Tubanters 1 legt Victoria ´28 1 over de knie dankzij hattrick Sam Wösting

Vorige week donderdag stond er voor Tubanters een avondwedstrijd op het programma. Beide clubs besloten om eerder te spelen, wat een leuke avondwedstrijd opleverde tussen twee Enschedese clubs, die ook beiden de punten goed kunnen gebruiken. Victoria ´28 ziet het degradatiespook steeds dichterbij komen en de blauw/zwarten willen juist naar de middenmoot stijgen om de nacompetitie te ontlopen. Daarmee is de ploeg aardig op weg na de overwinning tegen Sp. Overdinkel en het gelijke spel tegen UDI. Thomas Broek moest het thuisduel van donderdag helaas aan zich voorbij laten gaan, evenals Niek Wösting en Dominique Jager, die beide wel weer op de weg terug zijn. De opstelling:

Tubanters begon prima tegen de stadsgenoot in het LED licht van Diekman-oost. Geluk dwing je af, wat een week ervoor niet gebeurde tegen UDI. Want het allereerste foutje in de Victoriaanse defensie werd direct afgestraft. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door Sam Wösting, die sinds zijn terugkeer uit Oostenrijk, nog droog stond. Maar met zo´n mogelijkheid wist de aanvalsleider wel raad en tekende zo voor de snelle 1-0. Victoria probeerde wel om in het duel te komen, maar was slordig. Tubanters speelde ook niet groots, maar gesteund door de snelle 1-0 maakte het het duel wel makkelijker. Lenn Steenbergen schoof een bal maar net voorlangs, toen de 16-jarige Tubanter goed naar binnen kwam en Luc Sonneveldt gleedt een harde voorzet in kansrijke positie over het doel. Verder kabbelde het duel in een zeer laag tempo voort, zonder echt veel hoogtepunten. Maar vlak voor rust veerde het publiek toch nog op. Luc Sonneveldt slingerde de bal vanaf de rechterkant maar weer eens voor en vond bij de tweede paal de vrijstaande Timo Roelofsen. Timo nam de bal uit de lucht op de pantoffel en plaatste deze vervolgens knap in de verre hoek, 2-0. Even leek ook al een derde treffer tegen de touwen te gaan, maar een reflex van de doelman redde op een reboundschot van Sam Wösting. Toch leek Victoria terug te komen in het duel, na slordigheidjes in de Tubanters defensie. Roy Jansen verspeelde de bal in de opbouw en een snelle counter volgde. Jordy van Asselt werd gepasseerd met een lage schuiver, maar op de doellijn dook nog Bart Busschers op, om de bal nog weg te werken. Zo werd vlak voor de theepauze Tubanters nog even flink wakker geschud.

Maar na de theepauze leek Tubanters alsnog niet bij de les. Want al snel lag de bal wel in het netje achter Jordy van Asselt. Maar tot opluchting stond na een prima steekpass de speler die de bal feilloos binnen lobde, buitenspel. Tubanters was na rust de kluts kwijt en na een opstootje en een rustpauze van een aantal minuten die de scheidsrechter inlaste, leek de ploeg van trainer Peter de Vries zich te herpakken. Na een dik uur spelen leek Sam Wösting te scoren, maar ook dit doelpunt werd geannuleerd vanwege buitenspel. Victoria kwam er niet aan te pas, maar Tubanters speelde te slordig en in een te laag tempo om echt een grote score neer te zetten. Toch kwam er nog wel een derde treffer. Sam Wösting mocht achter een vrije bal plaatsnemen, waarna hij de bal laag onder de muur voorbij de keeper schoot, 3-0. Victoria gaf in de slotfase ook nog een extra cadeau aan Tubanters. Invaller Ayman el Amrani werd, zonder dat er een bal in de buurt was, onderuit getrokken in het strafschop gebied. De leidsman kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Sam Wösting nam plaats achter de bal om zijn hattrick te complementeren. En dit deed de aanvaller dan ook met verve, want de 4-0 verscheen op het scorebord.

Zo wist de Tubanters uit 3 duels 7 punten te halen en krabbelt het wat meer omhoog. De volgende 2 weken komen nog twee belangrijke duels aan voor de Enschedese ploeg. Eerst komt zondag HVV Hengelo op bezoek, die 3 punten boven de Tubanters staat. Een week later wordt er weer een avondwedstrijd gespeeld. Op de donderdagavond speelt het dan een uitwedstrijd, in Delden, tegen Rood/Zwart. Die ploeg staat nu virtueel 4 punten onder de Enschedeers. Daarmee moeten 6 punten worden binnengehengeld. We beginnen thuis, op Diekman-oost, tegen HVV Hengelo.

Laat een reactie achter