Tubanters 1 weer mede-koploper na moeizame overwinning op RKSV Emos

Eindelijk…… na 2 afgelaste uitduels (KSV en TVO uit) kon Tubanters eindelijk van start gaan in de competitie. Na een korte winterstop die langer duurde was nu Emos Enschede de tegenstander. Tubanters moest ook in de achtervolging, want UDI had wel gespeeld in 2019 en liep nu 3 punten voor op de blauw/zwarten. Zaak dus om vanmiddag te winnen. Maar het moest het wel doen met een aantal afwezigen. Melvin Atalay, Bart Busschers en Oussama el Assas waren geblesseerd en Kars vd Velde moest nog een schorsing uitzitten. Het zorgde ervoor dat tweede elftalspelers Nick van Nierop en Daan Barink op de bank zaten en mochten hopen op een debuut in het eerste elftal.

 

Om 14:00 uur gingen beide ploegen van start. Tubanters nam het initiatief maar kon nog niet gevaarlijk worden in de openingsfase. Het had wel de beste intenties en zo was het ook na 7 minuten dat Marco Kroeze bijna scoorde. Farad Tawakalsada veroverde de bal op het middenveld, zag hoe Ron Rietman en Marco Kroeze een één tweetje opzetten en Marco gaf de bal voor. Alleen draaide deze binnen maar kwam op de lat terecht. Vervolgens werd Tubanters wat slordiger en kwam Emos meer in het spel voor, zonder echt gevaarlijk te worden. Na een dik kwartier werd de uitploeg voor het eerst dreigend, maar een ouderwetse scrimmage kon net niet worden binnengewerkt. Toch was het Tubanters die verdiend op voorsprong kwam. Emos mocht een hoekschop nemen maar deze werd afgeslagen. Nick Kutscher hield overzicht en passte op Nick Stijner. De buitenspeler crosste op zijn beurt fantastisch op de weggesprinte Marco Kroeze. Oog in oog bleef de aanvaller koel en schoof de bal langs de Emos doelman, 1-0. Vanaf dat moment greep Tubanters het initiatief. Emos kwam weinig aan aanvallen toe, maar Tubanters vergat de score uit te breiden. Twan van Ooijen bereikte met een diepe bal Marco Kroeze op rechts. De aanvaller passeerde zijn man en gaf de bal voor. Daar dook middenvelder Farad Tawakalsada op, maar Farad twijfelde tussen koppen of schieten, waardoor er van beide niks kwam. De keeper kon oprapen. Toch kwam de ploeg voor rust op een grotere marge. Nick Stijner had een prima actie in petto over links en slingerde de bal voor. Bij de tweede paal dook Marco Kroeze op, die rustig bleef en zijn en Tubanters’ tweede binnenschoot, 2-0.

Zonder wijzigingen gingen beide ploegen van start aan het tweede gedeelte. Tubanters ging op zoek naar een derde treffer, maar miste in deze fase koelbloedigheid. Het liet Emos in leven en dan komt er altijd wel een moment voor de tegenstander. En nu dus ook. Koen van Ooijen ging te hard door op een tegenstander en de goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan de penalty geven. Een uitgelezen mogelijkheid om al vroeg terug in het duel te komen. Maar Emos faalde, want de strafschop werd hoog over het doel van Ken Rietman geschoten. Na een kwartier was de Tubanters doelman voor het eerst echt belangrijk. Een hoge voorzet werd ingekopt, maar met een handje wist Ken Rietman de bal over de lat te drukken. Zo probeerde Emos het wel en moest Tubanters de lastige fase overleven. Maar ook kreeg Tubanters mogelijkheden om in de omschakeling het duel in het slot te gooien. Zo ontsnapte Nick Stijner aan de aandacht en ging het alleen op de doelman af. Alleen schoot de aanvaller van Tubanters de bal over het doel, in plaats van tussen de palen. Niet veel later vond Nick Stijner Ricardo van Eiken. Ricardo schoot de bal eveneens over. En zo liet Tubanters mogelijkheid na mogelijkheid liggen en liet het Emos nog hopen op een resultaat. En met nog een kwartier op de klok kwam dan ook die aansluitingstreffer. Tubanters leed op het middenveld, na een ingooi, dodelijk balverlies. De balveroveraar van Emos stak direct op de rappe buitenspeler en deze gaf Pravin Nandpersad geen kans. Oog in oog met Ken Rietman bleef hij koel en schoof de 2-1 binnen. Emos ging drukken en Tubanters wankelde in de slotfase. In de slotfase maakten Daan Barink en Nick van Nierop nog hun debuut in Tubanters 1 en deden dit zeer verdienstlijk. In de uiterste slotfase bleek Tubanters een engel op de schouder te hebben. Want in blessuretijd viel een hoge bal vrij voor de voeten van een Emos aanvaller. Waarschijnlijk schrok hij van de kans, want deze werd naast het doel geschoven.

Niet veel later klonk de bevrijdende eindfluit, waardoor Tubanters 3 zeer belangrijke punten pakte. Het kwam weer gelijk in punten met UDI en nestelt zich dus weer naast de koploper. Volgend weekend een vrij weekend voor Tubanters. Dan is de ploeg namelijk het 13e team in de competitie. Daarna wacht een thuiswedstrijd tegen Buurse.

Laat een reactie achter