Tubanters 1 verliest van zichzelf en Hoeve Vooruit

Na de pijnlijke nederlaag in Goor moest Tubanters wederom aan de bak. De nacompetitie plekken komen dichtbij en realiteit. De laatste 4 duels moet er dus alles worden gegeven. Moeilijkheidsgraad is dat het speelt tegen directe concurrenten, dus alle tegenstanders gaan er ook vol tegenaan. Dan moet er mentaliteit getoond worden. De Enschedese ploeg heeft laten zien dit te beheersen, vorig seizoen. Nu wederom dus 4 finales. Te beginnen, thuis tegen Hoeve Vooruit. Die ploeg probeert directe degradatie te ontlopen. Tubanters moest het stellen zonder de geschorste Jordi Lever en de geblesseerden Ron Rietman, Brian Mulstege. Voor de rest iedereen fit.

In Enschede was het duidelijk wie de wedstrijd moest gaan maken. De thuisploeg had de bal en mocht een opening gaan creeeren. Hoeve Vooruit gokte voornamelijk op een rappe uitval. En Tubanters leek al snel op rozen te zitten. Diego Luna Madueno ontsnapte aan zijn directe tegenstander, omspeelde de doelman, maar de inzet kon net door een verdediger van de lijn worden gehaald. Aan de andere kant ging het voor Tubanters maar net goed, toen Nick Kutscher een te korte terugspeelbal maar ternauwernood zag worden weggewerkt door zijn doelman Jordy van Asselt. Tubanters speelde geen beste helft, het tempo was te laag en het leek alsof het allemaal wel goed kwam. Maar dat was nog niet zo. Niek Wösting schoof een voorzet van Diego nog net voorlangs en diezelfde Diego Luna Madueno zag een afstandschot op de lat worden getikt door de doelman. Zo bleef het 0-0.

In de rust bleef Timo Roelofsen achter. De herstelde Luc Sonneveldt kwam binnen de lijnen. Maar het spel van Tubanters bleef ondermaats. Het was dan ook Hoeve Vooruit die nu echt gevaar kon gaan stichten. Eerst kwam een Hoevenaar één op één met Jordy van Asselt door een steekpass. Jordy bewees maar weer eens in rechtstreekse duels en goede keeper te zijn. Hij redde de situatie, maar moest een aantal minuten verder wel de bal uit de touwen halen. Een snelle counter na een hoekschop van Tubanters gaf de linksbuiten de gelegenheid om op Jordy van Asselt af te gaan. Ditmaal met een lepe lob verschalkte hij wel de goalie, 0-1. Het spel van Tubanters leek niet op een alles of niets wedstrijd, maar een aantal minuten later was het wel weer gelijk. Twan van Ooijen slingerde de bal voor en daar kon Nick Kutscher tegenaan lopen. De aanvoerder kopte de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1. Maar zoals vaker, was het 4 minuten later weer een achterstand. Een vrije bal van Hoeve Vooruit werd bij de tweede paal weer voor het doel gekopt. Daar stond geheel vrij een speler in Oranje. Deze tekende voor de hernieuwde voorsprong, 1-2. Tubanters kon weer opnieuw beginnen. En wederom kwam het terug. Kareem Freij stuurde met een goede steekpass Dominique Jager weg. Dominique kon alleen op de doelman af en bleef uiterst koel. Hard en laag schoot hij de gelijkmaker binnen. Maar waar je denkt dat Tubanters er nu op en overheen gaat, bleek wederom niet zo te zijn. Het werd zelfs nog een verliespartij. Hoeve Vooruit kon ontsnappen, de bal voorgeven en de 2-3 binnen tikken.

Een grote klap, maar winnen begint met passie en inzet. Iets wat deze zondag ontbrak bij de blauw/zwarten. Het is 5 voor 12 voor de ploeg nu, want plek 9 is nacompetitie. Ook de plek 8 is nacompetitie, maar 1 ronde minder. Maar het gat met de veilige plek 7 is 3 punten. Het is niet onmogelijk, maar en moet uit een ander vaatje worden getapt in de komende 3 duels. Te beginnen, aankomende zondag. Uit bij het laaggeklasseerde Sp. Neede zijn 3 punten een MUST!. Niks minder.