Eerste officiële wedstrijd van de Tubanters 2

Zondag 2 september stond de eerste wedstrijd gepland tussen UDI 2 en de Tubanters1897 2. Dit was eigenlijk een uitwedstrijd maar werd gespeeld op het Hoofdveld bij ons op het Diekman terrein.

Beide teams waren er klaar voor. Wachten was op de scheidsrechter, die niet kwam opdagen. Gelukkig vonden we Andy Venema bereid om deze wedstrijd in te vallen als scheidsrechter.

Drie kwartier later dan gepland, werd er gefloten voor de start van de wedstrijd. In de 8ste minuut werd de eerste kans voor de Tubanters gecreëerd door onze aanvoerder die een prima pass op Wesley gaf, die op zijn beurt de paal raakte. In de 17e minuut kreeg UDI zijn eerste kans om de score te openen. Maar wij hadden Bruce in het doel. Hij kan de bal keren en ook de afvallende bal die ingeschoten werd pakte hij prima. In de 21ste minuut werd er weer een poging gedaan om de voorsprong te pakken. Wesley die een breedte pass gaf op de vrijstaande Marco, die op zijn beurt de bal hoog voor gaf richting de inlopende Wesley. De bal was net te hoog om te koppen, waardoor de bal over de achterlijn vloog. In de 29ste minuut was het eindelijk raak. Er werd een handsbal geconstateerd en we kregen een penalty. Marco pakte de bal op, legde deze op de stip en schoot de bal achter de doelman het net in. De openingsscore was gezet. Dit was tevens de ruststand.

Na 15 minuten rust, was het tijd voor de tweede helft. In de 48ste minuut was daar de redding van de dag. Bruce stond op zijn verkeerde been terwijl de bal door UDI tegendraads werd ingekopt. Bruce vloog richting rechts en tikte op een fantastische wijze de bal tot hoekschop. We hadden nog een aantal kansen om de score te vergroten. Jacco die een prima steekpass op Jaap gaf waarbij de bal in de handen van de keeper belandde. Alkan die een prima pass op Jaap gaf die deze net over het doel schoot. Nick die tegenover de keeper kwam te staan en de bal net naast tikte. Kansen genoeg. We moesten toch nog 1 tegentreffer incasseren. In de 69ste minuut zorgde UDI via een mooie kopbal voor de 1-1. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd hadden we nog kans op de winst. Alkan die bij de tweede paal inliep, had de bal voor het inkoppen. Hij besloot de bal met zijn voet te spelen, maar kon er geen richting aangeven en de bal vloog hoog over het doel. Eindstand 1-1.

Unaniem is er gekozen voor Bruce als “The man of The match”.

Volgende wedstrijd is de oefenwedstrijd op dinsdag 4 september om 20:00 uur uit bij Sparta Enschede.