Tubanters 1 zet zichzelf voor schut met collectief falen

Na de grote zeperd in Glanerburg, waarbij iedereen het er wel over eens was, dat die uitslag geheel geflatteerd was, mocht de ploeg tegen het laaggeklasseerde Zenderen Vooruit laten zien dat het wel kan scoren en winnen. Het leek toch een mooie tegenstander te zijn om de rug weer te gaan rechten. Wel moest het gebeuren zonder de afwezige Kars vd Velde, de geblesseerden Menno te Wierik, Ken Rietman en Koen van Ooijen. Oussama el Assas zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Wel maakte Thomas Broek zijn langverwachte rentree. In oktober raakte de middenvelder geblesseerd en nu eindelijk de eerste minuten en ook nog een basisplaats.

Op een zonnig Diekman-oost was het ook direct overduidelijk dat de Tubanters de bal mocht hebben. Tubanters ging dan ook op zoek naar een openingstreffer. Maar dat moest het al heel snel doen zonder Melvin Atalay. In een duel raakte de back geblesseerd en JO19-1 speler Raul Luna Madueno verving hem. Even later was het Tubanters die de eerste goede mogelijkheid liet noteren. Julio Vargass zette over rechts goed door en bracht de bal richting Thomas Broek. Thomas tikte door naar Tanju Kahraman die achter hem opdook. Het geplaatste schot ging over het doel. Ook Zenderen liet van zich horen, maar op een afvallende bal en het schot dat volgde had Remco Mulstege een antwoord. Zenderen hanteerde voornamelijk de lange bal, waar Tubanters juist voetballend probeerde te combineren. Maar het was de uitploeg die met een diepe bal leek te scoren. Een diepe bal viel achter de Tubanters defensie, die vervolgens bleef staan. Een Zenderse speler geloofde er in en ging achter de bal aan.Schuin op Remco Mulstege af maaide hij half over de bal, waardoor de Tubanters doelman kon ingrijpen. Maar na een half uur kwam de uitploeg wel op voorsprong. Tubanters kreeg achterin de bal niet weg en Zenderen kon deze vervolgens inschieten. Remco Mulstege wist nog net te redden met zijn voet, maar de rebound bleek ook voor Zenderen Vooruit, die niet werd gemist, 0-1. Een minuut later voorkwam Remco Mulstege wel erger, toen één op één de doelman sterker bleek met een redding. In blessuretijd leek Tubanters nog terug te komen in de wedstrijd. Een hoekschop leverde een afvallende bal op. Aanvoerder Nick Kutscher schoot de bal op doel, maar deze kon nog maar net gered worden. Rust 0-1.

Na de theepauze op jacht naar een gelijkmaker. Maar het was Zenderen Vooruit die juist jacht maakte op de 0-2. Een indraaiende voorzet belandde bijna in de verre bovenhoek, maar Remco Mulstege tikte de bal er nog maar net uit. Aan de andere kant wist Farad Tawakalsada Tanju Kahraman te bereiken. Een schot volgde, maar de doelman ving eenvoudig. Tubanters leek het duel meer en meer onder controle te krijgen, maar zag zijn aanvoerder wel het strijdtoneel verlaten. Na een grove charge in de eerste helft probeerde Nick het nog, maar verder spelen kon niet. Jaap Stout verving hem. Vanaf de dug-out zag hij dat Julio Vargass ineens vrij op de doelman af kon. De aanvaller werd door een prima steekpass van Laurens Olthof weggestuurd, maar de spits verslikte zich met het goed meenemen van de bal. Hierdoor kon een verdediger nog net ingrijpen. Het bleek cruciaal, want een minuut later lag de bal wel in het netje, aan de andere kant. Bart Busschers maakte een foutje in de opbouw en zag vervolgens een tegenstander de bal vanuit stilstand magnifiek binnenschieten. Via onderkant lat belandde de bal tegen de touwen, 0-2. Tubanters was van slag want het duurde niet lang en Zenderen kwam op 0-3. Raul Luna Madueno wist nog een bal van de lijn te halen ten koste van een hoekschop, maar uit die hoekschop werd wel gescoord. Een harde kopbal bracht de 0-3 op het scorebord. Tubanters probeerde nog eenmaal de rug te rechtten, en hiervoor kreeg het ook een aantal kansjes. Jeremy Mayamba kopte eerst over en niet veel later zag hij een schot, na een goede actie, naast gaan. Zenderen kreeg ook een goede mogelijkheid, maar geheel vrij voor het doel schoot de aanvaller uit een volley over. Jeroen Wilbrink kwam de moegestreden Thomas Broek nog vervangen en het duurde maar even voordat de invalspits een kans kreeg. Julio Vargass gaf goed voor op Jeroen Wilbrink, die zijn kopbal op de paal zag belandden. Even later gebeurde Bart Busschers precies hetzelfde, toen hij een afvallende voorzet binnenschoot. In de verre hoek stuiterde de bal vanaf de paal weer terug het veld in. De laatste poging was voor Jeremy Mayamba. Een schot van de buitenspeler belandde in de handen van de doelman. De laatste minuten ebden weg en Tubanters speelde een verloren middag.

Een grote domper, waarbij de ploeg liet zien, dat als het zonder de echte wil en strijd speelt, een magere vierdeklasser is. De top 5 ambities mogen dan ook even in de ijskast. Eerst maar eens wedstrijden winnen met een grote dosis inzet. Dan komt de rest vanzelf. Te beginnen aankomende zondag, in Overdinkel. Dan wacht Sportlust Overdinkel op de Tubanters. Laat het dan maar zien jongens!

Laat een reactie achter