De Tubanters 2 pakt een punt bij de koploper.

Om een wedstrijd te kunnen spelen, heb je toch wel 11 spelers nodig. Dit bleek een probleem te zijn. Door een tweetal spelers die op vakantie waren, een aantal geblesseerde spelers en anderen die onverwachts niet konden spelen kwamen we op 10 spelers uit. Gelukkig bood de A1 een oplossing. Brian Mulstege, Max Teesink en Christiaan van der Veer kwamen ons team versterken. Opgelost zou je denken. Maar niets is minder waar. Helaas kregen we nog een afmelding waardoor we Henri Hekman zo gek kregen om zo’n anderhalf uur voor de wedstrijd zijn voetbalspullen op te halen en als 2e wissel op de bank plaats te laten nemen. Hulde aan Henri.

Het leek er op dat sv de Lutte er al alles aan deed om ons uit de concentratie te halen. Toen wij aankwamen moesten we wachten op het schoonmaken van onze kleedkamer, alvorens wij deze konden betreden. Gelukkig hebben we onze onverschrokken Wendy. Zij stoof gewoon deze kleedkamer in en haalde een trekker door de kleedkamer terwijl er nog een team zich aan het omkleden was.

Onze eigen trainer, Jeroen Wilbrink, had zichzelf in de basis elf geplaats als spits. Nu konden we zeker niet verliezen. De laatste keer dat hij in viel, tegen MVV, zorgde hij er eigenhandig voor dat we van een 3-1 achterstand, het veld verlieten met een gelijkspel.

Dat het een zware pot zou worden, daar waren we het allemaal over eens. SV de Lutte stond bovenaan en wij bungelden met 2 punten ergens in de onderste regionen. Maar zoals wel vaker gezegd wordt. Het balletje is rond!

Om 11:15 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. In de eerste helft hadden we Laurens Olthof als coach langs de zijlijn staan. Gaat hij ervoor zorgen dat we hier met de punten er vandoor gaan?

De eerste kans was voor de Lutte. Er werd een cross bal vanaf links gegeven op de rechtsbuiten. Max die goed voor zijn man kwam en eerder bij de bal was dan zijn tegenstander. Wij kregen in de 28ste minuut een grote kans op de 1-0. De laatste man van sv de Lutte speelde de bal hard terug op de keeper. Dennis liep door op de keeper waardoor deze de bal weg wilde werken. Hij raakte de bal verkeerd en kwam bij Dennis terecht die net naast schoot. Niet veel later werd er een aanval opgezet via de linkerkant van het veld. Jeroen slingerde de bal het strafschopgebied in. Dennis met zijn hoofd net niet bij de bal. Een van de verdedigers van de Lutte probeerde uit te verdedigen. Deze komt terecht bij Daan. Hij ziet Bart vrij staan op randje 16 en speelt hem de bal in de voeten. Bart schiet de bal over. Voor de rust werd er toch nog gescoord door sv de Lutte. Max probeerde bij de achterlijn de bal te verdedigen. Zijn tegenstander maakte een overtreding op hem waardoor Max over de achterlijn heen vloog. De scheidsrechter floot hier niet voor en de bal werd vanaf de achterlijn bij de 2e paal gegeven. Hier stonden 2 man vrij voor het doel en de bal werd makkelijk binnen gekopt. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd er gewisseld. Christiaan kwam het veld in voor Max, die in de rust in de kleedkamer achter bleef vanwege een hamstring blessure. Daarnaast werd er ook van coach gewisseld. Laurens trok zijn wedstrijdtenue aan en wisselde voor Vincenco en Lynda mocht de coaching overnemen.

In de 47ste minuut gaat Jeroen 1op1 met de keeper en krijgt een duwtje in de rug. Wij dachten allemaal aan een strafschop. De scheidsrechter vond van niet. In de 51ste minuut werd het 2-0. Sv de Lutte kon op hun gemak tussen zo’n 4 man doorlopen waardoor ze oog in oog kwamen te staan met Pim. Er werd een hoek uitgekozen en de bal werd tegen de netten aangeschoten. Is de wedstrijd nu gespeeld? Nee, zeker niet. In de 79ste minuut een flinke overtreding op Christiaan. Bart gaat achter de bal staan en wil deze voorgeven. Het was een wat rare bal. De bal stuitert voor de keeper op en gaat net over hem en het doel heen. Niet veel later maakte Bart de aansluitingstreffer. Laurens die vanaf links de een cross bal op Bart geeft, die op zijn beurt de bal achter de keeper werkt. Zo’n 5 minuten later was het diezelfde Bart die een wereldgoal maakte. Hij krijgt van Ayoub de bal aangespeelt. Deze komt iets van de grond af en Bart bedenkt zich geen moment en neemt deze bal vol op de wreef en schiet de bal hard en hoog binnen. Na de wedstrijd vertelde de keeper van sv de Lutte, deze bal werd zo hard geraakt dat hij heen en weer zwabberde en niet te houden was. Er kwamen nog 2 kansen voor de winst. Eén voor sv de Lutte. Weer een 1op1 met Pim. Hij kwam goed zijn doel uit waardoor hij deze verkleinde en de bal werd overgeschoten. De laatste kans was voor de Tubanters. Christiaan die oog in oog kwam te staan met de keeper van sv de Lutte. Deze kwam tot aan randje 16 zijn doel uit. Christiaan, die niet had gezien dat Jaap naast hem liep, probeerde de bal langs de keeper te spelen. Helaas lukte dit net niet. Na deze actie maakt de scheidsrechter een einde aan deze wedstrijd. Wie had dat gedacht een uitslag van 2-2 tegen de koploper.

Volgende week, 11 november om 11:30 uur, hebben we weer een thuiswedstrijd tegen Avanti W.