Tubanters 1 beloond zichzelf niet met 3punter tegen SV Almelo

Waar de frustraties en boosheden langzaam wegebden na het ongelofelijke slot van afgelopen donderdag in Rossum tegen RSC, stond er deze zondag alweer een cruciaal duel op de planning. De boosheden konden goed worden omgezet tot daden in dit duel met SV Almelo. Of dit gaat lukken? Joris Tempelman keerde in ieder geval weer terug in het basisteam, maar nog steeds moest Tubanters spelen zonder Ken Rietman, Menno te Wierik, Melvin Atalay en Nick Kutscher.

Vanaf de aftrap lukte het ook van Tubanters kant, om de woede om te zetten in strijdlust. Vanaf het beginsignaal was trok de thuisploeg fel ten strijde. Al naar 4 minuten kon Tubanters zich hiermee belonen, maar een schot van Julio Vargas ging net over het doel, na goed terugkoppen vanuit een voorzet van Jaap Stout. Niet veel later was ook spits Jeroen Wilbrink dichtbij, toen Farad Tawakalsada hard en laag voorgaf vanuit een korte corner. Het schot van Jeroen kon maar net geblokt worden. Tubanters zat overal bovenop, maar ook SV Almelo kwam er wel eens uit. Zo ook na een dik kwartier spelen. Een strakke, lage voorzet vanaf rechts werd maar geschampt door een Almeloër. Hierdoor ging de bal voorlangs. Maar toch kwam de ploeg, zeker gezien het spelbeeld, onverdiend op voorsprong. Een hoekschop van Almelose zijde kon niet worden weggewerkt uit de zestien. Een scrimmage ontstond en vlak voor de handen van Remco Mulstege kreeg de bal een beslissend tikje, 0-1. Tubanters rechtte de rug en ging door wat het al deed, aanvallen. Een lage hoekschop belandde bij Kars vd Velde in de voeten, die vervolgens in de korte hoek schoot. Dit schot werd maar net geblokt. Maar niet veel later was de marge uit het niets zelfs 2. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Koen van Ooijen finaal misgetrapt. Achter de verdediger ontving de Almeloër de bal dankbaar, waarna hij hard op doel schoot. Remco Mulstege kreeg er nog een hand tegen, sloeg de bal ook uit het doel, maar de op het middenveld opgestelde scheidsrechter zag van verte dat de bal de doellijn had gepasseerd, 0-2. Een klap en Tubanters moest even 5 minuten bijkomen van deze volgende tegenslag. Maar het kreeg een boost toen Julio Vargas hard raak kopte uit een goede hoekschop van Jaap Stout, 1-2. Tubanters gaf weer gas naar voren en werd voor de tweede maal beloond voor het harde werken. Thomas Broek kreeg de bal hoog aangespeeld in de zestien meter. De aanvoerder kopte de bal goed door en bij de tweede paal dook Jeroen Wilbrink op. De spits kopte met gevoel de bal over de doelman en tekende voor een dikverdiende gelijkmaker, 2-2. Even leek Tubanters ook nog met een voorsprong te gaan rustten, maar een schot van Oussama el Assas werd katachtig uit de bovenhoek getikt. Uit de hoekschop die volgde schoof Kars vd Velde de bal ook maar net voorlangs.

Zonder wijzigingen trad Tubanters aan, voor het tweede gedeelte. Maar de ploeg van Tim Somberg had het moeilijker met SV Almelo. Wel had het meer de bal, maar kansen creeeren werd een grote uitdaging. Ook SV Almelo creeerde weinig, waardoor er een zwakke tweede helft ontstond. Gevaarlijkst was nog wel een verre ingooi, die aangeraakt werd en maar net voor het tubanters doel stuiterde. Na iets meer dan een kwartier spelen was er geen vuiltje aan de lucht, maar ineens was Tubanters de Almelose spits even kwijt. Joris Tempelman probeerde met trek en duwwerk voor zijn tegenstander te komen, waarna de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. De penalty werd koeltjes binnen geschoten, 2-3. Tubanters moest meer risico nemen en bracht een extra middenvelder voor een verdediger. Laurens Olthof ging eruit en Raul Luna Madueno verving hem. Ook Tanju Kahraman werd binnen de lijnen gebracht voor middenvelder Farad Tawakalsada. Maar kansen wist de thuisploeg niet echt te creeeren. SV Almelo kreeg meer ruimte en een foute terugspeelbal van Koen van Ooijen leidde bijna nog een vierde Almelose treffer in. Remco Mulstege voorkwam dat maar net met goed en snel uitkomen. Ook met Kars vd Velde in de spits, nadat Bart Busschers er in werd gebracht, leidde tot geen grote kansen. Eentje kreeg Tubanters nog. Thomas Broek kreeg de bal in een volle zestien meter voor de voeten, maar zijn schot ging over.

Na een normaal aantal blessuretijd minuten vond de scheidsrechter het welletjes. Tubanters moet angstig naar onderen blijven kijken, aangezien de onderste ploegen ook punten blijven pakken. Er moet gewonnen worden in de laatste 2 duels van de competitie. Eerst aankomende zondag, uit in Borne tegen VV Borne. De laatste speeldag wacht dan ook nog een duel tegen directe concurrent Sportlust Vroomshoop.