Tubanters 1 weet niet te winnen in Bentelo

Na een serie nederlagen en 1 punt, thuis tegen Vios (3-3), wordt de situatie voor Tubanters 1 weer angstiger. De splitsing tussen middenmoot en onderkant ontstaat langzaam, dus aan de Enschedese ploeg de taak om snel aan te haken. Op de plek waar de ploeg van Peter de Vries staat, is nacompetitie voor degradatie onvermijdelijk. Een belangrijke fase komt er aan, met wedstrijden tegen directe concurrent ploegen zoals Sp. Overdinkel, Victoria, Udi en Rood Zwart. Maar voordat die periode begint, zal het lekker zijn om al een driepunter uit Bentelo mee te nemen. Met een aardig fitte selectie en de teruggekeerde topscorer Sam Wösting heeft Peter de Vries in ieder geval genoeg te kiezen.

Sam Wösting startte deze zondag in Bentelo direct in de basis, evenals de vorige week verdienstelijk spelende Ayman el Amrani. Bart Busscher keerde weer terug in de basis, waardoor Xander Molemans en Twan van Ooijen plaats moesten nemen op de reservebank. De opstelling:

Op het veld in Bentelo begonnen beide ploegen onzeker. Bentelo had de week ervoor ook niet echt vertrouwen geboekt in Enschede, met het nipte gelijke spel tegen UDI. Wel nam de thuisploeg langzaam aan het initiatief in het duel, zonder echt gevaarlijk te worden. Een eerste echte goede aanval van Tubanters zorgde voor een grote domper voor de blauw/zwarten. In een sliding om de bal werd buitenspeler Niek Wösting hard geraakt, wat voor hem eindigde, weggedragen in de armen, in de kleedkamer. Xander Molemans kwam hem vervangen. Het was ook die Xander, die natuurlijk onbedoeld, maar wel de grootste kans inluidde voor Bentelo. De Enschedeer wilde terugpassen op zijn doelman, maar speelde zo de spits de bal in de voeten. Jordy van Asselt dook zich op de bal en voorkwam oog in oog met de Bentelose spits een openingstreffer voro de thuisploeg. Niet veel later liet ook Tubanters voor het eerst echt van zich horen. Wouter Wilmer stoomde vanuit achteren op en combineerde zich met een één tweetje met Jordi Lever door de defensie van Bentelo. Schuin op het doel af schoot de verdediger de bal hoog en hard in het zijnet. Het waren ook de enige 2 echte mogelijkheden in een duel met veel lange ballen en vooral veel strijd en duels. Ruststand dan ook 0-0

Na de theepauze bij Tubanters geen wissels. De Tubanters ging al snel over links op zoek naar een openingstreffer. De scheidsrechter gaf goed voordeel waardoor Bart Busschers over de linkerkant goed door kon lopen. De back van Tubanters schoof de bal goed in de verre hoek, maar een handje van de Bentelose doelman voorkwam een Enschedese treffer. Wat nog reste was een hoekschop. De bal kwam op rand zestien bij Roy Jansen, die te lang treuzelde en na een tweetal duels om de bal, deze uiteindelijk verloor. Een diepe bal ging van achteruit richting de zeer rappe linksbuiten en een paar seconden later was ook Jordy van Asselt gezien met een lage schuiver, 1-0 voor de thuisploeg. Tubanters kon weer achter de feiten aanlopen, maar wist niet echt veel te creeeren. De thuisploeg creeerde ook niet bar veel, maar was wel uiterst effectief. Ook nu gaf de scheidsrechter goed voordeel, ditmaal voor Bentelo. De rechtsbuiten slingerde de bal vervolgens voor en bij de eerste paal dook de Bentelose spits op, die eenvoudig de bal kon binnen knikken, 2-0. Tubanters moest nu echt komen, maar gaf ruimte weg achter de defensie. Het was aan de prima keepende Jordy van Asselt te danken dat het maar 2-0 bleef, want nog tweemaal was hij de baas in een één tegen één situatie. Tubanters kon niet echt meer een vuist maken en ook bij topscorer Sam Wösting vloeiden de krachten weg. Invaller Timo Roelofsen schoot nog tussen de palen, maar die kon worden gekeerd.

Zo verloor Tubanters wederom. Geen goed vertrouwen voor de uiterst belangrijke periode die nu komen gaat. De druk wordt hoger, zolang de punten uitblijven. Er moet gewonnen gaan worden, te beginnen, aankomende zondag op sportpark Diekman-oost. Tubanters ontvangt dan Sportclub Overdinkel. De ploeg lijkt te gaan ontsnappen uit de onderste regionen. Aan de Tubanters de taak om dit gat ietwat te verkleinen.

 

Laat een reactie achter