Tubanters 1 totaal onnodig onderuit in stormachtig Rietmolen

Na een vrij carnavalsweekend mocht de Tubanters weer aantreden voor de competitie. Ditmaal een uitduel, na de vorige duels thuis te hebben gespeeld. Het beloofde een lastig duel te worden, want Rietmolen had natuurlijk de nodige revanche gevoelens. Eerder dit seizoen speelden beide teams namelijk een ware thriller in Enschede. In minuut 88 stond er een stand van 1-3 op het scorebord, maar na een mirakelleuze slotfase stond er na 95 minuten 4-3 op de borden. Tubanters trad in Rietmolen aan in de volgende opstelling:

Op de bank mocht vandaag JO19-1 spits Mats Boerman plaatsnemen. Farad Tawakalsada ontrbrak wegens een schorsing. In een stormachtig en drijfnat Rietmolen begonnen beide elftallen aan de jacht op 3 punten. En direct in het begin hielp Tubanters Rietmolen al in een zetel. Na 2 minuten was het Nick Kutscher die in de opbouw Melvin Atalay wou inspelen. De scherpe aanvaller zat ertussen en na het te snel instappen van Nick konden 2 Rietmolenaren op Kars vd Velde en Ken Rietman af. Rietmolen speelde dit slim uit en na een breedtebal werd al de 1-0 tegen de touwen getikt. Gelukkig herstelde de ploeg van Tim Somberg zich beetje bij beetje. Het ging beter combineren en langzaamaan kreeg het de overmacht in het duel. Toch was het oppassen op een snelle uitbraak. Na 7 minuten eindigde zo’n uitbraak maar net op de vuisten van Ken Rietman. Maar na 10 minuten werd dan ook Tubanters dreigend. A. crosste perfect op Marco Kroeze, die de bal voorgaf op Ron Rietman. Ron kopte, maar de inzet ging naast het doel. Na iets meer dan een kwartier was het gelukkig wel weer gelijk. Ricardo van Eiken kwam goed door over de linkerkant en gaf voor. Bij de tweede paal dook Marco Kroeze op en met een perfect uitgevoerde volley schoof hij de bal langs de doelman, 1-1. Een snel herstel en Tubanters nam nu volledig initiatief over in het duel. Bij vlagen speelde het prima combinatie voetbal maar pas na een dik half uur beloonde de ploeg zichzelf. Twan van Ooijen crosste de bal vanaf het rechtermiddenveld goed op de vrijstaande Ricardo van Eiken op links. De aanvaller kwam naar binnen en maakte gebruik van het kletsnatte kunstgras. Een hard schot schoot door waardoor de doelman volledig kansloos was, 1-2. Even leek de ploeg voor rust ook nog op een grotere voorsprong te komen, maar een vrije bal van A. werd knap gered door de Rietmolense doelman

Zonder wijzigingen werd er voor deel 2 afgetrapt. Het zou moeizamer gaan, vanwege de harde wind die de Tubanters tegen zou krijgen. Maar in de beginfase kwam de uitploeg niet in gevaar. Wel had Rietmolen de wind in de rug waardoor er meer aan aanvallen gedacht kon worden. Pas na een kwartier in de tweede helft moest Ken Rietman handelend optreden. Een hoge bal viel goed voor de aanvaller en die kon het doel onder vuur nemen. Ken Rietman redde knap en kon de rebound ook nog naast tikken. Het duel werd meer een strijdduel met wind en regen als omgevingsmoeilijkheid. Rietmolen geloofde meer en meer in een stunt en bleef drukken op de defensie van Tubanters. Tubanters daarentegen werd onrustiger en ook wat laconiek. Zo werd in minuut 64 Ken Rietman geholpen door zijn aanvoerder. Een hoge bal kwam aanwaaien en laconiek riep hij dat de bal voor hem was. Alleen was de aanvaller doortastender en kwam voor het bij de bal. De inzet die volgde werd door Nick Kutscher van de lijn gehaald. Toch kreeg de Tubanters de deksel op de neus. Een middenvelder van Rietmolen mocht zo doorlopen en vanaf 20 meter van het doel uithalen. Dit liet hij zich geen tweemaal vertellen en de middenvelder schoot zuiver en hard raak, 2-2. Een klap, maar Tubanters werd wakker geschud. Want ineens kon de ploeg weer voetballend eruit komen. En twee minuten na de gelijkmaker moest de Tubanters op voorsprong komen. Marco Kroeze vond Ron Rietman net niet, maar geblunder in de defensie bracht de bal in de vijf meter recht voor de voeten van Ron. De Tubanters spits kon de hoek uitzoeken maar van dichtbij schoot hij over. Het was een moment van balen, maar enkele minuten later kreeg hij weer een kans. Ricardo van Eiken stak de bal door de defensie naar Ron Rietman, maar vanaf links komend schoot hij de bal op de doelman. In minuut 82 was het ook nog A. die een grote mogelijkheid kreeg. De bal kwam voor vanaf rechts, waarbij de goed doorgelopen A. de bal vlak voor de verdediger intikte. Maar de doelman redde knap op deze inzet. En wat er in Enschede gebeurde voor de Tubanters, gebeurde ditmaal in het voordeel van Rietmolen. Met één van de laatste aanvallen kreeg de ploeg nog een hoekschop. De bal kwam voor en deze werd slecht weggewerkt door Tubanters. De bal kwam in een scrimmage op het hoofd van een Rietmolenaar en deze kopte binnen, 3-2. Na deze treffer mocht Mats Boerman nog wel zijn debuut maken, maar kon geen stempel drukken.

Vlak voor het eindsignaal nam de emotie het over bij Marco Kroeze, die na een opstootje de rode kaart gepresenteerd kreeg. Zo verloor het niet alleen 3 punten in Rietmolen, maar ook nog Marco Kroeze. Aankomende week zal in het teken staan van de rug rechten, want zondag wacht weer een zwaar duel. Dan komt BSC Unisson op bezoek, waarvan eerder in Boekelo met 2-1 werd verloren.