Tubanters 1 walst over KSV heen, hattrick Nick Stijner

Het is weer zondag. Matchday. En misschien wel een mooie zondag, want waar Tubanters aantreed tegen KSV, de grote onbekende tegenstander, speelt koploper UDI bij TVO Beckum, de nummer 3. Hoe gaat de ranglijst er zondagmiddag omstreeks half 5 eruit? Eerst maar zelfs winnen dus van KSV. Tubanters moest wel wijzigingen aanbrengen. Kars van der Velde was vader geworden, gefeliciteerd natuurlijk vanuit deze hoek, maar ontbrak deze zondag. Ook Marco Kroeze mistte deze confrontatie, vanwege een schorsing. Jeremy Mayamba verving hem al goed afgelopen weekend, dus stond wederom in de basis. Farad Tawakalsada zakte een linie en nam plaats als centrale verdediger. Nick Stijner kwam voor hem in de basis 11. De voltallige opstelling:

In een zonnig Enschede gingen beide ploegen om 14:00 uur van start. Direct gaf Tubanters het signaal af dat er voor KSV niks te halen was. Al in de openingsfase was Tubanters als dichtbij een openingstreffer. Ricardo van Eiken kwam naar binnen en schoot in de korte hoek. De KSV doelman bracht redding. Niet veel later wist diezelfde Ricardo Ron Rietman te bereiken met een heerlijke crosspass. De spits lobde de bal over de doelman, maar zag vervolgens de bal voorlangs gaan. KSV wist daar tegenover een spaarzame uitbraak te zetten, maar een schot uit de draai werd gevangen door Ken Rietman. Vervolgens was het wel raak voor de thuisploeg. Na 8 minuten had Jeremy Mayamba het op de heupen. Vanaf rechts kwam de vleugelaanvaller naar binnen en stak de bal prima op de mee opgekomen A. A. twijfelde niet en schoof de bal langs de doelman, 1-0. Een vijftal minuten later werd de score alweer verdubbeld. Nick Stijner dribbelde de zestien meter in en werd vervolgens onreglementair neergeled. Een strafschop was het gevolg. Ron Rietman nam plaats achter de bal en schoot feilloos binnen, 2-0. Na een kwartier werd het al zelfs 3-0. Ron Rietman stuurde Jeremy Mayamba weg over de rechterkant. Jeremy behield het overzicht en gaf de bal hard en laag voor op de meegelopen Nick Stijner. Nick bleef koel en tikte eenvoudig binnen, 3-0. Tubanters moest in deze fase helaas afscheid nemen van Koen van Ooijen. De back raakte geblesseerd en moest worden vervangen. Het was ook de fase van nonchalance aan de Tubanters kant. Er werden veel ballen verspild en de ruimtes werden groot. En KSV profiteerde van deze nonchalance. Farad Tawakalsada dacht onder druk wel een voetballende oplossing te kunnen vinden, maar de aanvaller veroverde de bal. Met een mede aanvaller ging het op Ken Rietman af. De aanvaller werd gevonden, Ken Rietman werd omspeelt en de bal belandde tegen de touwen, 3-1. Zoveel beter, maar vlak voor rust werd het bijna 3-2. A. nam de bal op het middenveld nonchalant aan en zo kon de bal worden veroverd. Direct werd de rechteraanvaller weggestuurd en oog in oog met Ken Rietman werd de bal langs Ken geschoten. Maar tot opluchting ging deze maar net voorlangs. Zodoende was de ruststand 3-1.

Met de goede instelling, de instelling van de eerste 20 minuten, werd er begonnen aan de tweede helft. Al na twee minuten was het Ricardo van Eiken die met een heerlijke actie in scoringskans kwam. De doelman redde het schot maar net met de voeten. Een tweetal minuten later was het Farad die de bal over volleyde na een goede voorzet van Nick Stijner. Maar in de 56e minuut werd het dan wel 4-1. Nick Stijner ontving de bal van Ricardo van Eiken op de rand zestien. Nick omspeelde vervolgens vier verdedigers waarna hij de bal ook nog tegen de touwen knalde, 4-1. Na een dik kwartier in deel 2 werd er wel de mooiste aanval op de mat gelegd. Ricardo van Eiken vond Nick Stijner in de zestien meter. Nick behield het overzicht en hakte de bal door naar de aanstormende Jeremy Mayamba. Helaas wist Jeremy niet te scoren, want de KSV doelman redde met de voeten. Even later legde diezelfde Jeremy de bal panklaar op het hoofd van Ron Rietman. De kopbal was goed, maar de doelman kon de bal maar net over zijn doel tikken. KSV kwam niet verder dan een tweetal schoten, maar beide mogelijkheden werden gevangen door Ken Rietman. Tubanters wist zelf nog wel tweemaal te scoren. In de 72e minuut ging Nick Stijner weer op avontuur in het zestien meter gebied van KSV. De verdediger kon Nick stoppen, maar met wegwerken schoot hij tegen zijn medespeler aan. De bal belandde zo weer voor de voeten van Nick, die dankbaar gebruik maakte van dit cadeautje, 5-1. Het slotakkoord was voor A. Ricardo van Eiken ontsnapte maar weer eens over de linkerkant. Ricardo gaf de bal hard voor en daar was A. geheel vrij. A. schoof de bal koel langs de doelman en zo werd het 6-1.

Een ruime overwinning en niet veel later bleek ook nog UDI te verliezen op bezoek bij TVO Beckum. Zodoende kwam Tubanters in puntenaantal weer op gelijke hoogte. Het mag zichzelf ook weer koploper noemen, vanwege een beter doelsaldo. Maar aankomend weekend moet de ploeg van Tim Somberg op bezoek in Beckum tegen TVO. En we weten hoe het de koploper daar is vergaan…. Tubanters is dus nu al gewaarschuwd.