Tubanters 1 toont karakter en vecht zich naar driepunter

Na een weekend met een toch wel teleurstellend resultaat tegen hekkensluiter SV de Lutte (1-1), mochten de mannen van Tim Somberg dit weekend laten zien dat de blauw/zwarten kunnen winnen in competitieverband in 2018. Het andere duel in 2018 werd namelijk ook al gelijkgespeeld, 0-0 in Zenderen. Maar wederom was de blessurelijst voor het duel een lange. Thomas Broek, Ken Rietman, Koen van Ooijen, Menno te Wierik, Farad Tawakalsada, Melvin Atalay, Bart Busschers….. Allemaal moesten ze dit duel in Vroomshoop tegen Sportlust laten gaan.

Tubanters trad in de volgende opstellig aan in het vrieskoude Vroomshoop

Op het kunstgrasveld in Vroomshoop was het Tubanters die goed begon aan het duel. Wel moest het in de eerste minuut wel een grote kans weggeven aan de thuisploeg. De linksbuiten werd met een goede pass schuin voor doelman Remco Mulstege gepositioneerd, maar de doelman bracht redding op de inzet. Vervolgens was het Tubanters die het initiatief volledig overnam. Het was ook al snel raak voor de uitploeg. Tanju Kahraman mocht aanleggen voor een hoekschop in minuut 4. De hoekschop belandde bij de tweede paal, waar Kars van der Velde geheel vrij stond. De centrale verdediger controleerde de bal prima en schoot vervolgens snoeihard de bal langs de doelman tegen de touwen, 0-1. Tubanters heerste, maar was nog wel slordig in de eindpass.  Het duurde ook tot de 21e minuut tot echt gevaar, maar dit gevaar was ook direct weer raak. Jaap Stout gaf de bal hard en hoog voor met buitenkantje rechts, maar deze ging maar net voorbij de spits, Julio Vargass. Dit bleek maar goed ook ,want achterin dook Tanju Kahraman op. Tanju behield het overzicht en gaf de bal halfhoog en hard voor. Jeremy Mayamba leek te snel te zijn ingelopen, maar met een goede duik wist hij de bal van achter zich zwevend in te koppen, 0-2. Tubanters leek op rozen te zitten en leek het duel ook niet veel later te gaan beslissen. Tanju Kahraman en Nick Kutscher doldden de defensie met een leep één tweetje, waarna Nick Kutscher Julio Vargass alleen voor de doelman zette. Julio ging de doelman voorbij, maar de bal kwam iets onder de spits. Hierdoor kreeg hij de bal niet goed mee en was de Tubanters aanvaller uit zijn evenwicht. In plaats van 0-3 werd het enkele minuten later 1-2. Een prima uitgevoerde aanval van de thuisploeg deed de bal bij de linkeraanvaller belandden. Deze gaf hard en laag voor, waarna de aansluitingstreffer binnengeschoten werd. Tubanters kwam niet echt in gevaar, al werd een volley vlak voor rust maar net langs de kruising geschoten. Ruststand was dus ook 1-2.

In de rust bleek Joran Wermer niet verder te kunnen en Laurens Olthof kwam hem vervangen. Al snel bleek dat het een lastige 45 minuten ging worden. Tubanters kwam niet veel maar naar voren en verloor ook snel de bal, als het in bezit kwam. Maar daar tegenover kon ook de thuisploeg niet echt gevaarlijk worden. De strijd bleef veel op het middenveld steken. Sportlust Vroomshoop werd tweemaal echt gevaarlijk in de tweede helft. En tweemaal was het vanuit een vrije bal. Eerst werd een vrije bal achterin het strafschopgebied geplaatst, maar geheel vrij werd de bal over geschoten. Tien minuten voor tijd wist Remco Mulstege een bal uit zijn hoek te tikken, na een genomen vrije bal. Even leek de gelijkmaker er nog te komen, maar Oussama el Assas won een belangrijk kopduel van de spits, die anders vrij kon binnenkoppen. Vlak voor tijd moest uitblinker Maurice Otten ook nog geblesseerd het veld verlaten, na een harde charge van een Vroomshooper. De speler van de thuisploeg ontving daarbij zijn 2e gele, dus rode kaart. Tubanters zag zodoende 45 minuten lang strijden beloond worden met een overwinning.

Volgende week wederom een vrij weekend, vanwege het oneven aantal in de competitie. Daarna wacht een thuisduel tegen LSV Lonneker. Met de strijd van vandaag en de terugkerende spelers, een goede mogelijkheid op een hernieuwde driepunter.