Tubanters 1 wint ook van HVV Hengelo 1 na indrukwekkende Sam-show

Het zijn weer fijnere tijden om het eerste elftal van Tubanters te supporten. De laatste weken worden de broodnodige punten binnen geharkt en is de ploeg alweer 3 weken ongeslagen. Thuis werden Sportclub Overdinkel (3-0) en Victoria ´28 (4-0) over de knie gelegd en uit werd bij UDI (2-2) een punt gesprokkeld. Door de punten verzameling wisten de blauw/zwarten dan ook de aansluiting te vinden met de middenmoot en heeft de ploeg van Peter de Vries weer de veilige plekken in zicht. Een ploeg die op zo´n veilige plek staat, is de tegenstander van deze zondag, HVV Hengelo. Het gat tussen beide ploegen bedroeg voorafgaand de zondag exact 3 punten. Winst was dus zeer noodzakelijk voor de Enschedese ploeg. Zonder de geblesseerde Thomas Broek en de geschorste Xander Molemans trad de ploeg aan. Op de bank keerde de herstelde Niek Wösting terug en begon de andere teruggekeerde van een blessure, Dominique Jager, in de basis:

Vanaf het beginsignaal was al duidelijk dat Tubanters de lakens moest uitdelen. HVV Hengelo trok zich meer terug en hoopte op snelle uitvallen. Het was dan ook Tubanters die na 5 minuten al gevaarlijk werd, maar had daar wel een fout nodig van de uitploeg. De jonge Hengelose doelman miste de bal volledig en de doorjagende Dominique Jager kreeg de bal, werd gehinderd door een meegelopen verdediger, en kreeg de bal dan ook net niet in het lege doel. Maar Tubanters kreeg al snel een klap te verwerken. Hengelo kwam er voor het eerst goed uit en de Hengelose aanvaller werd met een handige steekbal over de defensie  vrij voor Jordy van Asselt gezet. De bal werd leep over de uitkomende doelman gelobt en het eerste balcontact van Jordy was het uit het net halen van de bal, 0-1 voor HVV Hengelo. Gelukkig raakte Tubanters niet van slag en bleef het rustig. En dan dwing je ook wel een beetje geluk af. Want 3 minuten later stond het alweer gelijk. Timo Roelofsen zag zijn afstandschot geblokt worden, maar de bal viel voor de voeten van Sam Wösting. De spits besloot ook maar eens het geluk te beproeven door vanaf 35 meter te schieten. De bal werd nog aangeraakt, waardoor deze perfect over de doelman binnenviel, 1-1. Na een kwartier kreeg de thuisploeg wederom een beetje hulp van de tegenstander. Sam Wösting stuurde eerst nog Dominique Jager goed weg over rechts, maar de middenvelder schoof de bal op de voeten van de doelman. Sam Wösting kon de bal oppakken en kreeg in het strafschopgebied een lichte duw in de rug. Bedankt, dacht de aanvalsleider en viel. De goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Sam zelf nam plaats achter de bal en feilloos schoot hij Tubanters op een 2-1 voorsprong. Even leek ook HVV Hengelo snel terug te komen in het duel, maar zoals zo vaak was het Bart Busschers die een bal van de doellijn afhaalde. Tubanters heerste in het duel, maar vergat zichzelf te belonen in het restant van de eerste helft. Lenn Steenbergen vond met een crosspass zijn aanvoerder Jordi Lever, die op zijn beurt de bal weer voorslingerde richting Sam Wösting. Sam kon koppen, maar plaatste de bal naast het doel. Vlak voor rust stoof Bart Busschers op over de linkerkant. Hij haalde de achterlijn, trok de bal goed terug op Dominique Jager, maar de inzet kon nog net worden geblokt. Niet veel later besloot Bart Busschers zelf maar van afstand te schieten, maar de doelman tikte de bal naast. Uit de hoekschop dook bij de tweede paal Roy Jansen op, maar geheel vrij kopte hij de bal naast het doel. Zo bleef de 2-1 stand staan tot de rust.

Zonder wijzigingen kwam de thuisploeg uit de kleedkamer. En je hebt een goede start van een tweede helft, of een fantastische start. Het tweede gold voor Tubanters, want na 30 seconden lag de derde treffer al in de touwen. Wouter Wilmer ontving de bal aan de rechterkant ter hoogte van de dug-out. Hij slingerde de bal goed voor, waar Sam Wösting opdook. De spits kopte de bal prima tegendraads over de keeper binnen, 3-1. Wederom een hattrick voor Sam, die de laatste weken op stoom is. Maar kort voor het uur had de score van Tubanters en Sam nog hoger kunnen zijn. Eerste kopte Sam Wösting de bal binnen uit een prima hoekschop van Timo Roelofsen, maar hij zag de inzet van de lijn worden gehaald. Een minuut later weer deze tandem, maar nu kwam de voorzet van Timo Roelofsen uit een vrije bal. Wederom vond Timo het hoofd van Sam, maar de doelman redde tot tweemaal toe op de kopbal van Sam. Waar Tubanters geen vierde treffer maakte, kroop vervolgens na een uur HVV Hengelo dichterbij. Timo Roelofsen verloor op het middenveld de bal en de Hengelose balveroveraar kon zo ongehinderd op het doel af. De verdedigers van Tubanters stapten te laat uit en feilloos krulde de Hengeloer de bal in de verre hoek, 3-2. Maar lang kon HVV Hengelo niet denken aan een eventuele gelijkmaker, want binnen 2 minuten was de marge alweer 2. Lenn Steenbergen speelde vanuit het middenveld de bal prima diep op Sam Wösting. Sam´s aanname was perfect en het schot in de verre hoek koelbloeding. Daarmee tekende hij voor Tubanters´ en zijn vierde treffer, 4-2. Maar het was nog niet voorbij. Bart Busschers kreeg ook nog een assist op zijn naam. Vanaf de linkerflank gaf de verdediger de bal voor en bereikte Sam. Die draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en schoof de bal wederom in de verre hoek, 5-2. De wedstrijd was gespeeld, Sam ging nog wel op zoek naar zijn dubbele hattrick, maar meer dan 5 treffers zat er niet meer in. Aan de andere kant was Hengelo niet bij machtte om het duel nog enigzins spannend te maken. Jordy van Asselt moest 10 minuten voor tijd nog eenmaal echt redding brengen. Een schot vanaf de Hengelose linkerkant werd goed gepakt door de doelman. Vlak voor tijd kreeg natuurlijk Sam Wösting de publiekswissel die hij verdiende en kon Tubanters wederom 3 punten bijschrijven.

Door deze overwinning staat de ploeg nu op een veilige 10e plek, maar zijn de verschillen klein. Er moeten nog punten worden gepakt de komende 4 wedstrijden. Eerst aankomende donderdag, tegen wederom een directe concurrent. Dan spelen op donderdagavond Rood Zwart Delden en Tubanters tegen elkaar in Delden, aftrap 20:30u. Na een vrije weekend daarna komt FC Eibergen op bezoek. Een week later wordt er nog afgereisd naar Beckum voor het uitduel tegen TVO, waarna als laatste duel van het seizoen nog een Hogeland derby oplevert, namelijk thuis tegen Vogido.