Tubanters 1 zakt volkomen door het ijs, verlies van SV Vasse als gevolg.

Tubanters mocht na een vrij weekend weer aantreden voor een competitieduel. Tussendoor werd in een oefenduel Achilles Enschede (3-6) verslagen, maar nu weer een duel wat er toe doet. Het goede gevoel moest er nog wel zitten, na het goede spel en gelijke spel bij LSV (3-3). Dezelfde 11 namen als dat duel stonden binnen de lijnen.

In een koude en gure openingsfase was het SV Vasse die als eerste gevaar kon stichten. Een bal werd vanaf rechts hoog voorgegeven, maar tot opluchting bij de tweede paal gemist. Tubanters mocht de bal hebben, maar wist er weinig mee te doen. Vasse gokte op een snelle uitbraak en werd voor dat geduld bijna beloond. De rappe buitenspeler werd weggestuurd en kon de bal langs Ken Rietman tikken. De paal voorkwam erger. Even leek Tubanters snel met een antwoord te komen, toen Bart Busschers Joran Wermer diep wegstuurde. De doelman kwam uit maar Joran wipte de bal net over hem heen. Alleen bleek de bezetting voor het doel magertjes, waardoor Vasse kon uitverdedigen. Tubanters wist weinig te creeeren en het bleek dan ook geen verrassing dat Vasse op voorsprong kwam. Op het middenveld verspilde Tubanters de bal en die werd direct diep gespeeld op de rappe buitenspeler. De bal schoot door het natte veld door waardoor Joris Tempelman de bal aan zich voorbij zag gaan. Ken Rietman kon er ook niet veel aan doen, maar drong de speler wel wat naar buiten. Maar die liet zich niet gek maken en kapte nog een verdediger uit die zijn doel verdedigde en schoot hard binnen, 0-1. Vasse kreeg hierna de volledige controle en had het eenvoudig, tegen een dolend Tubanters. Weinig hoogtepunten waren er te beleven. Het spel werd treuriger, evenals het weer waarin gespeeld werd. Hagelbuien, regen, harde kille wind. Alles voelt dan extra zuur. En dan komt er ook nog een doelpunt uit buitenspel positie, wat het er voor Tubanters dus niet beter op maakte. Een vrije bal belandde bij de tweede paal, waar een aanvaller in buitenspel positie probeerde te koppen. Hij schampte de bal, en die vloog er in. Buitenspel, maar de scheidsrechter wilde hier niet aan. Werd niet aangeraakt volgend de leidsman. Maar dan is het alsnog hinderlijk buitenspel? Blijkbaar niet….. dus 0-2. Voor de rust wist Tubanters dan toch nog een schotje richting doel te produceren. Jaap Stout bereikte Tanju Kahraman, die vervolgens de bal overschoot. Rust 0-2. Hoogtepunt bleek toch wel deze herfstfoto te zijn

 

Na rust bracht Tim Somberg een debutant binnen de lijnen. Julio Vargass maakte zijn competitiedebuut in het eerste.  Hij moest zorgen voor meer aanvallende intenties. Verdediger Bart Busschers ging er uit. Tubanters ging op jacht naar een aansluitingstreffer, maar erg succesvol bleek het nog niet. Pas na een kwartier wist Tanju Kahraman een schotje op doel te produceren, die de doelman eenvoudig kon vangen. Tubanters probeerde, maar miste de overtuiging en vorm. Achterin ontstond meer ruimte, maar tot aan een kwartier voor tijd wist Vasse hiervan niet te profiteren. tot een kwartier voor tijd. Want toen was het wel raak. Een vrije bal kon geheel vrij worden binnengekopt, 0-3. Even later ging Tubanters toch nog eenmaal serieus op doel schieten. Tanju Kahraman kwam naar binnen en schoot op doel. Hiermee had de doelman meer moeite, maar pakte hem wel. Bij de rebound was geen Tubanters speler in de buurt. Vlak voor tijd werd het nog erger, toen Vasse ook nog de 0-4 binnen kon schieten.

Al met al een drama zondag voor de Tubanters. Weer genoeg werk aan de winkel en opladen voor aankomende zondag. Dan staat er een DEGRADATIEDUEL op het programma. Een uitwedstrijd tegen SV Almelo. Beide ploegen hebben 5 punten. Het is de harde realiteit voor Tubanters!!

 

 

Laat een reactie achter