Gehavend Tubanters 1 haalt punt in typische 0-0 wedstrijd

2018 is begonnen. En al vroeg in het nieuwe jaar begint de competitie weer. Na een niet al te vlekkeloze voorbereiding moet het allemaal weer gaan beginnen in Zenderen. Maar is Tubanters er klaar voor? Gezien de lijst afwezigen, voornamelijk blessures, lijkt het er niet op. Waar JO17-1 keeper Jordy van Asselt ,vervangen voor de geblesseerde Ken Rietman, ook geblesseerd moest afmelden, was het good old Remco Mulstege die voor deze keer zijn handschoenen weer aantrok. Top, zulke clubmensen. Verder waren ook Julio Vargass, Koen van Ooijen, Nick Kutscher, Thomas Broek, Menno te Wierik niet inzetbaar. Joran Wermer keerde terug in de basis na een spierblessure. Raul Luna Madueno vanuit de JO19-1 maakte deze middag ook nog eens zijn officiële debuut.

Tubanters en Zenderen Vooruit maakten er in de beginfase geen hoogstaand duel van. Beide ploegen tastten elkaar af, maar konden geen gevaar stichtten. Pas na 17 minuten moest Remco Mulstege redding brengen, op een hoge voorzet. Er was bar weinig te beleven voor beide doelen, al had Zenderen Vooruit wat meer drang naar voren. Het was ook de thuisploeg die het doel van afstand nog onder vuur nam, maar de vuisten van Remco Mulstege brachten redding. Tubanters kreeg eigenlijk één goede mogelijkheid. In de blessuretijd werd spits Jeroen Wilbrink gevonden, maar een puntertje ontbeerde kracht, waardoor de keeper kon vangen. Wel kreeg Tubanters in de eerste helft weer een klap te verwerken. Joran Wermer moest wederom met een spierblessure het strijdtoneel verlaten

Zonder wijzigingen werd er dan ook begonnen aan de tweede helft. Het zou een iets meer levendigere helft worden, maar kansen bleven spaarzaam. Het was Tubanters die een grote mogelijkheid kreeg. Een hoekschop van Tanju Kahraman viel achterin het strafschopgebied. De al in de eerste helft ingevallen Jaap Stout nam het leer op de pantoffel, maar in de verre hoek kon de bal maar net van de lijn worden gekopt. Ook Zenderen liet van zich horen, want een goede voorzet kon maar net uit de doelmond worden gekopt door Oussama el Assas. Na een half uur was het ook invaller Bart Busschers die zich onderscheidde met een bal van de lijn halen. Een inzet ging voorbij aan Remco Mulstege, maar zijn linksback, Bart Busschers, liep goed mee met de iets wat zachte inzet. De bal ging via paal en Bart uit het doel. Tubanters wist nog eenmaal gevaar te stichtten. Een vrije bal op randje zestien werd goed ingeschoten, maar ging net over het doel.

Zo bleef het 0-0 in een echte 0-0 wedstrijd. Weinig kansen, veel strijd en veel balverlies van beide kansen. Voor Tubanters misschien wel een opsteker, vanwege de lange blessurelijst. Iedereen snel oplappen, want op zondag wacht een thuisduel, tegen FC Berghuizen.