Tubanters 1 laat Sportclub Overdinkel kansloos en wint met ruime cijfers

Na de goede winstpartij in en tegen Almelo, zag de wereld er al heel anders uit voor Tubanters. De ploeg van Tim Somberg kon weer omhoog kan kijken. Helemaal gericht op zondag. Want dan kwam het hooggeplaatste Sportclub Overdinkel in Enschede op bezoek. Een mooie mogelijkheid om de aansluiting met de bovenste ploegen te pakken. Wel kreeg het nog een domper te verwerken. Koen van Ooijen brak donderdag op training zijn kuitbeen en kon zich zodoende aansluiten bij de langer geblesseerden Thomas Broek, Melvin Atalay en Rick Gaasbeek. Joris Tempelman ontbrak vanwege een vakantie. Voor de rest was de selectie compleet. De opstelling als volgt.

In een guur en winterkoud Enschede werd er om 14:00 uur afgetrapt. Tubanters begon wat onwennig en onzeker aan het duel, waardoor Sportclub Overdinkel wat meer aanvallend initiatief had. Echt gevaarlijk konden de bezoekers ook nog niet worden. Een afstandschot werd door Ken Rietman goed gekeerd. Tubanters had moeite om de rust in het team te bewaren, maar de blauw/zwarten hadden aan 1 goed lopende aanval genoeg. Julio Vargass werd aan de rechterkant goed weggestuurd. De aanvaller gaf de bal hard en laag voor waar Robbie Tanck opdook. De aanvaller miste de bal, maar dit bleek toch niet zo verkeerd te zijn. Achterin het strafschopgebied was namelijk nog Tanju Kahraman, die de bal kon binnen tikken, 1-0. Sportclub Overdinkel moest op jacht naar de gelijkmaker, maar bleek in Tubanters een taaie tegenstander te hebben. De schoten die op doel werden gevuurd, werden door Ken Rietman gekeerd. Zo ook in de 21e minuut. Een voorzet van Sportclub Overdinkel belandde bij de tweede paal, waar de bal werd ingekopt. Maar een katachtige reflex van de Tubanters doelman voorkwam een doelpunt. Niet veel later was ook Tubanters weer echt gevaarlijk. Farad Tawakalsada gaf de bal aan Nick Kutscher, die de bal prima doorstak naar Tanju Kahraman. De aanvaller draaide kort weg en schoot op doel. Het schot kon nog net geblokt worden. Ken Rietman bracht vervolgens nog redding op een verdekt schot in de korte hoek, rust 1-0.

Zonder wijzigingen trad de thuisploeg aan voor het tweede gedeelte. Maar al snel moest er wel gewisseld worden. Na een vrije bal van Overdinkel bleef Menno te Wierik op de grond liggen. Met een schouderblessure moest de centrale verdediger vervangen worden. Jaap Stout kwam voor hem binnen de lijnen. Tanju Kahraman nam vervolgens het doel onder vuur, maar de keeper bracht redding. Niet veel later was het wel raak. Tanju Kahraman kreeg de bal in de voeten na een snel genomen vrije bal. De aanvaller schoot op doel, maar zag zijn schot van richting veranderd worden, waardoor de Overdinkelse doelman geen redding meer kon brengen, 2-0. Niet veel later kreeg Tubanters wederom een blessuredomper te verwerken. In een sprintduel met de linksbuiten van Sportclub Overdinkel greep Joran Wermer naar zijn hamstring. De aanval die volgde bracht gelukkig alleen dreiging, maar ook Joran Wermer moest het veld geblesseerd verlaten. Maurice Otten kwam binnen de lijnen en maakte daardoor zijn officiële debuut voor Tubanters 1. Oussama el Assas kreeg vervolgens een grote kans op de derde treffer, maar geheel vrij voor het doel miste hij een voorzet. Ook Nick Kutscher (foto) was dichtbij. Julio Vargass was weggeslopen waarna Nick Kutscher de bal met een sliding richting doel kreeg. De doelman redde met de voeten. Maar de derde treffer van Tubanters kwam toch. Uit de hoekschop die volgde werd er wel gescoord. Jaap Stout slingerde de bal voor en voor het doel dook Julio Vargass op. De aanvaller knikte de bal hard binnen, 3-0. Een paar minuten later was het ook al 4-0 en ging het snel. Een afvallende bal na een voorzet belandde perfect voor de voeten van Tanju Kahraman. Hij haalde fijn uit en schoot zo zijn hattrick binnen, 4-0. Tubanters ging na deze treffer achteruit lopen en zo kon Sportclub Overdinkel nog aanvallen. Maar Ken Rietman had zich voorgenomen om de 0 te behouden. Een vrije bal werd goed uit het doel getikt. Robbie Tanck werd een kwartier voor tijd ook nog gewisseld en Jeremy Mayamba kwam nog binnen de lijnen. En de invaller was bijna dichtbij een treffer. Hij controleerde de bal goed op rand zestien, draaide nog beter weg, maar zijn schot werd met de voeten gered door de doelman. Vlak voor tijd kreeg Tubanters nog 1 grote mogelijkheid. Jaap Stout gaf de bal goed hard en laag voor, maar de instormende Tanju Kahraman en de daarachter staande Jeremy Mayamba kwamen beide net te kort.

Zo bleef het 4-0 en kon Tubanters weer een terechte driepunter bijschrijven. Een goed gevoel en wederom geen tegentreffers. Volgende week wacht een uitwedstrijd, bij Sportlust Vroomshoop. Dan een nieuw duel, wederom een zware tegenstander. Eerst maar kijken wie er allemaal fit zijn voor zondag.

Laat een reactie achter