Tubanters 1 laat fc Eibergen wankelen maar verliest met geflatteerde cijfers

Tubanters heeft nog 1 duel te gaan voordat het de winterstop induikt. Een roerige eerste seizoenshelft kan dan worden afgesloten, waarin helaas de keuze tot afscheid werd gemaakt met Hendrie Zwiggelaar. Wederom een zwarte rand om de seizoenshelft, waar uiteindelijk de doelpunten en de punten kwamen. Iets waar de tegenstander van het laatste duel totaal geen last van heeft. FC Eibergen is namelijk de gastheer. De plaatselijke FC is nog ongeslagen en verspeelde 2x punten door gelijk te spelen. Een zware taak als afscheidswedstrijd van het jaar 2023. Wie dit duel niet meemaakten, waren de geblesseerden Nick Kutscher, Thomas Broek, Ron Rietman en Kareem Freij. Ook de afwezige Jeroen Timmers en de geschorste Xander Molemans konden dit duel niet spelen. De goed spelende Twan van Ooijen in het duel tegen Rood/Zwart (2-1 winst) mocht centraal blijven staan en Jordi Lever en Roy Jansen keerden terug in het basisteam na een schorsing. De opstelling:

Op bezoek bij de koploper ging de ploeg van de afwezige interim trainer Peter de Vries, maar onder leiding van JO17-1 trainer Toine Kohn, ging de Tubanters furieus van start. Het incasseerde eerst een snelle tegentreffer, maar vanwege terecht buitenspel werd deze treffer geannuleerd. Daarna was het Tubanters die de lakens uitdeelde. Een zeer goedlopende aanval strandde uiteindelijk als hoekschop. Deze draaide gevaarlijk in en in de vijf meter kopte Timo Roelofsen de bal binnen. De inzet kon van de lijn gehaald worden maar de rebound kwam via Twan van Ooijen terecht voor de voeten van Sam Wösting. De juiste persoon op de juiste plek, want de spits in vorm schoot hard en hoog de openingstreffer binnen, 0-1. Tubanters bleef gas geven en een tweetal minuten later lag de tweede Enschedese treffer in de touwen. Luc Sonneveldt veroverde goed de bal en vond Timo Roelofsen. Deze crosste de bal precies op maat richting Niek Wösting. Na een actie vond hij zijn broer Sam Wösting in het strafschopgebied. Deze hoefde de lage voorzet alleen nog achter de doelman te schuiven, 0-2. Vervolgens nam FC Eibergen het initiatief over. En ook de thuisploeg wist het netje snel te vinden. Na 18 minuten werd de linksbuiten weggestuurd. Jordy van Asselt bracht knap redding in de korte hoek, maar moest wel een rebound weggeven. Bijna op de achterlijn schoot de Eibergenaar de bal hard en hoog binnen in de verre hoek, 1-2. Na de treffer onstond een impasse, waar Tubanters stand hield en weinig echte kansen weggaf aan FC Eibergen. Jordy van Asselt moest nog eenmaal echt redding brengen en kreeg met een schot in de korte hoek net nog een hand achter de bal. Zo bleef het 1-2 halverwege het duel.

In de rust moest Bart Busschers helaas achterblijven in de kleedkamer en voor hem kwam Daan Heitbrink binnen de lijnen. De jonge verdediger nam Bart´s plek over linksachter in de defensie. Een stormend FC Eibergen werd verwacht maar leek nog niet te komen. Toch kwam de thuisploeg snel en uit het niets op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de linkerkant vloog ver langs het doel, richting de rechter zijlijn. Daar kon de bal nog net worden binnengehouden en kon er worden geschoten op doel. Jordy van Asselt bracht redding op het harde schot, maar de rebound kon alsnog worden binnengeschoten. Zo stond het wel heel snel 2-2 in de tweede helft. Iets te vroeg misschien wel, want FC Eibergen ging nu, gesteund door de 2-2, op zoek naar meer. In de 63e minuut schoot het een hoekschop maar net naast het doel, maar kreeg het even later een makkelijk gegeven penalty. Ze zeggen dat je de scheidsrechter niet een kans moet geven om de bal op de stip te leggen, maar dat was precies wat Tubanters wel deed. Roy Jansen probeerde met een sliding de bal weg te glijden van de voet van een Eibergenaar, maar nam deze mee in het spelen van de bal. De scheidsrechter werd daardoor in verleiding gebracht en legde de bal dan ook op de stip. Cadeau voor FC Eibergen, die het maar als te graag uitpakte, 3-2. Tubanters kon weinig klaarspelen voorin en ook invallers Noud van Petersen en de JO17-1 speler Lenn Steenbergen konden geen doorbraak forceren. De Tubanters nam in de ultieme slotfase nog veel risico en liep tegen een vierde tegentreffer aan, 4-2 in minuut 93. Toch vond de scheidsrechter het nog leuk om nog meer blessuretijd bij te trekken. En dat koste Tubanters uiteindelijk nog een tegentreffer. In minuut 97 schoof Eibergen nog een treffer tegen de touwen, 5-2.

Zo stond er alsnog een grote nederlaag op het scorebord, waar 3-2 realistischer was geweest. Tubanters hield lang stand, maar de 2-2 viel simpelweg te vroeg. Daardoor hoefde FC Eibergen niet veel extra risico´s te nemen, waardoor Tubanters eventueel meer ruimte had gekregen tot counteren. Nu kan de ploeg de winterslaap in gaan. Eind januari treden de blauw/zwarten weer aan. En dan met een teruggekeerde Hogeland – derby. Tegen de andere blauw/zwarten, Vogido, wordt dan competitie 2024 geopend.

Laat een reactie achter