Tubanters 1 verpest wedstrijd voor zichzelf en verliest 3 punten tegen HVV Hengelo

Het gemoed bij Tubanters is de afgelopen weken stukken beter geworden. Door beide Enschedese derby´s met overmacht te hebben gewonnen ziet de blauw/zwarte wereld er helemaal anders uit. De ploeg van trainer Peter de Vries kan weer verder omhoog gaan kijken. En dan speelt het de zondag ook nog tegen een directe concurrent in de middenmoot, HVV Hengelo. De ploeg uit Hengelo heeft 1 punt voorsprong op de Tubanters, dus erop en erover. Wel moet de ploeg het stellen zonder Ron Rietman, Nick Kutscher, Thomas Broek en Dominique Jager. Het viertal kampte nog (steeds) met blessures. Wel keerde Noud van Petersen terug op de reservebank. Timo Roelofsen nam de plaats van Thomas Broek weer in en op het middenveld was een plekje vrij voor Jeroen Timmers. De opstelling:

In een herfstachtig Hengelo begon de ploeg uit Enschede zeer onstuimig. Al na 1 minuut keken de Tubanters al tegen een achterstand aan. Een crosspass naar de Hengelose rechterkant ging over Bart Busschers heen. De verdediger kon een harde lage voorzet niet meer voorkomen en bij de eerste paal raakte vervolgens Wouter Wilmer de bal verkeerd, waardoor deze achter de kansloze Stijn Schlosser in het net verdween, 1-0. Een echte valse start, waar Tubanters het in de beginfase zeer moeilijk had met de stormende Hengeloers. Zo verdween na 5 minuten een inwaaiende voorzet maar net bovenop de lat. Na een kwartier had de Tubanters het duel wat meer in controle en kwam het ook tot kansen. Roy Jansen stuurde over links goed Bart Busschers weg. De vleugelverdediger legde vervolgens de bal panklaar neer op het hoofd van Jeroen Timmers. De mee opgekomen middenvelder kopte zeer goed binnen, maar de reflex van de Hengelose doelman was niet iets beter. Niet veel later vond Xander Molemans met een voorzet Timo Roelofsen. Timo kreeg de bal net niet tussen de palen, maar in het zijnetje. Vervolgens dacht Xander Molemans van 30 meter te gaan scoren. Jeroen Timmers onderschepte een diepe bal van de keeper, die ver voor zijn doel stond. Xander ontving de bal, schoot over de doelman heen, maar zag zijn bal op de lat terecht komen. Het was in deze fase wachten op een gelijkmaker, tot dat centrale verdediger Roy Jansen zijn gelijk probeerde te halen bij de scheidsrechter na een harde overtreding. De met geel bestrafte tackle kreeg na commentaar direct een tweede gele, dus rode, kaart. Na 26 minuten kon de Tubanters dus door met 10 man. In dit werkte de thuisploeg in het zadel. Als snel kreeg HVV Hengelo kansen op een verdubbeling van de score. Eerste belandde een kopbal in de handen van Stijn Schlosser en niet veel later redde hij knap op een harde vrije bal. De rebound werd nog wel binnengetikt, maar buitenspel voorkwam erger. Toch kreeg HVV Hengelo de 2-0 op het scorebord. Een lange bal van achteruit werd door de rechter aanvaller op doel gevolleyed. Hard en hoog verdween de bal tegen de touwen, 2-0. Af en toe kwam Tubanters er nog wel uit, maar een diepe bal van Timo Roelofsen op Sam Wösting bracht niet het gewenste resultaat. De kopbal die volgde kon gevangen worden door de doelman. In blessuretijd voorkwam Stijn Schlosser nog erger. De rechter aanvaller was weer eens ontsnapt en gaf de bal direct laag voor. Daar dook de aanvalsleider op, maar de inzet die volgde kon worden gekeerd met de voeten van de Tubanters goalie. Rust 2-0.

Met een paar omzettingen, maar zonder wissels, werd er begonnen aan de tweede helft. Maar het was al snel duidelijk dat Tubanters zichzelf te kort deed deze zondag. Het kon geen echte kansen creeeren en 10 minuten na de hervatting was het verschil 3. Een diepe bal viel tussen verdediging en keeper, waarbij allen weifelend optraden. Een hartelijk bedankt kreeg het van HVV Hengelo, want zo kon eenvoudig de 3-0 worden binnengewerkt. Na iets meer dan een uur spelen was het wederom een domme actie van Tubanters die geen verbetering waren voor het duel. Jordi Lever kreeg zijn tweede gele kaart na commentaar en mocht ook vroegtijdig het veld verlaten. 9 Enschedeers tegen 11 Hengeloers met nog een 25 minuten op de klok. De Tubanters wist de schade vervolgens nog enigzins te beperken. Wel gaf het nog een strafschop weg. Invaller Daan Heitbrink beging een overtreding en de strafschop die volgde werd binnengeschoten, 4-0. Vlak voor tijd werd het ook nog 5-0, nadat een lage voorzet nog kon worden binnengetikt.

Een zwarte middag voor Tubanters, die door eigen toe doen de hele wedstrijd weggooide. Domme gele kaarten die het hele team dupeerden. Hopelijk een slimmer en beterr Tubanters volgende week. Want ook dan komt een getergde ploeg op bezoek in Enschede. Het laag geklasseerde Rood Zwart uit Delden wil maar wat graag de aansluiting vinden. Aan de Tubanters om dat te voorkomen.