Gehavend Tubanters 1 wint in extremis van VV Twenthe

Afgelopen week kreeg Tubanters in Delden een grote mentale dreun te verwerken. De nog jonge ploeg leidde het duel tegen een volwassener koploper SV Delden met 1-3. Tegen 10 man werd er vervolgens met 5-3 verloren. Deze nederlaag zong nog wel een tijdje door, maar deze zondag moest de blik vooruit, naar de volgende tegenstander, VV Twenthe Goor. Niet alleen mentaal kreeg Tubanters een dreun, ook waren er vele blessures in de selectie. Voor de aftrap waren er twijfelgevallen in de naam van Bart Busschers (net hersteld), Jeroen Timmers, Thomas Broek en Roy Jansen. Het viertal kon gelukkig vanaf de aftrap starten. Voor Luc Sonneveldt, Kareem Freij, Ron Rietman en Nick Kutscher kwam het duel te vroeg. Op de bank zaten dan ook nog de JO17-1 verdediger Daan Heitbrink en het duo uit JO19-1, Jordi Schonewille en Noud van Petersen. De opstelling als volgt:

In een heerlijk herfstzonnetje werd er afgetrapt in Enschede. Tubanters mocht de bal hebben en proberen de weinig gepasseerde defensie van Twenthe te passeren. Als snel nam de thuisploeg het doel onder vuur. Sam Wösting legde de bal goed terug op Xander Molemans, die maar net naast het doel schoot. Twenthe moest het vooral van de omschakeling en de lange ballen hebben, maar de eerste de beste mogelijkheid was raak voor de gasten uit Goor. Balverlies op het middenveld bracht de middenvelder in de gelegenheid om zijn aanvaller weg te sturen. Op Jordy van Asselt behield de Goorse aanvaller goed het overzicht en legde breed op zijn medespeler, 0-1. VV Twenthe zat in een zetel en had Tubanters precies zij het wilde. Het kon achterover leunen en counteren. Tubanters slaagde er niet in om gevaarlijk te worden, maar speelde tot de zestien meter aardig voetbal. Maar na een 20 minuten spelen kwam Twenthe weer in hn kracht. Wederom werd er balverlies geleden op het middenveld en Twenthe kwam er weer snel uit. Ditmaal wist Jordy van Asselt redding te brengen en werd tot opluchting de rebound naast geschoten. Vervolgens kreeg Tubanters in minuut 21 en 29 tot tweemaal toe een 100% kans om op gelijke hoogte te komen. Niek Wösting stak de bal goed richting Diego Luna Madueno. De rappe middenvelder kwam ook in oog met de doelman, maar zijn lobbal ging over de keeper, maar ook over het doel. De andere grote kans was voor spits Sam Wösting. Bart Busschers legde de bal vanaf de linkerkant panklaar op het hoofd van de aanvalsleider, maar de kopbal werd recht op de doelman afgevuurd. Vlak voor rust moest aan de andere kant ook nog Jordy van Asselt redding brengen, toen wederom uit de omschakeling een Twenthenaar op hem af kwam. Rust 0-1

In de theepauze bleek Thomas Broek niet verder te kunnen en kwam Noud van Petersen binnen de lijnen. De intenties voor het tweede gedeelte waren duidelijk. Tubanters ging op jacht naar de gelijkmaker. Twenthe Goor kwam er niet meer uit en Tubanters voerde de druk op. Het was Sam Wösting die vervolgens dichtbij was. Sam kreeg de bal bij de eerste paal van zijn jongere broertje Niek Wösting, maar de inzet die volgde werd gekeerd door de doelman. Tubanters drong meer aan, maar het duurde nog tot minuut 67 tot de ploeg weer echt gevaarlijk werd. En wat heet gevaarlijk, de gelijkmaker lag er in. Noud van Petersen kwam goed door over de rechterkant en trok vanaf de achterlijn de bal goed terug. Daar dook Xander Molemans op, die schoot op doel. Sam Wösting liet de bal onder zijn benen doorgaan, waardoor de verdediger verrast werd. Via zijn scheenbeen ging de bal in de korte hoek binnen, 1-1. Tubanters rook bloed en kwam binnen 2 minuten zelfs op voorsprong. Niek Wösting ontsnapte weer eens over links, speelde de bal ietwat te ver voor zich uit, maar werd geschept door de uitkomende doelman, penalty. Jordi Lever nam zijn verantwoordelijkheid en klaarde het kunstje, 2-1. Nu moest Twenthe Goor komen en het kwam ook. Tubanters liep weer te veel naar achteren, maar hield stand. Toch kwam vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker. Een vrije bal vanaf de Goorse rechterkant werd voorgeslingerd. Daar stond een Twenthe speler helemaal vrij en hij kopte de gelijkmaker binnen. Nu lag Tubanters tegen de touwen, want Twenthe rook meer kansen. En het kreeg een giga kans. Wederom een vrije bal vanaf de rechterkant. In plaats van voorgeven werd de bal direct op goal geschoten. Het engeltje op de paal werd er keihard vanaf geschoten, want via de binnenkant van die paal vloog de bal uit het doel. Tubanters mocht diep in blessuretijd ook nog aanleggen voor een vrije bal. Jordi Lever pompte de bal in de zestien en vond het hoofd van Sam Wösting. De kopbal was perfect, maar de reflex van de doelman uitstekend. Toch moest hij wel een rebound weggeven, die bij de tweede paal kon worden binnen gegleden door Roy Jansen, 3-2

Tubanters overleefde nog een aantal extra minuten en mocht zo een mierzoete overwinning bijschrijven. Het nestelde zich hierdoor bij de bovenste regionen en mag dan ook naar boven kijken. Volgende week weer een kans, hopelijk met wat meer herstelde spelers. Maar ook met een gehavende ploeg werd er strijd geleverd. Dit wordt meegenomen naar Hoeve vooruit, de volgende tegenstander.