Tubanters 1 koestert punt tegen LSV Lonneker

Na wederom een vrij weekend te hebben gehad, mocht Tubanters eindelijk weer aantreden in de competitie. De ploeg van Tim Somberg hoopte de goede reeks door te kunnen zetten. In de laatste 5 duels werden namelijk al 11 punten verzameld. Maar deze zondag kwam er een ander kaliber ploeg op bezoek in Enschede. Het hooggeplaatste LSV uit Lonneker was deze zondag de tegenstander. De ploeg stond vooraf met een gelijk aantal wedstrijden op 4 punten voorsprong. De ziekenboeg van Tubanters was al wat leger geworden, maar nog steeds waren daar de afwezigen Ken Rietman, Farad Tawakalsada, Menno te Wierik, Thomas Broek en Jaap Stout. Koen van Ooijen speelde deze morgen in het tweede en sloot aan op de reservebank, na een kuitbeenbreuk. De volgende 11 werden het veld ingestuurd:

De Tubanters begon goed aan het thuisduel. Het was ook al na 3 minuten dan Tanju Kahraman voor het eerst gevaar kon stichten. Een ingooi van Raul Luna Madueno werd teruggekaatst door Nick Kutscher, waarna de JO19-1 speler de bal voor kon gooien. Daar dook achter de verdediger Tanju op, maar zijn volley kon worden gered. Langzamerhand zakte Tubanters wat weg en nam LSV het initiatief over. Hert resulteerde na een klein kwartier in een grote kans voor de gasten. Een crosspass zette de rechtsbuiten alleen voor Remco Mulstege, maar de doelman stopte de inzet, evenals de rebound. Die kreeg de doelman in zijn gezicht geschoten, maar het bleek voldoende om geen tegengoal te incasseren. Tubanters werd achteruit gedwongen, maar wist weinig weg te geven. Alleen werd er voorin ook niet veel gecreeerd, waardoor en een duel ontstond met veel strijd op het middenveld. Als er kansen waren, waren deze voor de ploeg uit Lonneker. Zo wist Remco Mulstege redding te brengen op een kopbal vanuit een vrije trap en zag in de 36e minuut een geheel vrijstaande aanvaller de bal overkoppen. Vlak voor rust bracht Kars vd Velde LSV nog bijna op voorsprong, door slordig balverlies te lijden, in de opbouw. Uit de tegenstoot werd de bal maar net voor het doel langs geschoten. Ruststand was dus 0-0.

Zonder wijzigingen aan beide kanten bleef het spelbeeld hetzelfde. Tubanters bleef achteruit lopen en LSV dacht aan aanvallen. Pas na 10 minuten spelen kreeg LSV een uitgelezen mogelijkheid. Een actie over de Lonnekse rechterkant belandde op de achterlijn. Daar werd de bal laag voorgegeven en op rand zestien dook een LSV’er op. Deze schoot tot opluchting de bal over het doel. Tubanters had moeite en verloor veel op het middenveld. Trainer Tim Somberg bracht Koen van Ooijen in voor zijn rentree

Tubanters bleef onder druk staan en even leek Kars van der Velde onder die druk te bezwijken. De centrale verdediger kopte te kort terug, maar de uitkomende doelman Remco Mulstege was eerder bij de bal en botste tegen de aanvaller op. De bal hobbelde wel richting doel, maar diezelfde Kars kon de bal nog in de doelmond weghalen. Heel LSV smeekte om een strafschop, maar de leidsman wou er niet aan. Maar toch bezweek de man in het geel, want in de hoekschop die volgde zag hij een, zeer ernstig vergrijp???, van Joran Wermer. Hij zou hebben vastgehouden. Penalty, zo vond hij. LSV zei natuurlijk, dank je wel, en schoot eenvoudig de 0-1 binnen in de 75e minuut. Tubanters moest aan de bak en Tim Somberg bracht Melvin Atalay, die ook al herstelminuten maakte in het 2e, als stormram. Maar het was de Tubanters aanvoerder die belangrijk werd. Bart Busschers vond met een goede crosspass vanaf de linksback de mee opgekomen Nick Kutscher. Deze controleerde, maakte een actie en werd neergelegd binnen de zestien. Aan de ene kant een strafschop, dus ook aan de andere kant. Tanju Kahraman nam plaats achter de bal en schoot deze mogelijkheid onberispelijk binnen, 1-1. Beide ploegen zochten vervolgens nog naar een overwinning, maar na 8 minuten blessuretijd bleef de 1-1 op het scorebord staan.

Gezien het spelbeeld een gewonnen punt voor Tubanters en kreeg LSV misschien wel te weinig. Eigenlijk een beeld wat wij kennen van de heenwedstrijd. Die einidigde in 3-3, waar Tubanters recht had op een driepunter. Zo hielden beide ploegen elkaar over twee duels echt in evenwicht. Volgende week mag Tubanters weer aantreden. Dan moet er afgereisd worden naar Hengelo, voor het duel tegen HVV Hengelo. Daar weer een mogelijkheid op drie punten.