Strijdlustig en vechtend Tubanters krijgt in 102e!!! minuut alsnog gelijkmaker tegen

Op Hemelvaartsdag voetballen. Een onwennige dag voor menig amateur voetballer. Maar door de vele afgelastingen gedurende het seizoen, wordt ook deze dag een speelronde. Na de zure nederlagen van vorige week tegen FC Berghuizen en Borne, stond de ploeg van Tim Somberg toch weer in de gevarenzone. De ploeg moet weer wedstrijden gaan winnen om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Beginnend op Hemelvaartsdag, uit in Rossum tegen RSC. Wel worden weer veel spelers gemist. Zo waren Joran Wermer en Joris Tempelman afwezig en waren Ken Rietman, Menno te Wierik, Nick Kutscher en Melvin Atalay nog geblesseerd. De opstelling als volgt:

In een zonnig Rossum begon de Tubanters ook goed aan het duel. Beide ploegen lieten elkaar opbouwen, waarvan Tubanters het er het meest van leek te profiteren. Bij een ingooi aan de rechterkant wist Jeroen Wilbrink al bijna een assist op zijn naam te zetten. Hij kopte een ingooi goed door op mede aanvaller Jaap Stout. Deze schoot op doel met een boogbal, die op de paal belandde. Aan de andere kant was RSC ook gevaarlijk. Farad Tawakalsada verslikte zich in een diepe bal, maar Remco Mulstege wist een inzet te voorkomen. Bij vlagen liet Tubanters leuk voetbal zien en kwam het ook dreigend richting vijandelijk doel. Oussama el Assas nam het doel van grote afstand onder vuur, maar de doelman leek eenvoudig te vangen. Leek, want hij liet de bal door zijn benen glippen, maar net op de lijn had hij het leer weer te pakken. Tubanters kwam een paar minuten later wel verdiend op voorsprong. Jaap Stout, vaak ongrijpbaar aan de linkerkant, zette de bal maar weer een voor. Achterin het strafschopgebied dook Raul Luna Madueno op die de bal direct volleyde op doel. De volley werd geblokt maar daar dook als een echte spits Jeroen Wilbrink op, die de bal tegen de touwen werkte, 0-1. Tubanters bleef heersen en gaf weinig weg. Het kwam 10 minuten voor rust zelfs bijna op 0-2. Jaap Stout gaf de bal wederom goed voor en ditmaal dook Jeremy Mayamba op bij de tweede paal. Hij volleerde goed, maar de doelman redde met een katachtige redding. Niet veel later kwam Jeremy naar binnen, maar zag zijn schot over het doel gaan. RSC kwam er af en toe uit, vooral over de rechterkant. Zo ook vlak voor rust, waarbij Farad Tawakalsada geluk had dat het niet met rood werd weggestuurd na een wilde overtreding. Toch kwam RSC vlak voor rust op gelijke hoogte. Een hoekschop werd voorgebracht en bij de tweede paal stond een RSC’er geheel vrij. Deze schoot verwoestend hard en hoog binnen, 1-1. Even leek Tubanters het, net als in Overdinkel, vlak voor rust geheel weg te geven. Zo belandde een scrimmage voor het doel van Remco Mulstege maar net op de lat. Maar dieper in blessuretijd was ook Tubanters zeer dichtbij. Een schot van Jaap Stout werd losgelaten door de doelman, maar Thomas Broek lepelde de rebound over het doel.

In de rust bleef Farad Tawakalsada achter in de kleedkamer, nadat er al meerdere signalen waren dat hij bij een volgende overtreding zijn 2e gele prent zou krijgen. Voor hem kwam Tanju Kahraman. De theepauze deed RSC blijkbaar goed, want de ploeg nam veel meer initiatief dan Tubanters. Het wedstrijdverloop veranderde en het werd meer en meer een vechtwedstrijd. Daar waar Tubanters wel eens door het ijs zakte als strijd moest worden geleverd, werd het vanmiddag volop geleverd. Er ontstonden alleen minder grote kansen. RSC was de eerste ploeg die gevaar stichtte. Zij het onbewust, want een voorzet belandde zomaar op de punt van de kruising. Tubanters werd wat meer achteruit gedwongen maar het duurde 20 minuten voordat RSC een kans creeerde. Een schot belandde op de vuisten van Remco Mulstege. Even later bracht de Tubanters goalie wederom redding, nadat een naar binnenkomende RSC’er goed in de hoek schoot. Trainer Tim Somberg bracht vervolgens Julio Vargas binnen de lijnen voor Jeroen Wilbrink. Het bleek een goede wissel, want nog koud in het veld was het raak voor de spits. Al moest hij daarvoor wel Raul Luna Madueno bedanken. De middenvelder was alert toen een pass door de Rossumse defensie totaal verkeerd ging. Raul kon oppikken, kapte een tegenstander uit en schoof de bal langs de doelman. Alleen werd de bal nog voor de lijn weggehaald. Maar ook deze bal werd niet goed weggewerkt, waardoor Raul de bal met het hoofd weer voor het doel kon brengen. Daar dook Julio Vargas op die aannam en raak schoot, 1-2. Wat er ontstond was een drukkend RSC en een vechtend Tubanters. Remco bracht nog maar weer eens redding nadat een steekpass de aanvaller in stelling bracht. Tubanters hield stand maar leek 5 minuten voor tijd alsnog een gelijkmaker te moeten incasseren. Maar een katachtige redding van Remco Mulstege voorkwam erger. De extra tijd ging en, waarbij Tubanters zelfs de grootste kansen kreeg. Zo schoot Jaap Stout nog voorlangs, miste Julio Vargas nog en faalde Tanju Kahraman oog in oog met de doelman. Dan maar volhouden, kan niet lang zijn. Maar daar dacht de Weerselose scheidsrechter anders over. Deze liet lekker doorspelen, gaf nog een aantal vrije ballen op gevaarlijke plekken weg, maar Tubanters hield stand. RSC bleef drukken en kreeg in de 102e minuut zelfs nog een hoekschop. Deze werd in een vol strafschopgebied gepompt, en ja hoor…. de bal viel voor Tubanters geheel verkeerd, 2-2. De scheidsrechter liet zich van zijn “goede” kant zien en blies bij de aftrap dan maar direct af.

Na twaalf minuten blessuretijd dan toch een gelijkmaker tegen. Natuurlijk zuur, ligt aan de scheidsrechter, maar Tubanters had allang het duel in slot moeten gooien. Een harde les, waar wij misschien wat aan hebben voor het volgende cruciale duel. Aankomende zondag komt namelijk SV Almelo op bezoek in Enschede. De ploeg van oud-trainer Henry Kuipers staat 2 punten boven de blauw/zwarten.