Tubanters 1 imponeert niet en laat punten liggen tegen hekkensluiter

Eindelijk weer een competitie zondag. Na vrije weekenden, afgelastingen en winterstop mocht Tubanters weer aantreden. In 2018 werd er al 1 duel gespeeld, uit in Zenderen. Daar, in Zenderen, wisten beide ploegen niet te scoren, waardoor er 0-0 als eindstand genoteerd kon worden. Er werden die middag 8 spelers gemist. Deze zondag een ander beeld. Er keerden al spelers terug, maar nog steeds mocht good old Remco Mulstege het doel verdedigen, door de nog altijd geblesseerde Ken Rietman. Ook Koen van Ooijen, Menno te Wierik en Thomas Broek moesten nog verstek laten gaan. Tubanters trad aan tegen SV de Lutte in de volgende opstelling:

Beide ploegen tastten elkaar in de beginfase nog aardig af. SV de Lutte ging voornamelijk de lange bal hanteren, waar juist de Tubanters de voetballende oplossing probeerde te vinden. Het zorgde voor een rommelige beginfase. Het eerste gevaar werd gesticht door de thuisploeg, zowaar vanuit een counter. Jeremy Mayamba vond in de omschakeling Tanju Kahraman, die de bal net over het doel schoot. Er waren weinig kansen te bewonderen, maar de eerste de beste kans voor SV de Lutte was ook raak. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door de vleugelverdediger Melvin Atalay. De back dook onder de bal door, wat een vrije doortocht betekende voor zijn directe tegenstander. Een schot in de lange hoek volgde, waarmee Remco Mulstege kansloos werd gelaten, 0-1 binnen 10 minuten. Wat volgde was een fase in de wedstrijd waarin Tubanters wel probeerde kansen te creeeren, maar het eenvoudig de vorm miste. Kansen werden weinig gecreerd, maar ook SV de Lutte kon niks tegen doen. Toch kwam in de 44e minuut ineens de gelijkmaker. Kars van der Velde zag zijn medespeler Tanju Kahraman diep gaan. Met een dieptepass van achteruit op maat bediende hij zijn medespeler. Tanju Kahraman schoot de frustratie van de eerste 44 minuten van zich af en schoot de bal uit de lucht hard en hoog langs de keeper tegen de touwen, 1-1. Even leek Tubanters daarna alsnog met een voorsprong de rust in te gaan. Remco Mulstege bediende diep in blessuretijd, met een lange bal, Oussama el Assas. De middenvelder controleerde en behield het overzicht. Hij gaf af op de mee opgekomen Joran Wermer. Oog in oog met de doelman, was het de sluitpost uit de Lutte die won, want de lage schuiver werd gekeerd. Zo bleef het 1-1

Zonder wijzigingen gingen beide ploegen op zoek naar de winst in het tweede gedeelte. Maar het spelniveau werd nog niet echt beter. Tubanters vergat te voetballen en ging mee met het hoge ballen festijn vanuit de Lutte. Het bezorgde de middenvelders toch wel enige nekklachten, vanwege het volgen van de ballen. Raul Luna Madueno kwam Melvin Atalay vervangen en even later mocht ook Jaap Stout aantreden voor de licht geblesseerde Farad Tawakalsada. Die invaller, Jaap Stout, kreeg al snel een aardige mogelijkheid. Tanju Kahraman gaf na een goede actie de bal goed voor en de afvallende bal kwam hoog voor de voeten van de invaller. Jaap schoot misschien te snel, waardoor de bal naast het doel ging. Maar ook SV de Lutte kreeg een goede kans. Een vrije bal op rand zestien werd hard en goed binnengeschoten. Maar met een katachtige reactie voorkwam Remco Mulstege erger. Niet veel later werd Julio Vargass hard opzij geduwd binnen de zestien meter, maar de scheidsrechter vond het niet meer dan een goede ingreep. SV de Lutte ging vervolgens in de aanval. Met een boogbal werd een medespeler bereikt, maar een kopbal kon worden gevangen door de Tubanters doelman. Niet veel later ontsnapte Tubanters aan een lucky treffer van de uitploeg. Een vrije bal op het middenveld werd hard en hoog voorgegeven. De bal waaide tot ieders verrassing boven Remco Mulstege op de lat. Tubanters bleef zoeken naar de winnende treffer en werd vervolgens een 100% penalty moeten hebben. Aanvoerder Nick Kutscher kwam de zestien meter binnen en werd neergehaald in dat strafschopgebied. Maar de scheidsrechter vond het een overtreding van de aanvoerder en gaf de vrije bal aan de uitploeg. Tubanters kreeg nog 1 goede mogelijkheid, waarbij invaller Jeroen Wilbrink een voorzet van Jaap Stout maar net kon schampen. De doelman kon vangen.

Zo bleef het 1-1 en leidde Tubanters toch wel gevoelig puntverlies. De rug moet worden gerecht, want volgende week wacht een uitwedstrijd in Vroomshoop. Dan weer een mogelijkheid om 3 punten.