Tubanters 1 wint in doelpuntrijk oefenduel van Achilles Enschede

Na een speelronde in de competitie, is er voor de Tubanters wederom een vrij weekend. Dit vanwege de beker/inhaal ronde, waaraan Tubanters niet meer mee doet. In de beker werd het uitgeschakeld in een poule met Buurse, Sportclub Enschede en Vosta. Wel moet het een competitieduel inhalen, bij en tegen RSC, maar aangezien de ploeg uit Rossum nog een duel moest inhalen, stond die dat weekend gepland.

Dan maar oefenen. En in de zaterdag derdeklasser Achilles Enschede werd al snel een sparringspartner gevonden. Op een natte, herfstachtige donderdagavond stonden beide ploegen tegenover elkaar. Tubanters trad aan zonder Tanju Kahraman, Jaap Stout, Ken Rietman en Menno te Wierik, die allen afwezig waren. Ook de geblesseerden Rick Gaasbeek, Elvis Vrolijk, Nick Kutscher, Melvin Atalay en Thomas Broek waren niet van de partij. Dat betekende dat tweede elftal spelers Bruce Soares, Maurice Otten en Laurens Olthof mee mochten. De opstelling als volgt:

Tubanters begon perfect aan het duel. Al in de eerste minuut was het aanvoerder Kars van der Velde die een hoekschop van Jeremy Mayamba binnenschoot, in de lange hoek, 0-1. Het bleek een startsein voor een eenrichtingsverkeer. Want niet veel later was het Robbie Tanck die Jeremy Mayamba bediende bij de tweede paal. De rappe buitenspeler schoof de bal alleen naast het doel. Robbie Tanck mocht een paar minuten later aanleggen voor een vrije bal, maar de doelman bracht redding. Vervolgens zakte de aanvalsdrang wat weg en kon ook Achilles Enschede wat meer inbrengen, zonder echt gevaarlijk te worden. Na iets meer dan een kwartier spelen counterde Tubanters na een gestrande aanval van de thuisploeg. In een 3 tegen 1 situatie gaf Robbie Tanck de bal niet goed op Oussama el Assas. De middenvelder kreeg de bal toch nog naar de rechterkant richting Jeremy Mayamba. Wederom schoot de buitenspeler naast het doel. Maar al snel volgde wel de 0-2. En ook ditmaal uit een hoekschop. Alleen was vanaf de linkerkant Robbie Tanck de aangever, en weer aanvoerder Kars vd Velde de afmaker, ditmaal met de kop, 0-2. Na een half uur spelen moest Bruce Soares voor het eerst handelend optreden. Een steekpass door het centrum deed de aanvaller alleen voor Bruce komen, maar de doelman redde met de voeten. De rebound die leek te volgen werd snel opgeraapt door de Tubanters doelman. In de 41e minuut breidde Tubanters de voorsprong verder uit. Jeremy Mayamba gaf de bal met links hoog voor, waar bij de tweede paal Kemal Civan opdook en de bal binnengleed, 0-3. Toch kon Achilles Enschede vlak voor rust nog wat terug doen. Een voorzet, hard en laag vanaf de rechterkant, kon eenvoudig worden binnengetikt, 1-3.

Joran Wermer bleef in de rust achter in de kleedkamer en Laurens Olthof kwam hem vervangen, in het hart van de defensie. Achilles Enschede begon het tweede gedeelte beter dan de Tubanters. Het stichtte in het begin gevaar, met een serie hoekschoppen achter elkaar. Nadat Tubanters na een kwartier weer een beetje de vorm leek terug te vinden, kon het ook weer kansen creeeren. Zo vond Kemal Civan zijn aanvalsleider, Robbie Tanck, maar het schot van Robbie belandde in het zijnet. Toch vond Achilles Enschede de aansluiting. Een hoekschop, die ook al gevaarlijk waren in het begin, werd ditmaal wel binnengewerkt, 2-3. Even later had Bruce Soares een goed antwoord op een afstandschot. Maar Tubanters hervond de vorm en rechtte de rug. Kemal Civan was aan de aandacht ontsnapt en kon de zestien meter binnen dribbelen. Daar werd de buitenspeler neergelegd en een strafschop werd terecht toegekend. Robbie Tanck nam plaats achter de bal en schoot feilloos de 2-4 binnen. Bart Busschers en Jeroen Wilbrink kwamen vervolgens ook nog binnen de lijnen, voor de broodnodige minuten. En beide invallers leken aan de basis te staan van een vijfde treffer. Koen van Ooijen stuurde met een goede bal Jeremy Mayamba weg over de rechterflank. Jeremy passeerde de doelman maar kwam teveel naar de buitenkant. Hij gaf laag voor op Jeroen Wilbrink, maar de verdediger op de lijn voorkwam een treffer. In de rebound dook Bart Busschers op, maar wederom was het diezelfde verdediger die in de weg stond. Niet veel later gaf diezelfde invaller, Bart Busschers, de bal aan Robbie Tanck. Robbie haalde uit van afstand en waar de bal onderweg nog iets van richting werd veranderd, liet het de keeper kansloos, 2-5. Met nog een kwartier op de klok bleef Achilles Enschede in de buurt, want een goed uitgespeelde aanval, met een prima lobbal over de defensie, werd binnengeschoten, 3-5. Het slotakkoord was nog aan de Tubanters.  Bart slingerde de bal vanaf links goed voor bij de tweede paal. Daar was het invaller Jeroen Wilbrink die de bal op doel kopte, maar een katachtige reflex voorkwam een doelpunt. Wel ontstond er een rebound en Jeremy Mayamba was er als de kippen bij om deze kans binnen te tikken, 3-6.

Een doelpuntrijk duel werd goed afgesloten en zo kon het vizier bijgesteld worden op volgende week zondag. Dan speelt Tubanters voor de competitie thuis tegen Vasse. Aftrap is dan 14:00 uur.