Tiental Tubanters 1 strijdend ten onder tegen TVO Beckum

Vorige week zondag ging het dan eindelijk weer van start. Na een relatieve korte winterstop konden de ploegen weer aantreden voor deel 2 van de competitie. Alleen werden bijna alle duels afgelast vanwege het winterse weer. Daardoor speelde Tubanters een oefenduel tegen het Duitse Grün/Weiß Lünten (3-1 winst), om goed voorbereid te zijn op deze zondag. TVO Beckum, die al een duel afwerkte in 2024, kwam in Enschede op bezoek. De ploeg uit Beckum bevond zoch 3 punten boven de Tubanters, dus een belangrijk duel. Met een fitte selectie, op de langdurig geblesseerden Ron Rietman en Nick Kutscher na, trad de Tubanters aan in het zonnige Enschede. De zestienjarige Lenn Steenbergen startte ook vanaf het begin, wat zijn basisdebuut betekende in het eerste elftal.

En Tubanters begon goed. Het mocht de bal hebben, maar kon elkaar goed vinden. Toch moest het wel de eerste grote kans aan de uitploeg over laten. Een corner werd bij de tweede paal neergelegd. De inzet die volgde werd maar net via de rug van Roy Jansen en de lat uit het doel gewerkt. Maar daarna was het Tubanters die domineerde. Eerst profiteerde Xander Molemans bijna van een te korte terugspeelbal. De gelegenheidsspits speelde de bal nog langs de keeper, maar de meegesprinte verdediger kon daarna de bal net onderscheppen voordat Xander deze in het lege doel kon plaatsen. Niet veel later veroverde Wouter Wilmer de bal, soleerde richting het doel en werd geen strobreed in de weg gelegd. Oog in oog met de doelman schoof Wouter de bal tegen de benen aan. Daarna kreeg de thuisploeg wederom een 100% kans. Roy Jansen stuurde met een prima crosspass Niek Wösting weg over rechts. De rappe buitenspeler gaf hard en laag voor, werd onderschept, maar kwam precies voor de voeten van Timo Roelofsen. Timo had alle tijd om een plek in het doel uit te kiezen, maar schoof de bal uiteindelijk naast het doel. Een voorsprong kon dan ook niet lang uitblijven, maar zoals vaker schoot Tubanters zich in eigen voet. Na een klein half uur kwam een TVO´er door op het middenveld. Roy Jansen probeerde de bal met een sliding te onderscheppen, maar raakte vol de enkels van de speler. Waar TVO smeekte om een rode kaart, werd het geel. Maar door de druk die de uitploeg bij de scheidsrechter neerlag, gaf de leidsman een halve minuut later voor een ongelukkige handsbal alsnog de tweede gele kaart aan Roy Jansen. Met een man meer wist TVO nog niet echt te overtuigen, maar kreeg het vlak voor rust wel een cadeau van Tubanters. De linksbuiten ontving de bal, stond totaal niet onder druk en plaatste de bal langs Stijn Schlosser, die tot dan bijna niks te doen heeft gehad. Ruststand dan ook 0-1.

Toch gaven de eerste 45 minuten hoop voor het tweede gedeelte. Lenn Steenbergen bleef in de kleedkamer achter en Jeroen Timmers kwam hem vervangen, voor meer strijd dan voetbal te brengen. En dit pakte ook goed uit. Tubanters zette TVO onder druk, maar wist nog steeds niet te scoren. In de 50e minuut werd Niek Wösting knap vrijgespeeld, maar de inzet schoot uit het doel via de binnenkant van de paal. De rebound die volgde werd maar net naast geschoten door Jordi Lever. Diezelfde Jordi zag een paar minuten later zijn inzet uit een lage hoekschop maar net worden overgetikt door de Beckumse doelman. En ook Timo Roelofsen zag de doelman een inzet over de lat tikken. Zo reeg de Tubanters de kansen weer aan elkaar, maar vergat het nog te scoren. Toch liet de dikverdiende gelijkmaker niet lang op zich wachten. Een hoekschop van Timo Roelofsen draaide gevaarlijk in, waarna Jeroen Timmers de bal het laatste zetje wist te geven voor de gelijkmaker, 1-1. Tubanters rook meer en kon zich vervolgens kwaad maken op de scheidsrechter. Na een uur spelen was er een goede combinatie tussen Niek Wösting en Xander Molemans. Uiteindelijk werd de doorgelopen Jordi Lever bereikt en de aanvoerder draaide knap wel bij zijn directe tegenstander. De inzet ging langs de keeper, maar een verdediger tikte de bal met zijn hand uit het doel en voorkwam een voorsprong. Natuurlijk had de scheidsrechter op het middenveld dit niet gezien en gaf het ook geen rode kaart en penalty. Tot dan had TVO weinig in te brengen, maar ook de krachten van Tubanters verdwenen langzaam aan. In de 78e minuut werd een lage voorzet nog in het zijnet geschoten, maar 2 minuten later was het wel raak voor de uitploeg. Een hard schot werd door de handen van keeper Stijn Schlosser geschoten en zo stond TVO voor de tweede keer deze middag op voorsprong. Tubanters ging nog eenmaal op zoek naar een gelijkmaker, maar moest wel veel ruimte achterin weggeven. Eerst voorkwam Bart Busschers, met zijn handen op het lichaam, nog een grotere voorsprong door de bal uit het doel te werken, maar in minuut 86 deelde TVO de genadeklap uit. Een hoekschop draaide in en waaide over de lange Stijn Schlosser zo het doel in, 1-3.

Een strijdend Tubanters moest deze nederlaag slikken. Toch gaf het spel voor de rode kaart veel vertrouwen. Ook met 10 man was het de betere, maar helaas is een uur in ondertal de ploeg uiteindelijk fataal geworden. De rug rechten en op naar volgende week. Dan reist het af richting Boekelo om te strijden tegen het hooggeplaatste BSC Unisson