Tubanters 1 lijkt duel in 4 minuten tijd weg te geven, toch nog strijdend een punt

Na een tweetal competitieduels die niet het gewenste resultaat brachten, stond de druk er bij de ploeg van Tim Somberg wel weer een beetje op. Vooral de manier waarop er tegen Zenderen Vooruit werd verloren, was ondermaats. Gelukkig is er dan altijd weer “another Sunday”, waarin de ploeg kan laten zien dat het een incident was. Op naar het hoog geklasseerde Sportclub Overdinkel dan maar. Zonder de nog afwezige Kars vd Velde en de gebleseerden Nick Kutscher, Menno te Wierik, Ken Rietman en Melvin Atalay. Oussama keerde terug in de basis na een schorsing, Koen van Ooijen en Joran Wermer keerden terug van een blessure.

In een zonnig en zomers Overdinkel ging de ploeg van Tim Somberg dan ook op naar eerherstel. En dat was te zien. De uitploeg nam het initiatief en ging op jacht naar een snelle goal. Al naar 2 minuten ontsnapte Joran Wermer over rechts. De bal belandde bij Thomas Broek, die de bal op zijn beurt bij Tanju Kahraman kreeg. De Tubanters aanvaller schoot in de korte hoek, maar belandde net naast. Tubanters bleef aanvallen, maar moest wel alert blijven op snelle uitbraken van de thuisploeg. Zo werd er een omschakeling een aanvaller neergelegd rond de zestien. Een vrije bal tot gevolg, die via de bovenkant van de lat maar net over ging. Maar Tubanters kreeg in de 18e minuut waar het recht op had, namelijk een voorsprong. Laurens Olthof schoof goed mee naar voren en kon van 18 meter uithalen. Zijn schot kon geblokt worden, maar deze belandde bij Tanju Kahraman in de voeten. Tanju lobde de bal over zijn directe tegenstander heen en schoot vervolgens hard en hoog raak, 0-1.  Nu moest Sportclub Overdinkel wat meer uit zijn schulp gaan kruipen. Maar tot echte gevaarlijke aanvallen kwam het niet. Wel gaf Tubanters veel hoekschoppen weg, die keer op keer voor dreiging zorgden.  Zo werd in de 26e minuut een hoekschop maar net voorlangs gekopt. Voor rust kreeg Tubanters nog een aardige mogelijkheid. Een vrije bal op 18 meter werd door Tanju Kahraman tussen de palen geschoten, maar de doelman tikte de bal naast. Vervolgens gaf Tubanters de wedstrijd in 4 minuten tijd geheel uit handen. Eerst werd de rechtsbuiten van Overdinkel geheel over het hoofd gezien, tegen de zijlijn aangeplakt. Deze werd bereikt en kon de bal laag en hard voorslingeren. Daar dook een Overdinkelse aanvaller op die Remco Mulstege eenvoudig kon passeren, 1-1.  2 minuten later verspeelde Jeremy Mayamba de bal knullig, maar belandde de bal in het zijnet. Maar een minuut later was het wel een doelpunt. De middenvelder bereikte zijn linksbuiten, liep vogelvrij de zestien in en werd feilloos bereikt door een voorzet. De kopbal bracht Sportclub Overdinkel op voorsprong, 2-1.

In de rust greep Tim Somberg in. Hij liet Bart Busschers achter in de kleedkamer en bracht met Raul Luna Madueno een extra middenvelder. Tubanters had de jacht op een gelijkmaker geopend. En het kreeg een tweetal zeer goede mogelijkheden. In de 47e minuut gaf Tanju Kahraman een perfecte crossball op Jeremy Mayamba, die schuin op de doelman af kon. Het schot was goed, maar de doelman kon, via de lat, een gelijkmaker voorkomen. 3 minuten later wist Tanju Kahraman Oussama el Assas bereiken, die ook het doel onder vuur kon nemen. Ook hier werd de bal goed ingeschoten in de korte hoek, maar de doelman wist, zonder enig weet, de bal met zijn hoofd uit het doel te houden.  Een paar minuten later bracht de doelman wederom redding, op een harde lage inzet van Tanju. Scorend vermogen had de ploeg nodig, dus Tim Somberg bracht zijn spits Jeroen Wilbrink in. Jeremy MAyamba maakte plaats. Sportclub Overdinkel kon Tubanters nog tegenhouden, maar zelf wist het ook nog maar bar weinig te creeeren. Het was de strijdlust van Tubanters die er een goede wedstrijd van maakte. Toch krijgt elke ploeg wel een kansje. Zo ook 20 minuten voor tijd. Een vrije bal belandde bij de 2e paal, waar een Overdinkel speler geheel vrij stond. Zijn kopbal was minder goed, want deze ging hoog over. Tubanters ging nog meer aanvallen, want de derde wissel was een extra aanvaller. Jaap Stout kwam verdediger Laurens Olthof vervangen. De durf van trainer Tim Somberg werd beloond, want in de 89e minuut viel dan eindelijk de dik verdiende gelijkmaker. Jeroen Wilbrink bracht de bal bij een andere invaller, Raul Luna Madueno. Deze gaf voor en voor het doel dook spits Julio Vargass op. Julio raakte de bal verkeerd, maar daardoor juist perfect. Dit liet namelijk de doelman kansloos, 2-2. Tubanters ging nog op zoek naar een zege, maar in de blessuretijd werden geen grote kansen meer gecreeerd.

Een goed duel, waarin, buiten de 5 minuten voor rust, de gehele controle was. Eigenlijk 2 punten verloren,maar als je vlak voor tijd nog gelijk maakt, ook wel een punt verdiend. Eindelijk werd er strijd en beleving op de mat gelegd. Een goede lijn die nu doorgetrokken dient te worden, Dat kan al snel, want aankomende donderdagavond wacht een thuisduel met FC Berghuizen. Om 19:00 uur is de aftrap.