Tubanters 1 geeft overwinning weg in voetbalgevecht met Vios Beltrum

De competitiereeks van Tubanters in 2024 kent momenteel nog een slechte start. De duels tegen BSC Unisson, TVO en Vogido werden allen verloren en dus ontstaat er toch een druk op het elftal. Er moet meer naar beneden worden gekeken dan naar boven, maar wil de ploeg naar boven, dan is deze zondag het duel cruciaal. Vios Beltrum komt namelijk op bezoek, die zich 4 punten boven de blauw/zwarten bevindt. Het is dus aanhaken of tijdelijk even afhaken. Trainer Peter de Vries moet het in ieder geval stellen zonder de langer geblesseerden Nick Kutscher, Ron Rietman en Twan van Ooijen. Daar kwam ook nog de schorsing van Xander Molemans bij en de net van vakantie teruggekeerden Niek Wösting en Jordy van Asselt. Stijn Schlosser nam dus weer plaats onder de lat en voorin was er een plek vrij geruimd voor Kareem Freij.

Het belang was deze zondag dus groot voor de thuisploeg, maar al vanaf het begin leken de spelers zich dit niet echt te beseffen. Zo ging de eerste bal vanaf de aftrap al veelzeggend over de zijlijn. Vios was dus ook direct dreigender voor het doel. In de begifase resulteerde dat ook in een schot, die maar net naast het doel geplaatst werd. Tubanters kwam niet verder dan een krachteloos schot van Lenn Steenbergen, die in de handen van de doelman belandde. Toch kreeg de Tubanters een goal op het presenteerblaadje na een kwartier. De Beltrumse doelman schoot de bal totaal verkeerd uit en schoof deze zo in de voeten van Timo Roelofsen. Ver voor zijn goal leek dit toch een eitje voor de goede linker van Timo, maar veels te gehaast schoot de middenvelder de bal naast het lege doel. Daarna was het Vios die de klok sloeg. Eerst kon een vrije bal op randje 16 maar net uit de hoek worden getikt door Stijn Schlosser en na een krap half uur spelen ontsnapte Tubanters toen een aanvaller vogelvrij mocht inkoppen op vijf meter voor het doel. De kopbal ging tot grote opluchting over het doel. Toch kwam Vios verdiend op voorsprong. Vanaf de Beltrumse linkerkant kon de bal worden voorgegeven. Een lage harde inzet volgde, maar de voeten van Stijn Schlosser voorkwamen een doelpunt. Zei het voor even, want ook bij de rebound was Tubanters te pro-actief en zo kon de 0-1 alsnog worden binnengeschoten. Trainer Peter de Vries greep na het doelpunt al in en bracht Thomas Broek voor Kareem Freij. Een gouden wissel, want met zijn eerste balcontact was Thomas direct goed voor een assist. Lenn Steenbergen kopte een bal goed door op de vrijstaande Thomas Broek. Deze bediende zijn aanvoerder Jordi Lever met een fijne lobpass, die op zijn beurt de bal langs de uitkomende doelman schoof. Zo was het binnen 5 minuten alweer gelijk. Tubanters leek met een maximaal haalbare gelijke stand de rust op te gaan zoeken, maar een afstandschot van Lenn Steenbergen bracht door onverwachts nog verandering in. De jonge aanvaller schoot op doel, zag zijn schot een beetje van richting veranderen en daardoor de keeper verrast worden, 2-1

Met een onverdiende voorsprong werd dan de kleedkamer opgezocht. Iedereen was er wel mee eens dat het anders moest in het tweede gedeelte. En dit was ook precies wat Tubanters deed. Tubanters kwam beter uit de kleedkamer en al voor de 50e minuut stond het 3-1. Roy Janssen bediende Lenn Steenbergen met een lange pass van acheruit. Lenn nam de bal goed mee, wipte deze technisch goed over zijn directe tegenstander en schoot de bal hard in de korte hoek, 3-1. Niet veel later was het bijna al 4-1. Wouter Wilmer onderschepte de bal op het middenveld, soleerde door de defensie, maar kon uiteindelijk zijn puntertje niet op doel krijgen, maar net aan de verkeerde kant van de paal. Vios ging na een uur spelen wat opportunistischer spelen en probeerde Tubanters met snelle diepe ballen onder druk te zetten. Eens scherpe voorzet kon door Stijn Schlosser, samen met Jeroen Timmers nog maar net weggewerkt worden. Toch wist Vios snel een aansluitingstreffer te forceren. Een vrije bal vanaf rechts werd hoog voorgeslingerd. Daar dook een Beltrumse speler op, die de bal over de verbouwereerde Stijn Schlosser kopte, 3-2. De spanning was weer volledig terug. Het duel werd meer en meer een gevecht waarbij Tubanters de voorsprong nog vast wist te houden. Stijn Schlosser pareerde een vrije bal door weer goed in de hoek te duiken en in de 83e minuut werd een treffer geannulleerd. De hoekschop werd uitdraaiend ingebracht, maar de bal verdween al voordat deze voor het doel belandde over de achterlijn. Zo leek Tubanters te ontsnappen, maar in minuut 86 kreeg het alsnog een treffer tegen. Een voorzet werd vanaf rechts voorgegeven, waar bij de tweede paal eenvoudig kon worden binnengekopt. 3-3. In de blessuretijd was Tubanters zelf nog zeer dichtbij een driepunter. Eerst schoot Dominique Jager op de voeten van de doelman na een goede voorzet van Bart Busschers en niet veel later werd een geplaatst schot van Jordi Lever katachtig uit het doel getikt door de doelman. De grootste kans kwam ook nog, dieper in de extra tijd. Wouter Wilmer was weer eens ongrijpbaar met een rush, maar de voorzet op de geheel vrijstaande Dominique Jager bracht geen succes. De aanvalsleider plaatste de bal over het doel.

Zo bleef het 3-3. Gezien de eerste 45 minuten misschien wel een goede afspiegeling. Maar als je 3-1 voorstaat, moet deze toch echt over de streep worden getrokken. Wel wist de ploeg van Peter de Vries weer veel kansen bij elkaar te spelen. Nu maar een punt. Volgende week zijn 3 punten een must. Dan gaat Tubanters op bezoek in Lonneker, bij het, met 2 punten, lager geklasseerde LSV. Dan mag er geen punt worden verloren, dus 3 is het maximale. Met de instelling van de tweede helft, dan moet het goed komen.

Laat een reactie achter