Tubanters 1 weet weer wat winnen is, SV Almelo wordt verslagen

Tubanters kent dit seizoen, voor het eerst weer in de vierde klasse, een moeizame start. Teveel punten werden er verloren en de oogst met 5 punten uit 6 duels te mager. Vorige week kreeg de ploeg een grotere klap, toen Vasse met 0-4 te sterk was in Enschede. Maar elke zondag is er weer een nieuwe kans op een driepunter. Ditmaal in Almelo, tegen de plaatselijke SV. Almelo draait ook matig, eveneens 5 punten, maar dan al uit 7 duels. Een wedstrijd wat gewonnen moet worden dus. Trainer Tim Somberg mist nog steeds zijn aanvoerder, Thomas Broek en ook de langer geblesseerde Melvin Atalay. Menno te wierik nam plaats op de reservebank, na een weekje ziek te zijn geweest. De jonge JO17-1 doelman Jordy van Assalt zat wederom als reservedoelman op de bank. Tubanters startte in de volgende opstelling:

Het begin in een guur en koud Almelo was van beide ploegen aftastend. In het eerste kwartier kregen beide ploegen een goede mogelijkheid. Zo schoof de spits van SV Almelo een lage voorzet vanaf de rechterkant net naast het doel en lobde Oussama el Assas, na een fantastische pass van Nick Kutscher, de bal wel over de doelman, maar ook naast het doel. Beide ploegen probeerden kansen te creeeren, maar slaagden daar maar zelden in. De Tubanters defensie stond deze middag als een huis, maar voorin miste het net scherpte. Pas in de 41e minuut ontstond er weer echt noemenswaardig gevaar voor een doel. Al was het wel van de thuisploeg. Een makkelijk gegeven vrije bal, op rand zestien werd op de lat geknald, waarna de bal overvloog. Niet veel later was Ken Rietman de reddende engel, door een inzet op een steekpass te keren, ten koste van een hoekschop. Ruststand was dan ook logischerwijs 0-0.

Zonder wijzigingen werd er begonnen aan het tweede gedeelte. SV Almelo nam wat meer aanvallend initiatief, maar kon nog niet gevaarlijk worden. Wel moest Tubanters wat meer achteruit. In de 54e minuut wist Ken Rietman weer redding te brengen. Een vrije bal werd voorgegeven, maar de inzet werd met een goede reflex onder de lat weggetikt. Het bleek een belangrijke redding, want een minuut erna was het Tubanters die wel de score wist te openen. Oussama el Assas joeg goed door op de Almelose rechtsback en veroverde de bal. Hij haalde de achterlijn en gaf de bal hard en laag voor. Bij de eerste paal dook een Almeloër op, die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte, 0-1. Gesteund met een voorsprong verder gaan. Dat zou je denken, maar Tubanters ging wat meer achteruit lopen. Hierdoor bleef Almelo dreigend, maar gelukkig niet gevaarlijk. Robbie Tanck werd vervolgens naar de kant gehaald en Jaap Stout kwam hem vervangen. Tubanters kon wat meer gaan counteren en een uitbraak leverde ook een vrije bal op in de linkerhoek. Tanju Kahraman nam plaats achter de bal en gaf de bal prima voor. Bij de eerste paal dook Oussama el Assas op en de middenvelder kopte onberispelijk binnen, 0-2. Met nog een kwartier op de klok een veilige marge.Dat bleek wel, want bij SV Almelo ebde het geloof langzaam weg. Vlak voor het einde mocht Menno te Wierik nog binnen de lijnen komen voor Julio Vargass. Tanju Kahraman ontsnapte in de 88e minuut nog en bediende Jaap Stout. De invaller had iets teveel tijd nodig, schuin voor de doelman, waardoor zijn schot kon worden geblokt. Toch werd het nog 0-3. Linksachter, Bart Busschers, nam een vrije bal en gaf deze diep op zijn aanvallers. Een verdediger probeerde te onderscheppen met het hoofd, maar kopte de bal over zijn eigen doelman heen. Een tweede eigen treffer en Tubanters’ derde.

Een goede overwinning, waar ook weer eens de “heilige” 0 werd gehouden. Dan ziet de wereld er ook heel anders uit. Een trainingsweek staat nu voor de boeg, waarna een thuiswedstrijd wacht tegen het hooggeplaatste Sportclub Overdinkel. Weer een mogelijkheid op een driepunter.

Laat een reactie achter