedragsproblematiek. Dit omdat we de kwaliteit van onze ondersteuning willen verhogen en om beter aan te sluiten bij diverse behoeften binnen de gemeenschap. Deze sociaal werker/begeleider brengt voldoende expertise en ervaring mee, om te zorgen voor effectieve en empathische begeleiding.

Het is belangrijk dat je de kernwaarde van menselijke aandacht hoog in het vaandel draagt. En dat je je richt op het opbouwen van vertrouwensrelaties door persoonlijke gesprekken te voeren. De focus ligt daarbij op het begrijpen van individuele behoeften en doelen; waar bevindt iemand zich op dit moment, wat heeft diegene nodig heeft en welke richting wil die persoon op. We zoeken iemand die dit laagdrempelig kan inzetten.

De Vrije Ruimte

De Vrije Ruimte is een samenwerking tussen voetbalvereniging De Tubanters 1897 en diverse andere organisaties, waarbij een voorliggende  voorziening is gecreëerd voor  buurtbewoners. Buurtbewoners kunnen hier terecht voor activiteiten, ontmoeting en ondersteuning.

“Bij de Vrije Ruimte mag je zijn wie je bent. Je hoeft dus niet per se iets te doen. Je mag ook gewoon binnenlopen voor een kop koffie. Of om andere mensen te ontmoeten. Loop je vast met bepaalde  zaken of heb je een moeilijke brief? Ook daarbij kunnen we je helpen.”

Wat ga je doen ?

 • Je draagt er aan bij dat individuen en doelgroepen elkaar ontmoeten en integreren. Je bent aanwezig en neemt voldoende tijd en ruimte voor individuele interactie, zo ondersteun en activeer je inwoners in hun persoonlijke groei.
 • Je motiveert, stimuleert en activeert de bewoners en helpt ze bij het vergroten van hun zelfstandigheid. Hierbij werk je samen met Wijkwijzer, Power, Mediant en andere partners.
 • Je functioneert als vraagbaak, pionier, coach, (werk)begeleider, vertrouwenspersoon, netwerker, coördinator, bemiddelaar, gastvrouw/heer en aanjager van activiteiten; weet hierin voortdurend te schakelen en de juiste toon te vinden.
 • Je werkt in een team samen met de verenigingsmanager van De Tubanters 1897, de powercoach en activiteitenbegeleiders; en staat in verbinding met welzijnspartijen, wijkteams, zorgaanbieders en vrijwilligersorganisaties. En natuurlijk met de inwoners en vrijwilligers die vormgeven aan het karakter en het effect van De Vrije Ruimte en haar partners.
 • Je maakt afspraken met partijen die op dezelfde locatie gehuisvest zijn en geeft de samenwerking met interne en externe partners verder vorm, om zo de effectiviteit van de ondersteuning die we binnen de Vrije Ruimte bieden te vergroten. Daarbij is het van belang dat je goed aansluit bij onze visie en in staat bent om op een empathische en ondersteunende manier te werken binnen onze gemeenschap.

Wie zoeken we:

 • Een sociaal werker / begeleider met een MBO-opleiding (niveau 4)
 • Jarenlange ervaring op gebied van gedragsproblematiek en psychische kwetsbaarheden
 • Je bent in staat om laagdrempelig in gesprek te gaan met mensen, effectieve vertrouwensrelaties op te bouwen en behoeftes te onderkennen
 • Je bent empathisch en kunt op verschillende niveaus communiceren

Wat bieden we:

 • Een dienstverband voor 16 uur bij De Tubanters 1897
 • Waarbij uren flexibel kunnen worden ingevuld (ma t/m vr tussen 8.30 en 17.00 uur)
 • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een enthousiast team van professionals en vrijwilligers
 • Veel ruimte voor eigen initiatief, binnen een prettige en sportieve werkomgeving.

Procedure:

Stuur je CV + motivatie naar verenigingsmanager@tubanters.nl.

Voor meer informatie over de functie(inhoud) kunt u contact opnemen met verenigingsmanager Henny Roerink. Tijdens kantooruren bereikbaar op 06-16017235.