Tubanters 1 wint in slotfase lastig duel tegen Rood/Zwart Delden

Tubanters had de laatste duels een goed gevoel meegenomen. Met de nadruk op had, want afgelopen week kreeg de Enschedese ploeg de deksel hard op de neus. In Hengelo eindigde door eigen toedoen de wedstijd in een 5-0 nederlaag en bleef de ploeg met 9 veldspelers over. 2 keer geel/rood werd er uitgedeeld, waardoor ook beide spelers het belangrijke thuisduel tegen Rood/Zwart moesten missen. Rood/Zwart, te vinden in de onderste regionen, wil graag aanhaken bij de middenmoot en een overwinning in Enschede is dan ook cruciaal voor de Deldenaren. Tubanters miste deze zondag dus de geschorsten Jordi Lever en Roy Jansen en de nog altijd geblesseerden Nick Kutscher, Thomas Broek, Kareem Freij en Ron Rietman. In de opstelling dus enige wijzigingen, waarbij Dominique Jager terugkeerde na een hamstring blessure. Noud van Petersen verving Jordi Lever, Twan van Ooijen was de vervanger voor Roy Jansen centraal achterin. De grootste wijziging was in het doel. Stijn Schlosser moest in de ogen van beide assistent trainers plaatsmaken voor Jordy van Asselt. De opstelling:

Waar Tubanters vorige week in het natte Hengelo dramatisch begon met een tegentreffer binnen 1 minuut, was het deze zondag precies andersom. De Tubanters schoot uit de startblokken en stond na een kleine minuut al op voorsprong. Timo Roelofsen stuurde Niek Wösting prima weg over de rechterflank. Niek behield goed het overzicht en legde de bal panklaar neer op het hoofd van zijn oudere broer, Sam Wösting. Deze kopte vervolgens feilloos binnen, 1-0. Een droomstart voor de thuisploeg, die geen snelle uitbreiding kon krijgen. Een schot van Niek Wösting vanuit de tweede lijn kon nog worden gekeerd in twee instanties door de Deldense keeper. Rood/Zwart had nog weinig gevaar gesticht, maar kwam na 12 minuten wel op gelijke hoogte. De rechtsbuiten mocht in alle vrijheid voorzetten. Daar zocht hij een medespeler uit bij de tweede paal die op zijn beurt de bal weer voor het doel het 5 metergebied in kopte. Daar kon de 1-1 worden binnengelopen. Na deze gelijkmaker ontwikkelde zich een duel tussen twee ploegen die beide geen risico´s nam. Het spelbeeld speelde zich af op het middenveld. Wachten was dus ook op een fout van een ploeg. Deze kwam nog voor rust van Rood/Zwart, waarbij Noud van Petersen een te kort teruggekopte bal onderschepte. De jonge buitenspeler wachtte te lang met schieten waardoor de verdediger nog net een voetje tegen de bal kon zetten. Zo bleef het 1-1 bij rust.

Zonder wijziging bij Tubanters werd de jacht op een driepunter voortgezet. Maar het was in de beginfase bijna Rood/Zwart die op voorsprong kwam. Een snelle tegenstoot kon voor het doel maar ternauwernood worden weggekopt door de goed spelende Twan van Ooijen. Dat was een opleving voor beide doelen. Voor de rest bleef het gelijk opgaand en wisten geen van beide ploegen een gevaarlijke kans te creeeren. Ook het wisselen had voor beide ploegen nog geen resultaat. Het bleef spannend, maar alleen vanwege de stand. Een treffer betekende waarschijnlijk ook de winst van het duel. In de slotfase zette Tubanters nog maar eens aan. Sam Wösting nam een kwartier voor tijd het Deldense doel onder vuur maar de doelman bracht redding. In de rebound leek invaller Jeroen Timmers de bal op te pikken, maar werd in het strafschopgebied aan de kant gezet. Het had een sterke lucht van een strafschop, maar de leidsman van deze middag wilde hieraan niet meewerken. Dat Tubanters individuele klasse in huis heeft was al duidelijk, maar ditmaal was het die klasse die Tubanters in de 84e minuut toch nog aan de leiding bracht. Jeroen Timmers speelde de bal vanuit het middenveld hoog op zijn spits, Sam Wösting. De aanvalsleider nam de bal goed op de borst aan en zette het centrale duo met een pracht voetbeweging op het verkeerde pad. Sam Wösting stond oog in oog met de doelman en schoof zo de tweede treffer binnen, 2-1. In de slotfase moest de thuisploeg nog de voorsprong verdedigen met 10 man, waar Xander Molemans zijn tweede gele kaart ontving vanwege tijdrekken. Maar ook het 10-tal blauw/zwarten kwamen niet meer in gevaar.

Zo boekte Tubanters een belangrijke overwinning in een typisch puntendeling-duel. Misschien was een gelijkspel wel een verdiende uitslag geweest, maar ditmaal mocht de Tubanters aan het langste eind trekken. Zo kan de ploeg van de afwezige hoofdcoach Peter de Vries en zijn assistenten Giovanni Imbrogiano en Toine Kohn met een lekker gevoel afreizen naar Eibergen. Daar staat Zondag het laatste duel van het jaar 2023 op het programma. De plaatselijke FC is nog ongeslagen en speelde maar tweemaal gelijk. Hoe lekker is het dan om aan het eind van het jaar de Eibergse ploeg nog op een nederlaag te trakteren. We gaan ervoor zondag in Eibergen.

Laat een reactie achter