Onverwachte overwinning Tubanters 2

Dinsdag 4 september zou het 1e elftal een oefenwedstrijd spelen tegen Sparta E. 2. Het 1e elftal heeft gevraagd of de Tubanters 2 in plaats van het 1e de oefenwedstrijd wilde overnemen.

Uiteraard wilden wij dit maar al te graag. Hoe leuk is het om tegen een Hoofdklasser te spelen. Dat gebeurt niet al te vaak. Of we deze wedstrijd zouden gaan winnen? De bookmakers waren op de hand van Sparta E.

Tubanters dacht in de 10de minuut het eerste doelpunt gescoord te hebben. Tanju die een steekpass op Marco gaf en de bal achter de keeper werkte. Tot onze verrassing werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. In de 23ste minuut, was het Laurens die met een geweldige pass van achteruit, Tanju vrij voor de keeper zette. De keeper kwam prima zijn doel uit en kon de bal vangen. In de 26ste minuut dacht Sparta E. de score te openen vanuit een buitenspelpositie, dus ook dit doelpunt werd afgekeurd. In de 37ste minuut wederom een kans. Lorenzo die de bal, via de rechterkant, naar Tanju speelde en direct de bal hoog voor gaf. Marco stond bij de 2e paal maar kon er net niet bij. Nog geen minuut later was het toch raak. Er werd gefloten voor een vrije trap, door het neerhalen van Alkan. Op zo’n 40 meter afstand aan de rechterkant van het veld, ging Tanju achter de bal staan. Hij zag Marco vrij staan en gaf de bal precies op maat. Marco bedacht zich geen moment en schoot de bal hard het net in. Hij zette daarmee de 0-1 op het bord. Vrij snel daarna waren we de voorsprong alweer kwijt. Door een foutje op het middenveld kon Sparta E. 1op1 met onze keeper. Sparta E. probeerde om Pim heen te spelen waarbij de aanvaller van Sparta E. heel slim tegen de uitgestoken handen van de liggende keeper aan liep. Dit betekende een penalty. Deze werd netjes benut en het was 1-1. Vlak voor rust kregen we de kans om weer op voorsprong te komen. Tanju die de bal naar Marco speelde en Marco had net iets te veel tijd nodig om op doel te schieten waardoor de verdediger de bal nog van richting kon veranderen.

Na de rust was er een kans voor Daan om de voorsprong op het scorebord te zetten. Daan krijgt vanuit een afvallende bal de mogelijkheid om vanuit de 2e lijn te schieten. De bal schampte de doelpaal en ging naast. Het mooiste doelpunt viel in de 58ste minuut. Vanaf rechts gaf Marco een hoge voorzet het strafschopgebied in. De bal komt op heuphoogte aan bij Nick, die vervolgens met een gymnastische beweging de bal met de binnenkant van zijn voet in de verre hoek schiet. Sparta E. kwam snel weer langszij. Wij dachten zelf aan aanvallen. De verdedigingslinie schoof goed op naar het middenveld. Helaas werd de bal onderschept en direct in de diepte gespeeld. De rechtsbuiten van de tegenstander ontving de bal. Dennis probeerde hem nog bij te halen, maar kon de voorzet vanaf rechts niet voorkomen. De spits kon hierdoor de bal achter Pim schieten. In de 75ste minuut een kans op de voorsprong. Een voorzet van Marco op Wesley. De bal kwam net iets achter hem waardoor hij er geen kracht op kon zetten. De bal landde in de handen van de keeper. Maar gelukkig in de 85ste minuut lukte dit wel. Door een goede opbouw van achteruit komt de bal in het midden, 10meter na de middenlijn, bij Daan terecht. Daan passte de bal over 25meter naar Marco. Deze neemt de bal geweldig aan, wat hem de mogelijkheid geeft een strakke pass over de grond aan Nick te geven. Deze schiet zonder na te denken de 2-3 binnen. In de 90ste minuut begint Marco een beetje stuntelig te dribbelen waarbij hij de bal compleet verkeerd raakt en te ver voor zich uitspeelt, waardoor hij als enige optie de bal nog kon voorgeven met zijn chocolade been. Dit tot onze grote verbazing heel erg goed uitpakte omdat Nick op 8 meter voor het doel de bal achter de keeper weet te werken. Eindstand 2-4

Het was een einduitslag die we voor de wedstrijd nooit hadden voorspeld. Maar zoals het gezegde luid: “Het balletje kan raar rollen”.

Vandaag hebben we Marco als “Man of the Match” gekozen. Vooral omdat hij bij alle doelpunten betrokken was.

Volgende wedstrijd is een bekerwedstrijd. Deze wordt op 9 september om 11:30 uur thuis gespeeld tegen Juventa’12 2.