Tubanters 1 de baas in Boekelo, maar verliest wel van effectieve koploper

Na de zure nederlaag thuis tegen TVO Beckum (1-3) kon al snel het vizier op de volgende tegenstander. Een uitwedstrijd bij, de in verliespunten, koploper BSC Unisson betekende een zware kluif. Toch was het moraal na de nederlaag goed, aangezien het spel, met een uur lang in ondertal te hebben gespeeld, prima was. Natuurlijk moest Peter de Vries een streep zetten door Roy Jansen, die na zijn dubbele gele boeking automatisch geschorst was. Ook de langere blessures waren nog niet van de partij. Sam Wösting en Bart Busschers waren afwezig. Ook Twan van Ooijen moest toekijken, na zijn blessure in de warming up vorige week. Daardoor mocht Daan Heitbrink voor het eerst starten in het basisteam en was de jonge Lenn Steenbergen weer te vinden op het middenveld. Jeroen Timmers nam de plek in van de geschorste Roy Jansen.

In een herfstachtig Boekelo begon de Tubanters rustig en gecontroleerd aan de westrijd. BSC Unisson liet de bal over aan de uitploeg. Het was dan ook Tubanters die initiatief toonde. Na 5 minuten was de ploeg voor het eerst dreigend. Timo Roelofsen vond zijn spits Xander Molemans met een hoge lobpass. De aanvaller was iets sneller bij de bal dan de doelman, maar de inzet ging in een uiterste poging naast het doel. Tubanters had de controle, maar moest na één fout wel direct in de achtervolging. Daan Heitbrink speelde in de aanval de bal verkeerd terug in de voeten van een Boekelose middenvelder. Deze schakelde snel om, Tubanters was in voorwaartste beweging, dus overal te laat. De bal kwam aan de rechterkant terecht, waar vervolgens een lage voorzet binnen kon worden gelopen, 1-0. Uit het niets stond de Boekelose thuisploeg op voorsprong en kon het nog meer achterover leunen. Maar Tubanters gaf niet op en ging vol op zoek naar een terechte gelijkmaker. Eerst schoot Xander Molemans na een kwartier uit de draai net voorlangs en niet veel later bracht de doelman zeer knap redding op een bijna zeker doelpunt. Timo Roelofsen vond met een crosspass Niek Wösting. Niek bracht de bal laag voor waar Xander Molemans met een heerlijk hakje de bal teruglegde op zijn aanvoerder Jordi Lever. Een goed hard schot volgde, maar de keeper tikte de bal katachtig uit de lage benedenhoek. Niet veel later had BSC Unisson ook moeite met de bal weg te krijgen uit het strafschopgebied na een scrimmage, maar wederom viel de bal net niet goed voor de Tubanters. Sporadisch kwam de thuisploeg nog aan de overkant, maar na een snelle ingooi vond de volley vervolgens zijn weg over het doel van Stijn Schlosser. Na een half uur had Tubanters wederom een grote mogelijkheid op een gelijkmaker. Lenn Steenbergen kwam over links door, haalde de achterlijn en probeerde de doelman te verrassen in de korte hoek. Maar de doelman lette op en bokste de bal uit zijn doel. Nog één keer was Tubanters dichtbij maar na het terugleggen van Niek Wösting poeierde de inlopende Dominique Jager de bal naast. Zo speelde Tubanters een bijna perfecte eerste helft, vergat het zichzelf te belonen en kreeg het zelfs uit 1 schot op doel, 1 treffer tegen.

Zonder wijzigingen werd er voor het tweede gedeelte aangetreden. Het weer was nog guurder geworden op de kale vlakte in Boekelo, wat ook zeker niet hielp in het spelverloop. Ook ging BSCC Unisson uit een ander vaatje tappen. De thuisploeg was iets feller en joeg Tubanters iets meer op. Het resulteerde in een meer vechtwedstrijd dan in een goed veldspel. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg, maar een scrimmage voor de ogen van Stijn Schlosser kon na een paar hachelijke momentjes weggewerkt worden. Tubanters wist niet veel grote kansen te creeeren en speelde ook meer sneller de lange bal naar voren. Het hielp BSC Unisson enorm. Ook vloeiden de krachten langzaam weg en dat resulteerde in een paar kansen voor BSC Unisson. Na 75 minuten werd de rechtsbuiten vrijgespeeld, maar deze was te onrustig in de afwerking. De bal werd wild over geschoten. Toch leek de Tubanters loon na werken te krijgen in de slotfase. Na een aantal wissels mocht ook JO17-1 speler Thijmen Lohuis zijn debuut maken. Hij verving de geblesseerd geraakte Lenn Steenbergen. En op aangeven van deze debutant kopte een andere invaller, Kareem Freij, de gelijkmaker binnen. Maar de aanvaller bleek in buitenspel positie te staan. Uiteindelijk wist BSC Unisson ook deze 3punter veilig te stellen, want de klok sprong op minuut 90 en de score ging van 1 naar 2-0. Een harde voorzet vanaf rechts werd door Stijn Schlosser nog wel onderschept, maar voor de voeten van een andere aanvaller getikt. Deze bedankte zich en schoof de 2-0 binnen.

Wederom een puike wedstrijd, met een geweldige 45 minuten. Alleen werd wederom vergeten jezelf te belonen. Net zoals vorige week tegen TVO en ook tegen de andere titelkandidaat, FC Eibergen. Een goed leermoment en op naar de het volgende duel. Het goede gevoel overheerst nog steeds, maar punten moeten wel worden gepakt. En de volgende uitdaging is weer een ploeg bovenin. De Hogeland derby met Vogido staat op donderdag 15 februari (20:15u) op het programma. Wederom een zware kluif.

Laat een reactie achter