Tubanters in “Kroeze”control naar overwinning tegen VV Buurse

Tubanters is 2019 nog niet veel aan spelen gekomen. Een aantal weken gooide het winterweer roet in het eten en dan was de ploeg van Tim Somberg ook nog vrijgepland, afgelopen weekend. Waar concurrent UDI Enschede wel speelde en won, moet de Tubanters in de achtervolging. Een misstap kon dus ook niet veroorloofd worden. En helemaal niet tegen laagvlieger VV Buurse. De ploeg tankte wel vertrouwen, want het wist met 5-1 te winnen tegen KSV. Tubanters begon in de volgende opstelling:

In een zonnig Enschede gingen beide ploegen van start. Het eerste gedeelte van het duel verliep in een laag tempo bij beide ploegen. Er waren geen kansen te noteren en het duel kabbelde voorbij. Het leek wel als Tubanters de cruisecontrol aan had staan.Het leverde een saai schouwspel op, waar beide ploegen niet gevaarlijk werden. Pas na 28 minuten was het VV Buurse dat het eerst gevaarlijk werd. De linkeraanvaller haalde de achterlijn en gaf laag voor. Daar blokte Melvin Atalay goed het schot en kon de bal ook nog weghalen in de ontstaande scrimmage. En dit deed het duel eindelijk wat openbreken. Want enkele minuten later was het Tubanters dat bijna scoorde. Ron Rietman veroverde de bal in de opbouw van Buurse en stuurde direct Nick Stijner op de doelman af. Nick passeerde de doelman met een lage schuiver maar de paal voorkwam een voorsprong.Tubanters nam het initiatief in het duel en was via Ron Rietman dichtbij een treffer. Oussama el Assas vond zijn spits, maar Ron zag zijn schot uit het doel worden getikt. De corner die volgde werd op het hoofd gelegd van diezelfde Ron Rietman, maar de kopbal ging over. Toch kwam Tubanters voor rust nog op voorsprong. Oussama el Assas speelde Nick Stijner in, in de punt. Nick werd onder de zoden gelopen maar de scheidsrechter gaf goed voordeel. Want achter de liggende Nick dook Farad Tawakalsada op. Farad bleef uiterst koel en passeerde de doelman, 1-0.

Zonder wijzigingen gingen beide ploegen voor het tweede gedeelte van start. En het was direct Tubanters die verzuimde de marge te verzilveren. Marco Kroeze vond vanaf rechts Ron Rietman. Ron kon geheel vrij inkoppen, maar deed dit recht op de doelman af. Na een kwartier bevond Tubanters zich in een ware schiettent. Marco Kroeze gooide met een ingooi de bal ver in het strafschopgebied. Nick Kutscher nam aan, legde terug naar Nick Stijner die de bal maar half raakte. Maar de bal belandde voor de voeten van Ron Rietman maar een schot werd maar net gekeerd door de doelman.Wederom gooide Marco Kroeze ver en weer kwam Nick Stijner in kansrijke positie. Ditmaal werd zijn half geblokte schot maar net over getikt. Tubanters gaf weinig weg en de defensie stond ijzersterk. Alleen was de marge maar 1 doelpunt. Maar daar kwam een kwartier voor tijd eindelijk verandering in. De ingevallen Ricardo van Eiken onderschepte een pass in de opbouw en behield goed her overzicht. Hij stak de bal naar rechts waar Marco Kroeze geheel vrijstond. Marco bleef koel en schoof de 2-0 binnen.Buurse probeerde het nog wel in de slotfase maar eenmaal wisten ze Ken Rietman aan het werk te zetten. De doelman tikte een indraaiende voorzet over zijn doel.

Tubanters speelde foutloos en gaf weinig weg. De ploeg kan zich wel verwijten dat er geen grotere score behaald werd. Volgend weekend een inhaalduel voor Tubanters. Dan wordt er thuis gespeeld tegen Erix. Een grote onbekende voor Tubanters.

Laat een reactie achter