Tubanters 1 kent frustrerende middag in Glanerbrug

Met goede hoop ging de Tubanters selectie deze zondag richting Glanerbrug. Met een ongeslagen reeks van 9 wedstrijden konden deze zomerse zondag de degens gekruist worden met de gedoodverfde kampioenkandidaat Sportlust Glanerbrug. Wel kreeg de ploeg uit Enschede een domper te verwerken. Topscorer Tanju Kahraman moest dit duel verstek laten gaan vanwege een opgelopen blessure. Ook Menno te Wierik, Ken Rietman en Kars vd Velde misten dit duel vanwege blessures en afwezigheden. Wel was Thomas Broek weer onderdeel van de wedstrijdselectie. Laatste keer dat dit was, was in oktober 2017.

In zomerse sferen werd er om 14:00 uur afgetrapt. En de Tubanters kwam goed mee in de beginfase. Het wist zelfs te scoren na een 6 minuten spelen. Nick Kutscher wou het doel onder vuur nemen, maar het schot mislukte half. Tot geluk ook, want daar dook Julio Vargass op die de mislukte poging binnen schoot. Maar deze werd “onterecht” afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Tubanters bleef de gevaarlijkste, want even later wist Joris Tempelman uit een hoekschop maar net naast te koppen. Maar vervolgens liet de thuisploeg zien waarom het ook bovenaan staat. Een diepe bal viel over Laurens Olthof en de aanvaller. Laurens wilde de bal wegwerken, maar miste het leer. De aanvaller nam de bal over en bleef koel, oog in oog met Remco Mulstege, 1-0. Één kans, één goal. Tubanters ging op zoek naar een vroege gelijkmaker, en deze intentie werd ook bijna beloond. 4 minuten na de openingstreffer schutterde de defensie van Glanerbrug. Een hoge bal werd door de verdediger slecht aangenomen, waardoor spits Farad Tawakalsada oog in oog met de doelman kwam te staan.Farad raakte de bal wat verkeerd, waardoor de bal naast het doel hobbelde. Tubanters was de gevaarlijkste en wist Sportlust Glanerbrug goed onder controle te houden. Na 25 minuten spelen kaatste Jeremy Mayamba goed door op Farad Tawakalsada. Farad kon weer op doelman af. Wel was de weg wat langer, waardoor Farad wat meer naar buiten werd gedreven. Toen de aanvaller wou schieten, gleed de spits wat weg, waardoor de kans voorbij ging. Niet veel later was het wederom diezelfde Farad die een 100% kans om zeep hielp. Een corner werd hoog de lucht ingekopt door Nick Kutscher, waarna de doelman in een vol strafschopgebied grabbelde. De bal viel voor de voeten van Farad, maar wederom schoot hij in kansrijke positie naast. De blessuretijd was alweer aangebroken in een levendige eerste helft, waarbij Farad Tawakalsada wederom alleen voor de doelman werd gezet. Maar net zoals de voorgaande keren, wist de spits niet het doel te treffen. Ditmaal was de keeper de baas. Maar nog steeds toonde Tubanters aanvalsdrift en weer resulteerde het in een grote mogelijkheid. Oussama el Assas legde de bal breed op rand zestien op de inkomende Koen van Ooijen. Koen schoot, maar mikte maar net te hoog. De bal ging over het doel. Maar ook aan de andere kant was het opletten geblazen. Een voorzet vanaf rechts werd bijna met een zweefduik ingekopt. De inzet kon maar net geblokt worden. Maar toch kreeg tubanters in blessuretijd nog de deksel op zijn neus. Met slecht opbouwen werd er balverlies geleden waarna een lage pass vanaf rechts bij de tweede paal geheel vrij kon worden ingeschoten, 2-0 en direct rust.

Veel grote kansen gemist, 3 kansen tegen en ook nog eens 2 doelpunten tegen. Het was geflatteerd, maar daar maakte Sportlust Glanerbrug direct een tegenaanval op. Wat er namelijk in het tweede gedeelte gebeurde was maar met een paar woorden te beschrijven:

Gelukkig was het mooi weer…….

Al na 2 minuten trof de spits van Glanerbrug de paal, maar dit nog in buitenspel positie. Maar 5 minuten na rust was het wel 3-0. Een hoekschop kwam terecht bij de 2e paal. De bal werd voor gegeven en binnengetikt. Twee minuten later was het ook 4-0. Een vrije bal werd geheel vrij binnengekopt. Tussendoor bracht Remco Mulstege nog redding op een schot uit de draai,maar in de 57e minuut was het wel weer raak.Een snelle één twee door het centrum maakte vervolgens Remco Mulstege kansloos, 5-0. Een minuut later lag de bal er weer in. Een steekpass bracht een Glanerbrugger alleen voor de doelman. Remco redde nog maar via de speler viel deze alsnog binnen, 6-0. Binnen 10 minuten 4 goals tegen. Geen woorden voor…..

In de 71e minuut breidde het frivool spelende Glanerbrug er nog maar eens eentje in. Een diepe bal werd perfect met de borst klaargelegd en een medespeler schoot goed binnen, 7-0. Vlak voor tijd werd het nog erger voor de tubanters. Een hoekschop werd binnengekopt en zo ontstond de eindstand van 8-0.

Een tweede helft om snel te vergeten. Wel bood de eerste helft een goede houvast. De Tubanters was gevaarlijker en beter dan de aankomend kampioen. Maar dan moeten wel de kansen worden binnengeschoten, want doelpunten tellen uiteindelijk. Aankomende week de rug rechten en de blik naar voren, naar de volgende zondag. Dan komt namelijk Zenderen Vooruit op bezoek. Eerder dit seizoen werd het in Zenderen 0-0.