Tubanters 1 in eenvoudige middag langs BSC Unisson

Na een de grote domper in Rietmolen moest Tubanters weer de rug rechtten en in de achtervolging gaan op koploper UDI Enschede. Vooraf leek het niet een eenvoudig duel te gaan worden, aangezien BSC Unisson in Boekelo Tubanters haar eerste nederlaag liet lijden. Het werd toendertijd 2-1 voor de ploeg uit Boekelo. Tubanters moest het ook nog eens stellen zonder assistkoning Marco Kroeze, die een schorsing moest uitzitten vanwege de rode kaart opgelopen in Rietmolen. Jeremy Mayamba kwam hem vervangen. Ook Farad Tawakalsada keerde terug in de basis, na juist een schorsing te hebben uitgezeten. De opstelling als volgt:

Tubanters en BSC Unisson begonnen voorzichtig aan het duel. Al was wel duidelijk dat Tubanters het spel mocht maken. En dat deed het ook. Alleen creëerde het weinig, maar gaf ook helemaal niks weg. Wat volgde was een spel dat plaatsvond op het middenveld, waar Tubanters deze steviger in handen kreeg naarmate het duel volgde. Eigenlijk was de eerste mogelijkheid in het duel ook direct een doelpunt. En het was logischerwijs de thuisploeg die de score opende. We tellen dan al minuut 38 wanneer Farad Tawakalsada mocht aanleggen voor een schot. Het schot kon maar net worden geblokkeerd, maar de bal viel voor de voeten van de alerte Ricardo van Eiken. Ricardo bleef koel en via de doelman belandde het leer hoog tegen de touwen, 1-0. Een tweetal minuten later leek diezelfde Ricardo de score te verdubbelen, maar één tegen één met de Boekelose doelman faalde de aanvaller. Maar in blessuretijd van de eerste helft was het alsnog raak. Ricardo van Eiken vond op de rand zestien zijn collega aanvaller Jeremy Mayamba. Jeremy behield het overzicht en stak de bal naar rechts waar Oussama el Assas opdook. Oussama schoot goed binnen en op een ideaal moment was het 2-0.

Zaak voor deel 2 was dat het BSC Unisson niet terug moest laten komen in het duel en al bijna leek deze missie uiterst succesvol. Want na 30 seconden had Farad Tawakalsada een grote mogelijkheid. Ron Rietman stuurde Jeremy Mayamba weg over rechts. Jeremy behield het overzicht en zag de inlopende Farad komen. Hoog kwam de bal voor, maar een kopbal ging net over het doel. Niet veel later wisten ook Ricardo van Eiken en A. gevaarlijk te worden. Maar tot tweemaal toe lag de doelman in de weg. Maar na een uur spelen kreeg de ploeg waar het recht op had. Melvin Atalay zette zelf over links een aanval op en kreeg de bal terug van Ricardo van Eiken. In het strafschopgebied werd Melvin onreglementair afgestopt, waardoor een penalty volgde. Ron Rietman nam plaats achter de bal en faalde niet, 3-0

Nick Stijner kwam de licht aangeslagen Jeremy Mayamba vervangen en Nick had niet lang nodig om ook een bijdrage te leveren aan dit duel. Nick Stijner ontsnapte over de rechtkant en gaf snel voor op de meegelopen Ricardo van Eiken. Ricardo leek de kans te verprutsen door terug te kappen, maar uit de draai schoof hij de bal knap in de korte hoek, 4-0. Tubanters op rozen, maar de laatste 10 minuten leek het verlamd door de ruime voorsprong. Eerst mocht BSC Unisson aanleggen vanaf 11 meter, nadat Kars vd Velde de bal op zijn arm kreeg. Deze penalty werd feilloos benut, 4-1. Nadat enkele aanvallen niks opleverden was het BSC Unisson die in minuut 90 nogmaal scoorde. Uit een hoekschop kon Raterink geheel vrij binnentikken, 4-2

Het was tevens de eindstand van dit duel. Een zeer goed optreden van Tubanters, met een zeer slordige eindfase. Toch gaat het in deze fase voornamelijk om de 3 punten, dus daarin is de missie zeker geslaagd. Volgende week wacht er wederom een thuisduel. Tegenstander is dan KSV Vragender. Deze ploeg is een grote onbekende voor Tubanters, maar de jacht op 3 punten gaat dan weer beginnen.