Tubanters 1 weet weer niet te winnen in Overdinkel

Elke ploeg heeft wel een angstgegner in de competitie of beker. Dit geldt ook zeker voor de Tubanters. Een uitwedstrijd naar Overdinkel is niet de favoriete reis die de blauw/zwarten maken. Ook in het bekertoernooi ging het niet goed. Wat heet… menig Tubanter werd zwetend wakker van de 9-1 nederlaag die er dit bekerseizoen werd geleden. En dan staat al vroeg in het seizoen Overdinkel-uit op het programma. Net op het moment dat Tubanters haar rug wat rechtte met een 7-3 overwinning op VV Bentelo. Hopen op een goed resultaat. Het winnende basisteam van de week ervoor mocht blijven staan en zo gingen de mannen van interim trainer Peter de Vries op jacht naar een zeldzame overwinning.

Al vroeg in het kletsnatte Overdinkel leek het wederom snel fout te gaan. Bart Busschers speelde een foutieve pass dwars door het centrum waarna direct een Overdinkelaar kon worden weggestoken. Hij schoof de bal langs Stijn Schlosser, maar op de doellijn maakte diezelfde Bart Busschers zijn enorme fout weer helemaal goed. Pas na een kwartier kon Tubanters iets terug doen, maar een schot uit de draai van Sam Wösting leverde de doelman niet veel problemen op. Vervolgens was het Overdinkel die de klok sloeg. Stijn Schlosser keepte een prima eerste helft en hielp de Tubanters met enkele knappe reddingen op de been. Na een dik half uur had de jonge doelman een geweldige reflex op een inzet van dichtbij. Tubanters haalde de rust met een 0-0 ruststand

Leek het dan een keer goed te gaan in Overdinkel? Nee, was al snel het antwoord, want binnen 3 minuten liep de thuisploeg snel uit naar 2-0. In minuut 47 en 49 sloegen de rood/zwarten toe. Eerst werd een voorzet van de rechterkant binnengeschoten en bij de tweede treffer kregen de Overdinkelaars hulp van de leidsman. Stijn werkte een diepe bal maar net weg voor de in buitenpel lopende spits. De scheidsrechter gaf “voordeel”, maar de weggewerkte bal kwam in Overdinkels bezit, die met 1 simpele steekpass de speler één op één zette. Deze bleef koel dus 2-0. Na een dik uur werd het nog erger want wederom was de rechtsbuiten vertrokken. En hetzelfde recept als de 1-0, alleen nu betekende het de 3-0. Tubanters leek dichtbij een aansluitingstreffer, maar een voorzet van Niek Wösting werd maar net over eigen doel gewerkt. Tubanters ging op zoek naar een aansluitingstreffer, maar vond uit een rappe counter de vierde tegentreffer. Tubanters mocht een hoekschop nemen, maar nog geen minuut later lag die achter Stijn in het Tubanters doel, 4-0. Tubanters probeerde het nog wel in de slotfase, ook omdat Sportclub Overdinkel wat gemakkelijker werd. Het wisselde veel en zo kreeg Tubanters toch nog een eretreffer. Dominique Jager stuurde invaller Roy Jansen weg over rechts. Het schot van Roy kon nog worden gekeerd, maar de rebound viel voor de voeten van Sam Wösting, die de 4-1 mocht binnen tikken. Niet veel later werd de marge nog maar 2, toen Sam Wösting de paal raakte, maar de rebound door zijn broertje, Niek, werd binnengeschoten, 4-2. Overdinkel mocht ook nog een vrije bal nemen in de slotfase, maar een zeer knappe redding van Stijn Schlosser deed hem de bal uit de verre hoek tikken. En toen werd het nog even heel spannend. Luc Sonneveldt tekende na een voorzet voor de 4-3. Helaas trok de leidsman niet veel extra tijd meer toe, waardoor de 4-3 ook de eindstand bleef.

Een nederlaag, waarbij alleen de laatste 10 minuten in gedachten moet worden gehouden. Deze moeten worden meegenomen in de derby weken die eraan komen. Aankomende zondag komt eerst Udi Enschede op bezoek, waarna die week erop afgereisd moet worden naar Wesselerbrink, waar Victoria ’28 de gastheer is.

Laat een reactie achter