Historie

Voetbalvereniging E.V. & A.C. De Tubanters 1897.

Kort even de geschiedenis.

Op 16 oktober 1897 – heel lang geleden dus – werd in Enschede opgericht de E.V. & A.C. De Tubanters 1897. De A.C. , atletiekclub, staat nog steeds in onze naam, doch sinds de eind jaren veertig beoefenen we atletieksport niet meer. Dat voetbal in 1897 nog niet de volkssport was die het nu is blijkt wel uit het feit dat er toen, naast De Tubanters, maar een andere voetbalvereniging in Enschede was, namelijk PW. De Tubanters behoort dan ook tot de oudste voetbalverenigingen van Nederland. Gespeeld werd er toen meestal buiten Enschede en de regio Twente; de reis werd vaak ondernomen met de fiets of per trein !

Bekende voetballers die De Tubanters in de loop van de tijd heeft voortgebracht zijn ondermeer Wim ten Duis (later Sportclub Enschede), Guus Velders (later Tubantia), Kalle Oranen, Mark Wijnreder, Rik Platvoet en Sander Westerveld (allen later F.C. Twente). Zelfs de legendarische Abe Lenstra heeft op latere leeftijd, begin jaren zestig, nog een jaartje in het 1e elftal van De Tubanters gespeeld.

Voetballen in een elftal.

Net als andere verenigingen heeft De Tubanters een prestatieve en recreatieve tak. Er is dus voor iedereen plaats in een elftal. Het plezier in de voetbalsport staat bij ons voorop. Daarnaast neemt Fair Play en hele voorname plaats in. Momenteel hebben we 6 senioren zondagelftallen, 3 senioren zaterdagelftallen, een meisjeselftal op de zaterdag, een dameselftal op de zaterdag, 9 juniorenelftallen, 19 pupillenelftallen en diverse mini’s van ongeveer 5 jaar, die in een onderlinge competitie het voetbal leren spelen. Binnen De Tubanters is er in een G-team ook plaats voor spelers met een geestelijke beperking

De Tubanters algemeen.

De Tubanters 1 speelt momenteel in de 4e klasse van het zondagvoetbal. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is de grootste afdeling binnen De Tubanters de jeugdafdeling. Het gezellige clubgebouw, met prachtig (zon)terras, bevindt zich aan de Olympialaan 20 te Enschede. Het clubgebouw is ook tijdens de diverse trainingen altijd geopend voor ouders en spelers. We beschikken op ons sportcomplex Het Diekman aan de Olympialaan over twee kunstgrasvelden en twee grasvelden.

Vrijwilligerswerk binnen De Tubanters 1897.

Zonder de vele vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Voelt u er iets voor om vrijwilligerswerk binnen De Tubanters te verrichten dan is dat uiteraard mogelijk op vele terreinen. Zo zijn er diverse taken binnen de voetbalafdelingen, bij de dagelijkse groep medewerkers en bij het kantinegebeuren. Het zou prachtig zijn als u die stap kan en wil zetten. Je doet op die manier bovendien vele sociale contacten op. Neem voor het doen vrijwilligerswerk contact op met de administratie van De Tubanters: 053 – 4313627 of kom langs van maandag t/m donderdag van 10.00 – 14.00 uur 

Lid worden?

Natuurlijk kan dat. Kijk hier voor meer informatie