Tubanters 1 wordt op alle fronten hard afgestraft door LSV Lonneker

Een gelijkspel in Beltrum, dat is wat Tubanters overhield aan het uitduel bij Vios. Gemengde gevoelens, want een driepunter had er, gezien de grote kansen, zeker ingezeten. Maar met het spel en de gecreeerde kansen kan er verder worden geborduurd. Dan maar drie punten pakken deze zondag, in het thuisduel met LSV uit Lonneker. Kareem Freij was er nog niet bij, evenals de geblesseerde Nick Kutscher. Ten opzichte van het vorige duel was er maar 1 wijziging. Het trainersduo koos ditmaal voor Jordy van Asselt tussen de palen, in plaats van Stijn Schlosser.

In een lente-achtig Enschede begonnen beide ploegen afwachtend aan de wedstrijfd. Tiubanters mocht iets meer de bal hebben, waarbij LSV in de omschakeling gevaarlijk probeerde te worden. In de eerste 10 minuten gebeurde er voor beide doelen dan ook vrij weinig. Even veerde Tubanters even op, toen Sam Wösting over rechts ontsnapte, te lang wachtte met schieten, een licht duwtje kreeg, maar te weinig voor een strafschop. Maar toen kwam er weer het bekende persoonlijke Tubanters foutje om de hoek kijken. En wederom werd dit foutje in de defensie genadeloos hard afgestraft. Een geblokte bal verdween hoog in de lucht, Jordi Lever wilde het te mooi oplossen door de bal rustig terug te koppen naar zijn medespeler Luc Sonneveldt. Een LSV´er kwam er tussen en veroverde de teruggekopte bal. Direct werd de aanvaller in stelling gebracht en in de lange hoek werd Jordy van Asselt geklopt, met het allereerste schot tussen de palen, 0-1. Wederom een valse start voor de ploeg van Hendrie Zwiggelaar. Tubanters kon aanvallend weinig voortbrengen. Tot de zestien meter was het aardig, maar de eindpass was slordig of ontbrak simpelweg. En LSV vond het allemaal best en wachtte geduldig op haar kansen. En de volgende kans, kans nr. 2, was ook direct weer een doelpunt. Luc Sonneveldt probeerde de bal weg te schieten op de linkerflank. Hij schoot de bal hard in het gezicht van zijn directe tegenstander, waardoor deze met geluk bij een LSV´er terecht kwam. Deze zette de bal vanaf de Lonnekerse rechterkant direct voor en bij de tweede paal werd deze binnengeschoten. Jordy van Asselt zat er met de vingertoppen nog aan en Twan van Ooijen probeerde de bal nog uit de doelmond te krijgen, maar een 0-2 kwam op het scorebord terecht. Tubanters wist nog één prima aanval op de mat te leggen, maar zoals ook vorige week, werd deze niet afgerond. Timo Roelofsen werd na knap en snel positiespel vrijgespeeld op de linkerflank. Hij zette direct voor, maar de vrijstaande Niek Wösting raakte de bal maar half en verdween zodoende naast de goal. Rust 0-2.

En zo keek Tubanters, evenals BSC Unisson thuis, tegen een grote en onnodige achterstand aan. Positiever punt, 1 tegendoelpunt minder. Dus alles nog mogelijk. Zonder wijzigingen moest de Tubanters op jacht naar een snelle aansluitingstreffer. Maar ditmaal ging het minder makkelijk. Het zag er minder gemotiveerd uit. Toch kreeg de blauw/zwarte ploeg 2 mogelijkheden om te scoren. Eerste werd een vrije bal van Timo Roelofsen net in het zijnet gekopt door Jeroen Timmers en even later schoot Niek Wösting na een individuele actie de bal voorlangs. Maar na een dik uur hoefde LSV maar 1 counter te plaatsen om het duel “definitief” in het slot te gooien. Een steekpass bracht een aanvaller oog in oog met Jordy van Asselt, die de bal langs zich heen geschoten zag worden, 0-3. Tubanters probeerde het nog met een trio aan wissels, maar het ontbrak aan echte wil. Het was te zien in de duels op het middenveld. LSV ging er vol in, Tubanters leek er maar half in te gaan. Het geloof ebde weg, en LSV maakte het alleen nog maar erger. Niet veel later stond er namelijk al 0-4 op de borden. Wouter Wilmer speelde te kort terug op zijn doelman en de bal kon worden weggeplukt. Op de achterlijn werd de bal voorgegeven, waar ook vogelvrij kon worden binnengetikt. Jordy van Asselt voorkwam vervolgens nog een vijfde treffer, door redding te brengen op een kopbal. LSV liet de teugels vervolgens wat meer fieren, en dan kon Tubanters nog wat in het duel brengen. Niek Wösting schoot de bal op de paal, waar de ontstaande rebound door invaller Ron Rietman kon worden binnengeschoten. Deze werd geblokt en daarna schoof Ron de bal naast het doel. 1 minuut voor tijd was het wederom Niek Wösting die ontsnapte aan de aandacht van de LSV defensie. Hij mocht alleen op de doelman afgaan, maar schoot tegen de doelman aan. In blessuretijd mocht Tubanters alsnog een eretreffer maken. Invaller Noud van Petersen ontving de bal op randje zestien en mocht aanleggen. Het schot viel binnen, 1-4. LSV vond het allemaal best, maar begon wel een beetje te zweten toen een minuut later Noud van Petersen een kort genomen hoekschop hard binnenschoot, 2-4. Tubanters ging er toch stiekem nog in geloven, maar een kopbal van Ron Rietman kon worden gevangen door de doelman. EIndstand 2-4

Tubanters werd deze zondag afgetroeft door een feller, effectiever en levendiger LSV. Kansen missen kan, maar het begint wel allemaal met inzet en over mijn lijk mentaliteit. Dit moet echt in het elftal komen, anders wordt het wederom een moeizaam seizoen. En na 2 seizoenen, vechtend tegen de 5e klasse, dat willen we toch zeker niet!. Dus schouders eronder en op naar de Lutte.

Laat een reactie achter