De Tubanters 2 toont grote veerkracht

Voor het eerst in 7 wedstrijden won de Tubanters 2 weer een competitie wedstrijd. Na drie verloren en drie gelijke geëindigde wedstrijden, stapten we vandaag met drie punten van het veld. Het was wel een zwaar bevochten overwinning.

De openingsminuut beloofde veel. Bart, schoot van achteruit een lange bal richting Ron. Ron zag Ricardo doorlopen en maakte een overstapje waardoor Ricardo de bal op kon pakken en richting het doel van Avanti W. kon lopen. Hij schoot richting de lange hoek maar vloog, net voorbij het doel, over de achterlijn. Avanti W. kwam in de 9de minuut op voorsprong nadat er een verdedigersfout gemaakt werd. Avanti W. kon met de bal het 16meter gebied binnen lopen. Onze keeper, Pim, stond een paar meter voor zijn doel en de bal werd met een lobje over hem heen gespeeld. Zes minuten later werd de gelijkmaker gescoord. Avanti W. mocht een vrije tap nemen net buiten het strafschopgebied nemen. Pim kon de bal vangen en zag Marco vrij staan. Met een geweldige dropkick over de verdediging heen, zette hij Marco alleen voor de keeper. Hij zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en scoorde, net als Avanti W., met lobje de 1-1. Zes minuten later stonden we weer op achterstand. Door wat geklungel op het middenveld, kon Avanti W. met de bal richting Pim. Om zijn doel te verkleinen kwam hij goed uit, maar dat mocht niet baten. Avanti W. lette goed op en schoof de bal langs Pim in de verre hoek. In de 32ste minuut was het Jaap die aan de linkerkant van het veld Marco vrij zag staan. Hij speelde de bal netjes in zijn voeten. Marco wilde wederom met een lobje scoren maar dit keer ging hij net naast. Helaas moest in de 39ste minuut Jaap het speelveld verlaten vanwege een hamstring blessure. Dennis kwam voor hem in de plaats. Door de trainer werd er in het veld van een aantal posities gewisseld. Wiebe ging centraal achterin spelen, daar waar hij ook de vorige wedstrijd het erg goed gedaan had. Dennis en Bart gingen op hun oude vertrouwde positie spelen. Linksback en Rechtshalf. Vlak voor rust moesten we nog een doelpunt incasseren. Weer werd er verkeerd uitgestapt en kon er gemakkelijk op doel geschoten worden. We gingen richting de thee met een 1-3 achterstand.

In de rust werd nog eens duidelijk verteld dat we met zijn allen ons niet aan de afspraken hielden. Er moest meer druk gezet worden en sneller gespeeld worden. Niet te lang de bal bij je houden en gaan lopen met de bal. Laat dat ding nou maar zijn werk doen. Die rolt harder dan jij kunt lopen….

In de tweede helft moesten we veerkracht tonen. Net als aan het begin van de wedstrijd werd er in de 1e minuut van de tweede helft een kans gecreëerd. Bart die met zijn rug richting de keeper van Avanti W. stond en de bal goed teruglegde op Daan. Die bedacht zich niet en schoot direct, helaas aan de verkeerde kant van de paal. Uitblinker Marco Kroeze creëerde vijf minuten na rust wederom een kans. Hij worstelde zich een weg langs de zijlijn. Bij de achterlijn aangekomen te zijn, gaf hij een voorzet bij de tweede paal, hier stond Ron al klaar om de bal in de touwen te jagen. De bal was net te hoog en hij kon zijn hoofd er niet tegenaan zetten en de bal vloog over de achterlijn. In de 54ste minuut maakte Marco de aansluitingstreffer. Hieraan ging een prima aanval aan vooraf. Het begon met Nick aan de bal. Hij speelde de bal over de grond in de voeten van Ron die direct kaatste met Ricardo, deze liep op zijn beurt het 16meter gebied binnen en zag naast zich Marco verschijnen. Hij tikte de bal naar rechts en Marco schoot zonder na te denken de bal langs de keeper van Avanti W. In de 61ste minuut werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Nick van Nierop die door hard werken de bal meenam richting het doel van Avanti W. Hij stond op zo’n 20 meter van het doel. Al draaiende om zijn as en nam de bal vol op de wreef en schoot de 3-3 de kruising in. Met nog 6 minuten op de klok werd de bevrijdende 4-3 ingeschoten. Ron kreeg een hoge bal aangespeeld. Hij nam deze prima aan en gaf direct een steekpass op Ricardo. Hij hield even in en ging vervolgens op hoge snelheid een paar verdedigers voorbij. Met een prachtig schot knalde hij de 4-3 op het scorebord. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De eerste wedstrijd winst was een feit. Ondanks een flinke achterstand in de rust zijn de Tubanters1897 2 blijven voetballen en hebben ze door de tweede helft verdiend gewonnen.