Tubanters 1 moet genoegen nemen met punt tegen BVV Borne, handhaving in eigen hand

De uitslagen van Tubanters en van de onderste ploegen, die ineens ook allemaal punten verzamelen, zorgt ervoor dat het nog een billenknijpend slot wordt voor de ploeg van trainer Tim Somberg. Ineens staat Tubanters met 1 punt nog net boven de nacompetitie degradatie streep. En dan moet er ook nog eens een bezoek worden gebracht aan Borne, waar BVV Borne de tegenstander is. Die ploeg strijd nog vol voor een periode. Geen makkelijke opdracht dus. Wel goed nieuws uit de ziekenboeg, want Nick Kutscher kon weer spelen na 2 gebroken tenen. Ook zat voor het eerst Rick Gaasbeek op de bank bij een competitie duel. In de voorbereiding van dit seizoen werd de doelman geopereerd aan zijn kruisbandblessure.  Wel ontbraken Ken Rietman, Menno te Wierik, Joran Wermer en Menno te Wierik.

In een warm Borne begonnen beide ploegen aan hun eigen strijd. 1 voor nacompetitie te ontlopen, de ander om dit juist te halen. De thuisploeg nam direct het initiatief in het duel, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van oud-Tubanters trainer Rob Bakker nog niet. Maar zoals zo vaker is er dan wel een Tubanters speler zo vriendelijk om de tegenstander een beetje te helpen. Ditmaal was het Nick Kutscher. De verdediger nam teveel tijd in de opbouw, waarna hij tegen de storende Borne speler aan schoot. De Bornenaar kon vervolgens alleen op doelman Remco Mulstege af, maar waar de doelman in Enschede ook al 5x één op één duels won, deed hij dit ook in Borne. Remco pakte de inzet. De hoekschop die volgde draaide vervolgens gevaarlijk in, maar ook hier had Remco Mulstege een antwoord op. Hij stompte weg. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Tubanters zakte wat in, liet Borne aanvallen, maar de thuisploeg maakte gelukkig voor Tubanters ook veel fouten. Zo ontstond er een boeiend gevecht met 2 totaal verschillende belangen. Voorin kon de Tubanters nog niet echt een vuist maken, maar achterin gaf het ook weinig weg. Het duurde ook tot 5 minuten voor rust dat BVV Borne echt weer eens gevaar stichtte. Een vrije bal werd hard en laag bij de eerste paal ingebracht, maar de inzet kwam terecht op de vuisten van Remco Mulstege. Even later belandde een schot vanaf de rechterkant op de punt van de kruising. Met 0-0 rusten was dan ook het hoogst haalbare. Maar vlak voor rust leek het dan toch fout te gaan voor Tubanters. Nick Kutscher stapte voor buitenspel, maar de ass. scheidsrechter hield de vlag omlaag. Daardoor kon BVV Borne alleen op Remco Mulstege af. Wederom was het Remco, die op de bal dook en deze ook klemvast had. Dus toch 0-0, tot grote opluchting.

Kijken als Tubanters wat meer kan uitrichten in het tweede gedeelte. De tussenstand was al bekend op andere velden, wat betekende dat Tubanters met een overwinning handhaving had bereikt. Alleen was BVV Borne wederom de ploeg die het dichtstbij een treffer kwam. Al na 1 minuut vond het Raul Luna Madueno op de doellijn, die een inzet wegwerkte. Tubanters was wel een paar keer dreigend naar voren, maar meestal was er snel balverlies. Wel werd er hard geknokt om geen tegentreffer te incasseren. Maar wederom ging het bijna fout. Nick Kutscher liet een hoge bal stuiteren, waarna een aanstormende aanvaller daadkrachtiger was dan de Tubanters speler. Hierdoor kon BVV Borne voor de derde maal alleen op Remco Mulstege af. Maar evenals de 2x ervoor, was Remco Mulstege weer de baas. BVV Borne bleef aandringen, met voornamelijk corners en verre ingooien, maar de Bornse ploeg had het vizier niet op scherp staan. Tubanters probeerde wat aanvallender te spelen, door Julio Vargas en Tanju Kahraman te brengen, maar nog steeds moest Tubanters in de achteruit. Veelal doordat de ploeg de bal te snel weggaf met lange diepe ballen. 12 minuten voor tijd leek dan toch Remco Mulstege gepasseerd te zijn. Een voorzet belandde bij een aanvaller, die geheel vrij in de 5 meter stond. Een kopbal volgde, maar met een echte katachtige wereldredding voorkwam Remco Mulstege een treffer. Tubanters creeerde vervolgens een aantal dreigende momenten met hoekschoppen en voorzetten, maar de eindpass ontbrak om echt gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd ontsnapte Tubanters nog, toen een inzet wel Remco Mulstege passeerde, maar de lat redding bracht.

Zo bleef het 0-0 en wist BVV Borne de nacompetitie te halen. Tubanters schiet nog niet echt op met een puntje. En het zag ook nog Sportlust Vroomshoop winnen, waardoor er aankomende zondag een alles of niets duel op het programma komt te staan. Het verschil tussen Vroomshoop is namelijk 3 punten. Daartussen staat ook nog FC Berghuizen, met 2 punten achterstand op Tubanters. Er moet dus gewoon gewonnen worden in het thuisduel tegen Sportlust Vroomshoop.

Laat een reactie achter