Tubanters 1 vergeet de punten mee te nemen uit Beltrum

Na de thuisnederlaag vorige week tegen BSC/Unisson stond deze zondag alweer het eerste uitduel op het programma. Tubanters moest afreizen naar het de Gelderlandse achterhoek, waar in Beltrum de confrontatie wachtte tegen Vios. Een onbekende ploeg voor Tubanters, die evenals de blauw/zwarten haar eerste duel verloor. Udi was de week ervoor met 2-1 te sterk. Tubanters reisde met een goed gespeelde tweede helft tegen BSC/unisson in het achterhoofd af richting Beltrum, maar wel met een omgegooid elftal. Soms noodgedwongen, maar ook de keuze viel op anderen. Zo moest aanvoerder Nick Kutscher geblesseerd de training verlaten en kwam Jeroen Timmers op zijn plek te spelen. Bart Busschers, Noud van Petersen en Thomas Broek begonnen deze zondag op de bank en daarvoor speelden nu Luc Sonneveldt, Xander Molemans en Timo Roelofsen. De opstelling:

Waar Tubanters zeer slecht startte vorige week, waren de blauwzwarten ditmaal wel bij de les. Al vroeg kreeg het een levensgrote kans. Timo Roelofsen veroverde knap de bal op het middenveld en stuurde Dominique Jager weg over de linker flank. Dominique behield goed het overzicht en trok de bal terug richting zestien, waar Jordi Lever opdook. Jordi schoot op het doel, maar zijn kansrijke schot kon nog maar net geblokt worden. Na een dikke 10 minuten was het Dominique Jager zelf die een levensgrote kans miste. Vanaf links kon hij door op de doelman, maar deze redde op de inzet. Maar ook achterin moest Tubanters opletten, want na 20 minuten wist ook Vios Beltrum haar eerste echte kans te noteren. De spits draaide goed weg bij de defensie en schoot de bal in de korte hoek, maar wel hoog in het zijnetje. Even daarna leek Tubanters geklopt te worden door een hoge bal over de verdediging, maar de ontsnapte Beltrumse spits werd knap bijgehaald door Wouter Wilmer, die met een sliding daarna de bal goed veroverde. Er ontstond vervolgens een rommelige fase waarin de bal van ploeg naar ploeg ging, zonder echte kansen. Maar ineens was na een half uur ineens opwinding. Timo Roelofsen stuurde met een diepe pass Nick Wösting weg. Niek hield de laatste verdediger van zich af, maar kon net niet genoeg kracht achter zijn schot zetten, waardoor de doelman met de voeten kon redden. Even leek het nog voor rust fout te gaan, na een individuele fout. Sam Wösting verspeelde de bal en Vios kwam er razendsnel uit. Een schot van de thuisploeg die volgde ging maar net voorlangs het doel van Stijn Schlosser, die nog niet veel te doen kreeg in de 45 minuten. Rust 0-0

Zonder wijzigingen kwam Tubanters weer het veld op. Het eerste gevaar werd gesticht door de thuisploeg, maar na een snelle uitbraak werd de bal weer voorlangs geschoven. Daarna nam Tubanters de overhand in het duel. Na een dik uur spelen mocht Xander Molemans aanleggen voor een vrije bal, op 20 meter, recht voor het doel. De inzet was tussen de palen, maar de doelman tikte de bal over. Het wisselen begon en Thomas Broek en Noud van Petersen kwamen binnen de lijnen. En beide spelers lieten zich een kwartier voor tijd gelden. Eerst wist de rappe Noud van Petersen de bal terug te leggen op zijn aanvoerder Jordi Lever. Jordi schoot de bal hard in de korte hoek, maar wederom waren daar de benen van de doelman. Uit de hoekschop die daaruit voortvloeide was het bij de tweede paal die andere invaller, Thomas Broek, die zijn kopbal van de lijn gehaald zag worden. Daar ontsnapte Vios, maar niet veel later ontsnapte de ploeg van Hendrie Zwiggelaar ook aan een tegentreffer. Een uitbraak over de linkerkant bracht een goede voorzet teweeg. Bij de tweede paal viel de bal perfect voor een Vios aanvaller, maar de harde inzet spatte op de onderkant lat uiteen en vloog het doel uit. Toch was het slotakkoord nog voor de Tubanters. Diep in blessuretijd was Noud van Petersen weg over de linkerkant. De aanstormende verdediger werd handig uitgespeeld en de jonge aanvaller kon op de doelman af. Helaas voor Tubanters bleek de goalie wederom een grote sta in de weg, want de inzet werd gekeerd.

Zo bleef het 0-0, wat voor Tubanters toch meer als puntverlies voelde dan een gewonnen punt. Voorin scherper, dan komen de driepunters wel weer de Enschedese kant op. Volgende week een nieuwe kans, dan komt LSV Lonneker op bezoek in Enschede. Dan maar de kansen afmaken.

Laat een reactie achter