Tubanters 1 en Sv Vasse strijdend naar een 0-0

Tubanters kent een goede reeks in de competitie. Daardoor is de ploeg onder leiding van Tim Somberg aardig gestegen op de ranglijst. Zo werd er voor het laatst verloren in de competitie op zondag 19 november. Dit was een thuisduel tegen Sv Vasse, 0-4. En uitgerekend Sv Vasse is deze paaszaterdag de tegenstander van Tubanters. Tijd om wat recht te zetten. Zonder de afwezigen Kars vd Velde, Thomas Broek, Menno te Wierik en Ken Rietman werd er afgereisd naar Vasse. Wel was Oussama el Assas weer terug van een schorsing en maakte Laurens Olthof zijn basisdebuut centraal achterin op de plek van Kars.

Tubanters en Vasse begonnen het duel op een zwaar grasveld opportunistisch. De ploegen zochten de aanval met voornamelijk diepe ballen. Hierdoor ontstond er een rommelige beginfase. Pas na 10 minuten spelen konden we een doelpoging noteren. Wel was die voor de thuisploeg. Sv Vasse bracht een bal laag in bij de eerste paal, maar deze belandde in de handen van Remco Mulstege. Het duel werd een strijd op het middenveld, waar de nodige duels werden uitgevochten. Echt veel kansen waren er niet. Het was dan ook eerder spannend en strijdlustig, dan goed voetbal. Het was dan ook pas tien minuten voor het rustsignaal dat aanvoerder Nick Kutscher een bal richting het vijandige doel volleerde. Het was een spaarzaam moment voor de Tubanters aanval. Ook Sv Vasse kon weinig gevaar stichten, al kreeg het wel een aantal vrije ballen rond de zestien meter. Deze werden goed weggewerkt. Wel was het eenmaal dreigend, toen vier Vassenaren vrij kwamen voor Remco Mulstege uit een vrije bal, maar de bal verdween gelukkig voor alle vier langs. Ruststand was dan ook logischerwijs 0-0.

Zonder wijzigingen trad de Tubanters aan voor het tweede gedeelte. De ploeg kwam wel beter uit de kleedkamers, maar eigenlijk gold hetzelfde verhaal als deel 1. Veel strijd, weinig kansen. Maar Tubanters had achterin nog steeds, evenals de voorgaande weken, de zaakjes onder controle. Met de backs Melvin Atalay en Joran Wermer, die helaas al snel uitviel met een blessure, centrale verdediger Joris Tempelman en zijn nieuwe kompaan Laurens Oltholf werd er goed stand gehouden. Toch ontsnapte Tubanters aan een scherp omschakel momentje. Vasse kwam er snel uit na een hoeschop van Tubanters, waarbij Remco Mulstege maar net de bal voor de voeten dook, voordat deze kon denken om de bal binnen te schieten. Met nog een kwartier op de klok belandde de bal uit een omschakeling weer tussen verdediging en keeper. Remco Mulstege twijfelde om uit te komen, liep terug en kwam toch. Dit gaf de aanvaller de tijd om er iets mee te doen. Deze inzet ging net naast. Tubanters moest met nog 10 minuten op de klok ook nog eens met tien man verder. Doordat Tubanters al driemaal wisselde, Bart Busschers voor Joran Wermer, Raul Luna Madueno voor Jeremy Mayamba en Julio Vargass voor Farad Tawakalsada, kon het geen vervanger inbrengen voor de geblesseerd geraakte Tanju Kahraman. Maar met 10 spelers kreeg Tubanters nog tot tweemaal toe goede mogelijkheden. Eerst werd een schot van Oussama el Assas, die de bal op de pantoffel nam na een afgeslagen hoekschop, maar net geblokt voordat deze in het doel zou belandden. Vlak daarna werd een indraaiende hoekschop maar net uit de doelmond gehaald.

Verder dan die spaarzame momenten kwamen beide ploegen niet. Logisch dus ook dat de beginstand ook de eindstand werd, 0-0. Wel werd er veel strijd gegeven en gaf de ploeg wederom weinig weg. Een goed moraal om mee te nemen naar volgende week. Dan moet er namelijk een bezoek worden gebracht aan de koploper. In Glanerbrug wordt er dan tegen Sportlust gespeeld.

Laat een reactie achter