Tubanters 2 verliest van zichzelf

Zondag, 9 september, was het tijd om de 2e bekerwedstrijd te spelen. Het was wederom een thuiswedstrijd tegen Juventa’12 2. Omdat Rutger Stiekema dit seizoen het vlaggen niet meer kon combineren met zijn werk, hebben we een nieuwe assistent scheidrechter gevonden. Niemand minder dan Piet Lageveen. Een echte Tubanter, die al 22 jaar ervaring heeft als scheidsrechter.

Tijdens de warming-up werd de eerste wissel al toegepast. Wesley kon, na overleg met de fysio, niet spelen. Dit hield in dat Dennis in zijn plaats in de basis startte.

De eerste kans was al in de 1e minuut. Laurens geeft een lange pass van achteruit, deze komt via een verdediger terecht bij Nick. Hij kopt hem rakelings over. Diezelfde Laurens kreeg 3 minuten later ook een kans om de score te openen. Via een strakke hoekschop van Marco kon Laurens zijn hoofd onder de bal krijgen maar ook deze poging ging net over. In de 7e minuut werd het eerste doelpunt gescoord. Het was Nick die de bal hard achter de keeper schoot. We waren al aan het juichen totdat de scheidsrechter besloot om het doelpunt af te keuren wegens buitenspel. Dit was het absoluut NIET. Nick kwam zo’n 1,5 meter achter de verdediging vandaan. Dan maar op voor een volgende kans en die kregen we. In de 11e minuut een prachtige pass van Jacco op Marco. Hij wilde de bal het net inschieten, de kracht ontbrak en de bal belandde in de handen van de keeper. In de 12e minuut het eerste schot op doel van Juventa’12. Deze werd niet goed geraakt en werd hoog over geschoten in het vangnet. In de 16e minuut zette Marco een volle sprint in langs de zijlijn. HIj werd zo’n 10meter voor de achterlijn omlaag geduwd. Je zou denken dat hij een vrije trap mee zou krijgen. Maar niets is minder waar. Hij kreeg de vrije trap tegen. Publiek, spelers en de begeleiding reageerde hier direct op richting de scheidsrechter. Deze bleef stoïcijns en veranderde zijn beslissing niet. Er kon wel een lachje vanaf bij de scheidsrechter na de opmerking die Marco met een lachend gezicht plaatste. “Scheids iedereen maakt fouten” In de 17e minuut een prima redding van Jeroen. De aanvaller van Juventa’12 ging 1op1 met Jeroen. Door goed uitkomen wist Jeroen de bal tot hoekschop te verwerken. In de 20ste minuut was het toch raak. Helaas niet voor ons. Het was een beetje een rommeltje in het 16meter gebied en ineens lag die bal in het doel. We stonden op achterstand. In de 24ste minuut had Julio de gelijkmaker op zijn schoen, maar net naast. Niet lang daarna was het Daan die in scoringspositie stond. Via zijn hoofd ging ook deze bal naast. Na ruim een half uur spelen moest Daan het veld geblesseerd verlaten en werd Lorenzo ingebracht. Zo’n 6 minuten voor rust kon Dennis de voorsprong voorkomen door een verdedigende actie op de bal en deze daarna te verwerken tot ingooi. In de 39ste minuut een prachtige aanval die door Bart werd opgezet. Hij speelde de bal naar rechts waar Lorenzo stond te wachten. Door zijn fantastische voorzet zorgde hij ervoor dat Nick vrij voor de keeper kwam te staan. In de dug-out hadden we het doelpunt al geteld maar zoals alle voorgaande kansen ging deze ook naast. Vlak voor rust slingerde Julio de bal vanaf links voor het doel, de verdediger van Juventa’12 kopte de bal het strafschopgebied uit waardoor de bal vanaf 30meter door Jacco, zonder na te denken, op de pantoffel werd genomen. Dit keer is het wel raak. De trainer vond het een zondagsschot, maar dit was uiteraard gepland. Bart kreeg nog een kans om de voorsprong te pakken. Hij zag de keeper iets voor zijn doel staan en probeerde vanaf 40 meter de bal over hem heen te spelen. Dit lukte net niet. De laatste paar minuten waren en nog 2 kansen voor Juventa’12. Er werd verder niet meer gescoord en met de gelijke stand gingen we naar de thee.

In de rust werd er gewisseld. Dennis bleef in de kleedkamer achter en Ayoub nam zijn plek in. Zoveel kansen in de eerste helft. Nu moeten die kansen maar eens benut worden. Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. In het begin van de tweede helft waren het niet de Tubanters die aan aanvallen dachten maar Juventa’12. In de 49ste minuut moest Jeroen gelijk redding brengen. Er werd een hoge bal over onze verdediging heen gespeeld waardoor de aanvaller wederom alleen voor Jeroen stond. Gelukkig kon hij redding brengen. Nog geen minuut later was het toch raak. Er stonden 3 man vrij voor het doel en de bal werd simpel de korte hoekt in geschoten. Ook Wiebe werd op zijn oude vertrouwde plek in de verdediging gezet. Aanvallen? Daar deden we niet meer aan. Juventa’12 wel! Zij bouwde de score uit in de 50ste minuut naar 1-2. In de 64ste minuut was het Alkan die voor Jacco het veld in kwam. Niet veel later kregen we binnen 2 minuten tijd 5 kansen om de aansluitingstreffer te maken. De bal werd het strafschopgebied van Juventa’12 ingespeeld waarna een echte scrimmage ontstond. Tot vijf maal toe, werd er door 5 verschillende Tubanters spelers geschoten maar op miraculeuze wijze ging de bal er niet in. In de 70ste minuut dachten we aan een strafschop. Er werd duidelijk hands gemaakt, helaas had de scheidsrechter het niet gezien. In de 72ste minuut had Nick nog een kop kans door een voorzet van Marco. Zoals alles vandaag niet het doel inging, ging deze ook over. In de 90ste minuut nog een doelpunt voor Juventa’12. Lorenzo die volgens de scheidsrechter in het strafschopgebied een overtreding beging en daarvoor een penalty gaf. Vol overtuiging werd de bal in de rechterbovenhoek geschoten. Onhoudbaar voor de keeper. De eindstand was dan ook een teleurstellende 1-4. Zoveel kansen? We hebben, door het niet benutten van onze eigen kansen, van onszelf verloren. De trainer weet in ieder geval waarop getraind moet gaan worden.

Hebben we een “Man of the Match”? Jazeker. Dit is niemand minder dan Wiebe. Onze kersverse vader.

Via deze weg willen wij hem en zijn gezin heel veel geluk en gezondheid toewensen.

Woensdag 12 september spelen we om 19:45 uur een oefenwedstrijd bij PW.