Tubanters 1 in extremis langs RSC Rossum

Tubanters kent een goede serie in de competitie. Al 7 wedstrijden op rij werd er niet verloren. Wel zaten er 3 gelijke spelen tussen. Maar er werd in het jaar 2018 nog niet verloren in competitieverband. De laatste nederlaag dateert alweer van 19 november 2017, toen Vasse Tubanters oprolde in eigen huis, 0-4. De tegenstander van vanmiddag was een nog onbekende tegenstander. RSC Rossum kwam op bezoek. Een ploeg waar nog niet eerder deze competitie was tegen gespeeld. Zonder de afwezigen Jaap Stout, Oussama el Assas, Menno te Wierik, Ken Rietman en Thomas Broek trad Tubanters aan in de volgende opstelling:

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel. Maar RSC Rossum was al eerste ploeg dreigend voor 1 van de doelen. Een aanvaller werd weggestuurd en schoot op doel. Remco Mulstege kreeg de bal vol in de buik, maar deed daarmee wel wat een keeper moest doen, de bal tegenhouden namelijk. Even later vond de uitploeg wederom een gaatje in de blauw/zwarte defensie. Met een steekpass kon een aanvaller alleen op doelman Remco Mulstege af. De bal kwam iets te ver voor hem, waardoor de Tubanters doelman de speler veel naar buiten dreef. Hierdoor verdween de kans voor RSC. Pas na een 20 minuten liet Tubanters wat gevaarlijks zien. Een hoekschop werd door Kars vd Velde opnieuw voorgebracht. Bij de eerste paal dook centrale verdediger Joris Tempelman op. Deze tikte binnen, maar in de korte hoek, werd de bal er maar net uitgetikt. Tubanters kreeg in deze fase wat meer grip op de wedstrijd. Een prima aanval miste dan ook maar net een beloning. Bart Busschers, die de plek van de geschorste Oussama el Assas overnam, werd door Jeremy Mayamba bediend. Op zijn beurt stuurde Bart Julio Vargass weg, die na een actie het doel onder vuur nam. De bal werd stijlvol uit het doel getikt. Even later was er wederom een grote mogelijkheid. Julio Vargass en Jeremy Mayamba sneden met een klassiek één tweetje door de defensie heen. Laatstgenoemde kwam in scoringskans, maar de inzet was te matig. De doelman kon met de voeten redding brengen. Nog een moment voor rust was te beleven. Een afvallende bal werd door aanvoerder Nick Kutscher ineens op de pantoffel genomen. De doelman had hiermee meer moeite, maar hield knap zijn doel schoon, rust dus 0-0

Zonder wijzigingen trad Tubanters aan voor het tweede bedrijf. Al snel werd het spelbeeld duidelijk. Waar RSC in de eerste helft nog vaak initiatief had, was dit in de tweede helft compleet verdwenen. Tubanters was heer en meester. Alleen werd dit in de score nog niet uitgedrukt. Kansen kregen de blauw/zwarten wel. Zo wist de RSC doelman een vrije bal van ver van Tanju Kahraman over te tikken. Vervolgens, na een kwartier spelen, wist Tubanters veel gevaar te stichtten in een serie goede hoekschoppen. Aanleiding voor hoekschoppen was een redding op een schot van de naar binnen gekomen Tanju Kahraman. Hij werd door een prima crosspass van Joris Tempelman in stelling gebracht. De hoekschop die daarop volgde werd door Julio Vargass hard binnengeknikt, maar op de lijn bracht een verdediger knap redding. Wel ontstond er een rebound, maar de inzet van Nick Kutscher werd katachtig gered. Even later was het een kopbal uit een hoekschop van Joris Tempelman, die maar net onder de lat kon worden weggetikt. Tubanters heerste, mede dankzij de vele strijd die werd geleverd in de duels op het middenveld. Koen van Ooijen en Joran Wermer waren daarin de echte aanjagers, met veel duelkracht. Hierdoor kwam RSC maar weinig aan aanvallen. Maar een ploeg krijgt altijd een kans. Zo ook RSC. 10 minuten voor tijd sloop daar ineens RSC naar voren en stond na een prima pass een aanvaller oog in oog met doelman Remco Mulstege. De doelman bracht tot opluchting redding. Trainer Tim Somberg bracht vervolgens Farad Tawakalsada binnen de lijnen, voor de moegestreden Jeremy Mayamba. Het leek er alleen op dat de bal vanmiddag niet in het doel mocht belandden voor Tubanters. Tanju Kahraman had een zachte inzet op doel, na een goede voorzet van Bart Busschers die werd verlengd door Koen van Ooijen. Tubanters bleef jagen op een doelpunt, in in de 89e minuut werd dat dan toch nog beloond. Tanju Kahraman verdiende en vrije bal, net over de middenlijn. Natuurlijk weer de Tubanters luchtmacht mee. Maar de eerste poging strandde, maar Tanju kreeg de bal terug. De aanvaller gooide de bal weer voor en daar dook bij de tweede paal ineens die invaller op. Farad Tawakalsada kopte de perfecte voorzet snoeihard en tegendraads binnen, 1-0. RSC moest op jacht, maar ontbrak aan stootkracht. Diep in blessuretijd kreeg Tubanters zelfs nog de grootste kans. Kars vd Velde stak de bal op de weggesprinte Farad Tawakalsada, die vervolgens zijn inzet net voorlangs zag gaan.

Tubanters wist dus na een prima tweede helft de winst binnen te slepen. Een hele belangrijke, aangezien de meeste concurrenten voor de plaatsen 2 t/m 5 allemaal punten lieten liggen. Hierdoor kan Tubanters naar boven kijken. Aankomende week, op paaszaterdag, is daar dan ook een zeer belangrijke wedstrijd. Om 18:30 uur gaat er in Vasse worden afgetrapt. Juist…. Vasse. De ploeg die Tubanters de laatste nederlaag toebracht. De ploeg is gewaarschuwd.