Tubanters 1 in ijskoud Hengelo naar heerlijke driepunter

Na het gelijke spel van afgelopen week tegen LSV Lonneker, wat voelde als een gewonnen punt, moest er vandaag worden gespeeld in en tegen HVV Hengelo. Een duel waarbij er slechte herinneringen zijn. Thuis werd er namelijk met 3-4 verloren. Een mooie kans op revanche dus.

Met dit weer werd, waar veel ploegen op gras het niet aandurfden, gewoon afgetrapt op natuurgras. in een ijskoud Hengelo stuurde trainer Tim Somberg de volgende 11 spelers het veld in

Koen van Ooijen maakte na lange tijd weer een basisrentree. Een ander rentree werd de ochtend al gemaakt. Thomas Broek, die zijn laatste wedstrijd speelde in oktober, maakte zijn rentree in Tubanters 2. Jaap Stout en Menno te Wierik waren de andere 2 afwezigen.

Op een complex in Hengelo waar de oosterwind flink aanwezig was, maakten beide ploegen er geen beste beginfase van. HVV Hengelo zocht de lange bal, waar tubanters probeerde te voetballen. Pas na 11 minuten veerde het thuispubliek even op. Een lange bal van achteruit werd verkeerd getimed door Kars vd Velde. De aanvaller profiteerde van de bal die erover heen kwam en kon zo op Remco Mulstege af. Alleen had de Hengeloër niet gerekend op de meegesprinte Melvin Atalay, die maar net kon onderscheppen. Niet veel later wist HVV Hengelo uit de kluts nogmaals te kunnen vuren, maar Remco Mulstege wist te vangen. Pas na een klein half uur wist Tubanters ook echt gevaar te stichtten. Tanju Kahraman had een goede actie in huis en gaf voor. Achterin dook Jeremy Mayamba op, die zijn aanvoerder Nick Kutscher in stelling bracht. Het schot ging net naast. Het spel ging op en neer, maar Tubanters was de ploeg die de score opende. Tanju Kahraman mocht plaatsnemen achter een vrije bal op de linkerflank. De aanvaller draaide de bal scherp in, maar Oussama el Assas miste de bal maar op een haar na. Alleen dacht een Hengelose verdediger dat de bal het doel in kwam. Daardoor werkte hij de bal weg van de achterlijn en gaf zo een onbedoelde assist op Oussama el Assas, die daar in de doelmond stond. De middenvelder maakte dankbaar gebruik en schoot binnen, 0-1. Even later steeg het duel naar een kookpunt, waarbij het haast onmogelijk leek, vanwege de kou. Op het middenveld werd Koen van Ooijen gevloerd en daar gebeurde vervolgens genoeg. Opstootjes en beschuldigingen wie nou wat deed. Alleen werd de zeer jonge scheidsrechter zoveel ingefluisterd, dat hij vond dat Oussama el Assas rood verdiend had. Tubanters moest door met 10 man. Gelukkig was het snel rust.

Met een ruststand van 0-1 kon trainer Tim Somberg zijn stempel op het duel gaan drukken. Met twee spitsen door, dicht bij elkaar in het Hengelose centrum. Julio Vargass en Tanju Kahraman waren daarvoor de ideale spelers. Jeremy Mayamba ging spelen vanuit het middenveld. Hoofddoel was natuurlijk de 0 houden. Maar natuurlijk heb je met een gemotiveerde tegenstander te maken. Dat bleek ook wel, want HVV Hengelo kwam vol overgave uit de kleedkamer. Een extra aanvaller was er in gebracht en Tubanters kwam in de beginfase niet meer over de middenlijn. Het duurde dan ook maar 10 minuten tot een eerste echte kans ook direct raak was. Tubanters lette even niet op en vanaf de ingebrachte linkeraanvaller werd de geheel vrijstaande spits gevonden. Deze bleef koel, oog in oog met Remco Mulstege, 1-1. Hengelo leek vervolgens te gaan doordrukken en claimde een strafschop. Een voorzet belandde op de uitgestoken hand van Koen van Ooijen, maar de scheidsrechter beoordeelde dit als ongelukje. Even later was het Joran Wermer die een bal nog maar net van zijn eigen doellijn gleed. HVV Hengelo ging meer en meer risico nemen om een overwinning te forceren. En daarmee speelde het Tubanters is de kaart. Met nog een kwartier op de klok kreeg Tubanters voorin zoveel ruimte, dat de beide aanvallers naar hartenlust konden uitbreken. Julio Vargass had in de zestien een ijzersterke actie in petto en bereikte vervolgens Nick Kutscher. De aanvoerder draaide goed weg en schoot op doel. Buiten bereik van de doelman schoot hij op de lat. Niet veel later wist Julio Vargass zijn collega spits te vinden. Tanju Kahraman stond vrij op links en schoot misschien wel iets te gehaast. De bal kon over worden getikt door de doelman.Uit die hoekschop die volgde werd een bal maar net over gekopt door Nick Kutscher. Hengelo kon voorin niet veel klaarspelen, maar was in de 80e minuut wel dichtbij. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant werd maar net gemist bij de tweede paal. Maar 8 minuten voor tijd was het raak voor Tubanters. Nick Kutscher onderschepte de bal goed op het middenveld en vond Tanju Kahraman. Vanaf de linkerkant wist hij de op rechts staande Julio Vargass te vinden.Na een actie schoof Julio de bal richting de lange hoek. Even leek de bal voorlangs te gaan, maar Tanju Kahraman dook daar op om toch nog binnen te schieten, 1-2. Hengelo was van slag en zag Tubanters een paar minuten later bijna de wedstrijd beslissen. Tanju Kahraman wist zich met een individuele actie alleen voor de doelman te zetten. Alleen trof de aanvaller de voeten van de doelman.Hengelo kwam eigenlijk niet meer tot een echte kans, waardoor Tubanters 3 belangrijke punten binnehaalde.

Een lekkere overwinning, waarin veel strijd werd geleverd en door een goede omzetting voorin, met 10 man een overwinning uit het vuur werd gehaald. Volgende week weer met 11 spelers, dan tegen RSC Rossum. Thuis wordt dan om 14:00 uur afgetrapt.

Laat een reactie achter