Tubanters 1 trekt aan langste eind in lastig duel met Sp. Neede

Afgelopen weken kreeg Tubanters in de uitslagen klap naar klap. Deels door eigen toedoen werden belangrijke duels verloren en zo kon het zijn dat de blauw/zwarten zich op een nacompetitie plek voor degradatie terug vonden. Met nog 3 duels te gaan, kan de ploeg van Hendrie Zwiggelaar zich nog weinig misstappen veroorloven. En dat moet het op bezoek gaan bij de hekkensluiter, die absoluut vecht voor de laatste kans op handhaving, dankzij 6 punten uit de laatste 2 duels. Een gemotiveerde tegenstander, vechtend voor de laatste kans dus.

Zonder de geblesseerden Xander Molemans, Brian Mulstege en Jordy van Asselt en de geschorst Twan van Ooijen moest de strijd worden aangegaan. JO17-1 doelman Collin Voogtsgeerd maakte door de de blessure van Jordy zijn basisdebuut. Eerder in het thuisduel tegen Rood/zwart viel hij al eenmaal in. In de warming up kreeg Tubanters een teleurstelling te verwerken. Het bleek toch dat de licht geblesseerde aanvoerder, Nick Kutscher, niet kon starten. Jeroen Timmers kwam hem vervangen in de basis.

Tubanters begon in Neede wederom goed aan een duel. Al na 2 minuten kreeg Timo Roelofsen de bal voor zijn voeten vanuit een hoekschop, maar hij kon weinig ruimte vinden voor een schot. Even later schoot Kareem Freij op de doelman, die vervolgens de bal los liet. De instormende Jordi Lever en Niek Wösting hadden geen goede communicatie onderling en liepen elkaar enigszins in de weg. De inzet van uiteindelijk Jordi ging dan ook over. Tubanters had het duel in de hand en had weinig te duchten van Sp. Neede. Lange ballen konden allemaal eenvoudig worden opgeraapt door Collin Voogtsgeerd, die niet veel te doen kreeg. Na iets meer dan een half uur brak dan Tubanters dikverdiend de ban. Niek Wösting zette een goede één-twee op met Diego Luna Madueno. In de eindfase gaf Diego de bal weer op Niek, die de bal feilloos in de lange hoek krulde, 0-1. Vlak voor de rust wist Neede dan nog wel een kans te creëren, maar een schot van buiten de zestien ging rakelings naast de kruising. Rust 0-1.

Na de theepauze stond er ineens een geheel ander Tubanters. Niet vanwege een verplichte wissel vanwege pijntjes bij Thomas Broek en de tactische wissel van Kareem Freij. Maar het leek wel alsof er 11 anderen stonden. Duels werden niet meer gewonnen en de bal werd niet in het bezit gehouden. En Neede profiteerde hier al snel van. Allereerst bracht Collin Voogtsgeerd nog knap redding op een inzet in de korte hoek, maar in minuut 55 was de jonge goalie kansloos. Eerst bracht Roy Jansen onreglementair een aanval ten einde, maar een vrije bal op rand zestien bleef over. Deze werd vervolgens perfect over de muur gekruld, buiten bereik van Collin, 1-1. Neede rook een grote kans op een nieuwe overwinning en Tubanters was het echt even kwijt. En de 67e minuut werd een Needenaar weggestoken en kon op Collin af. Hij redde knap met zijn voeten, maar moest wel een rebound weggeven. Deze werd tot grote opluchting slecht ingeschoten en ging over. Maar het gevaar was nog niet voorbij. Een hoekschop werd binnengeschoten, maar op de lijn voorkwam Timo Roelofsen een tweede Needense treffer. Sam Wösting was vanaf het rustsignaal al binnen de lijnen. De spits van Tubanters was lange tijd afwezig. Hij had het lastig, maar was wel in één moment direct beslissend. Sam ontsnapte over de rechterkant en gaf de bal hoog voor. Deze was precies op maat voor Jordi Lever, die de bal heerlijk wist binnenkoppen, 1-2. Neede liet de koppies wat meer hangen en Tubanters vergat vervolgens het duel definitief te beslissen. Niek Wösting stak Diego Luna Madueno door het centrum van de defensie weg, maar één op één met de doelman schoof Diego de bal op de voeten van de uitkomende keeper. Zo bleef het in de stand spannend, maar Tubanters gaf weinig meer weg.

Zo behaalde Tubanters een zwaar bevochten overwinning en gaf het Sportclub Neede de definitieve klap, met degradatie naar de vijfde klasse. Iets wat Tubanters wil ontlopen, met alles wederom in eigen hand. Het vindt zichzelf nu terug op de veilige 7e plek, maar deze is gedeeld met Hector en 1 punt meer dan Twenthe Goor. Nog 2 duels vol aan de bak, eerst over 2 weken uit bij Rood/Zwart en daarna thuis tegen FC Eibergen. Met z’n allen de schouders eronder.

Laat een reactie achter