Tubanters 1 beleeft eenvoudige middag tegen VV Erix

Na de zakelijke wint thuis tegen VV Buurse mocht Tubanters deze zonnige zondag weer aantreden voor een thuisduel. Een grote onbekende bracht een bezoek aan sportpark Diekman-oost. Want niet veel spelers en supporters hadden van VV Erix gehoord. De ploeg uit Lievelde was nog niet eerder tegenstander van de Tubanters. Dus wisten de mannen van Tim Somberg niet wat er op hen af kwam. Wel zouden de blauw/zwarten gemotiveerd zijn, want dit duel betekende een duel in de eerste periode, waarin gewonnen moest worden, liefst met ruime cijfers, om nog kans te maken op de eerste periodekampioenschap. UDI had de beste kaarten, die een doelsaldo van +6 had t.o.v. Tubanters en ook moest aantreden, uit bij KSV.

Tim trad aan in de volgende opstelling:

In het heerlijke zonnetje was het Tubanters dat vanaf het beginsignaal direct het overwicht had. Erix kon er vrij weinig tegenover stellen. Het was eigenlijk vanaf het begin wachten op een openingstreffer. Maar daarin had Tubanters ook vandaag moeite mee. Een schotje van Marco Kroeze was het enige wapenfeit in de beginfase. Pas na een kwartier spelen drong Tubanters wat meer aan. Marco Kroeze vond met een voorzet zijn collega aanvaller Ron Rietman. De spits schoot, maar vond een speler in het baan van zijn schot, waardoor de bal maar net naast ging. Een minuut later was het diezelfde Marco die het hoofd van A. vond. A. kopte goed binnen, maar de Erix doelman hield zijn doel schoon. Tubanters bleef aanvallen, maar vond nog niet veel gaatjes. Melvin Atalay kwam opschuiven vanuit de defensie en vond voorin Kars van der Velde. Kars schoot uit de draai, maar het schot ging maar net voorlangs. Ron Rietman kreeg in het eerste gedeelte nog een grotere kans, maar hij zag zijn kopbal in de handen van de doelman belandden, uit een goede voorzet van Marco Kroeze. Erix maakte weing aanspraak op een treffer, maar vlak voor rust kreeg de ploeg een goede mogelijkheid. Een vrije bal op rand zestien werd dom weggegeven, maar tot opluchting maar net over het doel van Ken Rietman geschoten.

Met een enigzins teleurstellende 0-0 stand werd er afgetrapt voor het tweede gedeelte. Farad Tawakalsada bleef achter in de kleedkamer en wat meer aanvallende Nick Stijner kwam hem vervangen voor de tweede helft. En de intenties van Tubanters werden direct duidelijk, namelijk scoren. Vanaf de aftrap werd Marco Kroeze weggestuurd over rechts. De assistkoning gaf voor op Ron Rietman, maar de aanvaller vond de paal op zijn weg. Niet veel later ontsnapte invaller Nick Stijner aan de aandacht, kwam naar binnen vanaf links, maar zijn schot ging net voorlangs. Maar wat er in de lucht hing, kwam ook al snel in de beginfase. In de 51e minuut bezweek Erix wel onder de druk. Marco Kroeze gaf voor vanuit een hoekschop. Achterin ving Ricardo van Eiken de bal op en legde terug op Oussama el Assas. Oussama schoot van afstand in het volle strafschopgebied en via een Erix been ging de bal over de doelman het lege doel in, 1-0. Eindelijk de bevrijdende treffer. En het deed Tubanters goed, want 2 minuten later was de score al verdubbeld. Nick Stijner werd aangespeeld door Kars van der Velde. Met een actie naar binnen speelde Nick zich vrij en schoot goed en hard raak in de verre hoek, 2-0. Even leek Tubanters het duel weer spannend te maken. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door de Tubanters defensie wat een vrije bal op rand zestien opleverde. Met een harde knal op de paal was Erix niet succesvol. In de tegenstoot Tubanters bijna wel. Oussama el Assas profiteerde van de ruimte en zette Ricardo van Eiken met een steekpass alleen voor de doelman. Ricardo plaatste de bal maar net voorlangs. Met nog 20 minuten op de klok breide Tubanters dan eindelijk wel de score uit. Marco Kroeze slingerde de bal zoals zovaak weer goed voor het doel. Achterin dook Ron Rietman op, die de bal nu wel feilloos en koelbloedig binnenkopte, 3-0. A. had vervolgens ook de vierde treffer op de schoenen liggen, maar faalde. En dat na een perfect uitgevoerde aanval. Nick Kutscher was mee naar voren geslopen, stak de bal op Ron Rietman, die op zijn beurt A, een niet te missen kans gunde. Maar toch miste A. De doelman bracht redding op zijn onzuivere inzet. Maar toch kwam de vierde Tubanters treffer er. Wederom was het de tandem Kroeze-Rietman die succesvol was. Marco Kroeze bracht voor vanaf rechts en daar dook Ron Rietman op om de bal binnen te tikken voor de doelman, 4-0. Tubanters ging voor meer, maar wist deze middag nog maar eenmaal te scoren. Marco Kroeze nam een hoekschop kort en snel op Ricardo van Eiken. Erix lette niet op en Ricardo kon zo de zestien binnenlopen en in de korte hoek hard raak schieten, 5-0. Toch eindigde het duel in een mindere stemming, want een kansloze trap naar voren gaf Erix nog een eretreffer. De bal werd naar voren gepegeld, maar slechte communicatie van Ken Rietman deed Oussama el Assas de bal over zijn eigen doelman heenkoppen, 5-1.

Tubanters scoorde weliswaar 5x, maar was toch enigzins teleurgesteld over de score. Iedereen had toch het gevoel dat er een hogere score in had gezeten. Helemaal vanwege het doelsaldo in periode 1. Udi wist te winnen, waardoor UDI uitgespeeld is in Periode 1. Tubanters moet daarin nog 1 duel, uit tegen KSV. Vanwege het doelsaldo verschil van 3, moet Tubanters dat duel met 3 doelpunten verschil winnen. Dan pakt de ploeg de eerste periode. Elk andere uitslag doet UDI periodekampioen worden. Wel moet er nog even gewacht worden daarop, want dat duel, uit bij KSV vindt pas plaats op 28 april.

Aankomend weekend is het carnaval, dan dus geen duel. Een week later een lastig uitduel voor Tubanters, in Rietmolen. Dan weer kans op driepunten voor de titelstrijd.

Laat een reactie achter