Tubanters 1 weet weer wat winnen is na thuisduel tegen Sp. Overdinkel

Tubanters is weleens beter aan nieuw kalenderjaar begonnen. Dit jaar, 2024, kende geen beste start. Er werd veelal verloren en een zekere 3-1 voorsprong werd vorige maand ook nog verspeeld in de slotminuten, 3-3. De ploeg van Peter de Vries kan dus wel spreken van een vormcrisis. En dan komt ook nog angstgegner Sp. Overdinkel op bezoek. Dit seizoen leden de blauw/zwarten al pittige nederlagen tegen de Overdinkelaars. In de beker verloor het 9-1 en in de competitie werd er met 4-3 verloren na een 4-0 achterstand. Wel gezegd, de duels speelden zich af in Overdinkel. Deze zondag werd er in Enschede gespeeld. De ploeg moet het stellen zonder de al langer geblesseerden, maar ook Niek Wöstig moest het duel aan zich voorbij laten gaan na geblesseerd uit Bentelo terug te komen. Verder keerde Dominique Jager terug in de basis. De opstelling:

In een herfstachtig en stormachtig Enschede begon te thuisploeg niet stormachtig. Al na 2 minuten wist de paal naast Jordy van Asselt redding te brengen. Sp. Overdinkel had, met de wind in de rug, het overwicht, maar Tubanters counterde zelf ook naar een eerste kans. Sam Wösting vond in de omschakeling Xander Molemans, maar hij schoof de bal voorlangs. Na een klein kwartier was Overdinkel weer dichtbij. Tubanters lette niet goed op, de bal werd snel ingegooid, maar ook dit schot ging maar net voor het doel langs. Tubanters kreeg vervolgens meer controle, maar veel kansen leverde het nog niet op. Wel zag Dominique Jager een inzet van de lijn gehaald worden. Overdinkel kreeg de bal na een hoekschop niet weg, waarna de bal voor Dominique’s voeten belandde. Na iets meer dan een half uur speelde Jordy van Asselt de bal maar optimistisch naar voren. De lange Sam Wösting kon de bal verlengen, kwam terecht bij Lenn Steenbergen, die op zijn beurt de bal over de defensie wipte. Xander Molemans ging het duel aan met de verdediger, won, maar zag de doelman al uitstormen. Xander kon de bal maar net erlangs tikken, kwam wat aan de zijkant uit, maar schoof de bal knap tegen de touwen, 1-0. Even leek Tubanters ook nog met een verdubbeling van de score de kleedkamer op te zoeken, maar Sam Wösting kopte de bal, na een voorzet van Xander Molemans, geheel vrijstaand binnen de 5 meter naast. Rust 1-0

Het ging prima voor Tubanters, die ook nog eens de wind in de rug had voor deel 2. Maar daaraan moest de thuisploeg wennen, want de eerste lange ballen waren te hard. Toen Tubanters meer inspeelde op de omstandigheden, was het ook direct gevaarlijk. Lenn Steenbergen kwam goed door over links, behield het overzicht en vond Xander Molemans op randje zestien. Het schot dat volgde ging over het doel. Toch kwam de 2-0 op het scorebord. Na een uur spelen probeerde Lenn Steenberben zijn aanvalsleider Sam Wösting te bereiken. De bal was te hard, mede door de wind. Een Overdinkelse verdediger hield de bal binnen, maar had niet gerekend op de felheid en doorjagen van Ayman el Amrani. Hij veroverde de bal, gaf deze snel voor het doel en daar dook Xander Molemans op. Xander schoot koelbloedig zijn, maar ook Tubanters’ tweede doelpunt binnen, 2-0. Overdinkel ging alles of niets spelen en Tubanters werd toch onzekerder en ging meer achteruit lopen. Het werkte zenuwachtige momenten in de hand. Het startschot van Overdinkel kwam uit een vrije bal op randje 16. De specialist aan Overdinkel zijde schoot hard, maar een handje van Jordy van Asselt voorkwam een aansluiting. Niet veel later had Jordy van Asselt een geweldige reflex in huis na een inzet uit een hoekschop. Tubanters wisselde meer verse krachten en bijna bleek het een gouden wissel te zijn. Sam Wösting speelde door op Timo Roelofsen, die tegen de benen van de doelman schoot. Wel moest de doelverdediger een rebound weggeven, maar op het harde schot dat volgde van Lenn Steenbergen had ook de doelman hierop een antwoord. In de hoekschop die volgde, schoot aanvoerder Jordi Lever de bal nog op de doelman. Aan de andere kant wist Tubanters vlak achter elkaar twee ballen van de doellijn te halen. Eerst was Bart Busschers de reddende engel, en even later kopte ook aanvoerder Jordi Lever de bal van de lijn, voordat er een aansluitingstreffer volgde. Tubanters hield met kunst en vliegwerk de nul, en wist zelf in de uiterste slotfase het duel definitief de beslissen. Xander Molemans maakte zijn hattrick compleet en schoof de bal koel langs de doelman, 3-0.

Een belangrijke 3punter voor Tubanters, zo vlak voor het vrije paasweekend. En deze was hard nodig ook. De Tubanters is nog lang niet uit de problemen en staat voor 2 zeer belangrijke stadsderby’s, Eerst op bezoek op Wesselerbrink, tegen UDI Enschede. Deze ploeg staat 6 punten onder Tubanters. De week er op komt op Donderdagavond Victoria ’28 op bezoek op het Diekman. Deze ploeg heeft 1 punt minder dan UDI en staat laatste. Dat moeten dus 6 punten gaan opleveren.

Laat een reactie achter