Tubanters 1 vernederd stadsgenoot Victoria ´28

Het zijn voor de Tubanters de weken van de stadsderby´s. Twee zondagen achter elkaar staan duels op het programma tegen respectievelijk Udi Enschede en Victoria ´28. Het thuisduel tegen Udi werd al succesvol afgesloten met een 6-4 overwinning. Aandachtspunt waren toch de 4 tegentreffers, die totaal onnodig weggegeven werden. Dat mocht de ploeg van Peter de Vries dan maar laten zien in de uitwedstrijd bij Victoria ´28. De groen/witten staan 3 punten achter de blauw/zwarten, dus wederom een belangrijk duel.

De Tubanters begon bijna in dezelfde opstelling. Alleen Timo Roelofsen maakte plaats voor Thomas Broek. Verder ontbraken Noud van Petersen, Nick Kutscher, Ron Rietman, Kareem Freij en mocht Daan Heitbrink wederom meespelen bij de JO19-1. Een andere JO19-1 speler mocht voor het eerst op de bank zitten en hopen op een debuut, Vieri Russo.

Afgelopen zondag in het thuisduel begon Tubanters al zeer goed aan een wedstrijd, maar moest het eerste grote kansen missen om uiteindelijk de score te openen. Deze zondag was het wederom de Tubanters die goed begon. Nou, eigenlijk fantastisch, want na 40 seconden spelen stond de 0-1 al op het scorebord. Xander Molemans vond Niek Wösting op de rechterflank. Niek kwam goed naar binnen en schoot de bal over de doelman in de verre bovenhoek. Een droomstart die na 3 minuten al bijna een verdubbeling van de score opleverde. Ditmaal vond Xander Molemans zijn aanvalsleider, Sam Wösting, in het strafschopgebied. Sam draaide weg bij zijn tegenstander, maar de inzet uit de draai ging via de buitenkant van de paal naast. Tubanters nam wat meer gas terug en er ontpopte zich een wedstrijd die zich vooral afspeelde op het middenveld. Tubanters ging slordiger spelen en Victoria kon geen vuist maken. Pas na 20 minuten werd doelman Stijn Schlosser onder vuur genomen. In een omschakelingsmoment werd de aanvaller weggestoken, maar de inzet kon worden gevangen door Stijn Schlosser. Daarvoor was het Niek Wösting die een kans net voorlangs schoof. Er ontstonden steeds minder kansen, maar Niek Wösting kreeg er na een klein half uur nog wel één. De buitenspeler van Tubanters mocht door over rechts, maar zag zijn schot op de paal terecht komen. De rebound ging maar net over Thomas Broek heen. Zo bleef het maar 0-1, ging het moeizaam bij de Tubanters in het restant. Toch kwam Tubanters in de slotseconden nog op een verdubbeling van de score. Net als bij de 0-1 was Xander Molemans weer de aangever en Niek Wösting de afronder. Na en goede combinatie wist Xander goed het overzicht te behouden en zag Niek Wösting volledig vrij staan op rechts. De aanvaller kon op de doelman afgaan en in de korte hoek schoot hij zijn en Tubanters´ tweede treffer binnen, 0-2. Ideale momenten en een overtuigende ruststand.

Na de theepauze verscheen er een debutant binnen de lijnen bij Tubanters. Vieri Russo mocht de plek van de geblesseerde Thomas Broek overnemen. En in de tweede helft liet Tubanters er geen gras over groeien. Het kwam als een komeet uit de kleedkamer en ging vrij snel op jacht naar een grotere voorsprong. Deze kwam er dan ook. Tubanters profiteerde van de wanorde achterin na een snelle ingooi op links. Sam Wösting kreeg de bal en legde de bal panklaar neer bij de tweede paal. Daar dook Xander Molemans op die de bal in het dak van het doel volleerde, 0-3. Drie minuten later lag de bal vervolgens op de penalty stip. Niek Wösting werd onregelmentair neergelegd en eiste vervolgens zelf de bal op om zijn hattrick te gaan maken. Dit deed de jongste van de Wösting´s dan ook feilloos, 0-4. Wederom duurde het maar een tweetal minuten voordat er weer gejuicht kon worden. Ditmaal kreeg Victoria ´28 de bal niet weg en twijfelde de groen/witte verdediger op de doellijn met wegwerken. Sam Wösting zette een sliding in en gleed de bal van de verdediger´s voeten en tegen de touwen, 0-5. Daarna ging de Tubanters storm ietwat liggen maar met nog 20 minuten op de klok werd het 0-6. En debutant Vieri Russo mocht direct een assist bijschrijven. Met een heerlijke passeeractie schudde hij over links zijn directe tegenstander af. Hij behield het overzicht en vond Sam Wösting in de zestien. Sam Wösting, al een tijdje weer op schot, schoof de bal eenvoudig binnen, 0-6. Vervolgens werd Tubanters wat minder slagvaardig en wat rommeliger, waardoor een echt grote monsterscore niet de boeken in ging. Invaller Timo Roelofsen zag zijn schot maar net worden geblokt en was even later te lief door in kansrijke positie de bal alsnog af te leggen op Niek Wösting. Sam Wösting kreeg nog een tweetal grote kansen om zijn 2e hattrick in twee duels te voltooien, maar vond tweemal de doelman op zijn weg. En debutant Vieri Russo zag zijn debuutdoelpunt worden afgefloten door hands. Hij schoot een voorzet van Niek Wösting tegen de keeper aan, de bal stuiterde omhoog, kreeg de bal op de arm die langs zijn lichaam hing, maar aanvallend hands is altijd strafbaar. Het slotakkoord was nog voor Bart Busschers. De linksback kwam goed door, maar een schot in de korte hoek werd maar net tot corner getikt.

Zo wist Tubanters wederom 6x te scoren, maar zonder tegentreffer was een nog grotere winst voor de ploeg. De ploeg verkeerd dus in bloedvorm, die het ook hoopt voort te zetten in de restant van het jaar 2023. De ploeg speelt nog 3 duels, waarvan 2 uit. Eerst wordt er gespeeld in Hengelo, tegen HVV Hengelo, vervolgens ontvangt het Rood Zwart Delden in Enschede en als jaarafsluiting mag het een bezoekje brengen aan de ongeslagen koploper, FC Eibergen. Een uitdagend programma, waarbij we dan maar kijken waar we staan. Nu in ieder geval genesteld in de brede middenmoot.

Laat een reactie achter