Tubanters 1 strijdt en vecht zich naar overwinning tegen Rood Zwart

Een dubbel gevoel. Dat is waarmee er naartoe geleefd werd naar het duel van vandaag. Er werd namelijk in Overdinkel met 1-0 verloren, met goed spel, grote kansen, maar geen doelpunten. Enigszins werd er dan toch wel met vertrouwen afgereisd naar Delden, waar het treffen met Rood Zwart op de planning stond. Tubanters wist dit seizoen nog maar eenmaal te winnen, en dat was tegen die andere ploeg uit Delden, SV Delden. Kan de volle score tegen Delden dan worden doorgezet? Een bijzonder moment was er wel in Delden te bewonderen, want Jordy van Asselt, JO19-1 keeper mocht vanaf de aftrap onder de lat plaatsnemen, ten favoure van Ken Rietman. In de warming up kon Julian Weber niet spelen, vanwege een heupblessure, waardoor Marco Kroeze mocht starten, juist hersteld van een blessure.

Tubanters begon op het grasveld in Delden niet echt goed aan het duel. De thuisploeg opende met dreigend worden, maar kon debutant Jordy van Asselt niet echt testen. Pas na een dikke 10 minuten mocht Jordy handelend optreden. Een afvallende bal van één van de vele hoekschoppen die Rood/Zwart kreeg, kwam bij de tweede paal terecht. Een laag schot kwam eenvoudig in de handen van de jonge doelman. Daarna kwam Tubanters wat meer in het spel. Diego Luna Madueno lobde de bal slim over de Deldense defensie, maar Marco Kroeze was te gehaast. Zijn schot ging over. Na een half uur was het TImo Roelofsen die met een diepe bal Tanju Kahraman bereikte. Tanju kwam vanaf links goed naar binnen en schoot op doel. Zijn inzet kon maar net onder de lat uit het doel worden getikt. En juist uit die hoekschop scoorde Tubanters. Tanju Kahraman draaide de bal goed in en daar dook op de 5 meter A. op. Zijn kopbal was hard en zuiver en zo stond het 0-1. Tubanters domineerde en het vertrouwen van de ploeg steeg. Zo was het Marco Kroeze die niet veel later de bal vanaf rechts hard en laag voorgaf. Bij de tweede paal dook Tanju Kahraman op, die de bal net over schoot. Rood/zwart kreeg de eerste helft alleen veel corners. Maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Een hoekschop leverde Tubanters in de 38e minuut zelfs een doelpunt op. De afgeslagen hoekschop werd opgepikt door JO19-1 speler Diego Luna Madueno. Die vond knap A. op het middenveld. A. vond vervolgens op links Marco Kroeze, die de bal slim direct over zijn directe tegenstander heen lobde naar Tanju Kahraman. De doelman kwam half en wijfelend uit, waarna Tanju Kahraman hem passeerde met een lob, 0-2. De uitploeg zat op rozen en had een beetje pech om de score voor rust nog verder uit te bouwen. Ricardo van Eiken vond Tanju, die zijn schot van richting veranderd zag worden in de korte hoek. De doelman redde met een reflex. Vlak voor rust raakte aanvoerder Nick Kutscher nog de kruising. Een hoekschop van Tanju Kahraman belandde op Nick’s hoofd, maar via de grond kwam die op het aluminium. Rust 0-2.

Er werd een Deldense storm verwacht na de hervatting, en deze kwam er ook. Hoe goed je ook voorbereid bent, de openingsfase moet je overleven. En dat deden de blauw/zwarten niet. Een bal vanaf links werd over de hele gespeeld naar de rechtsbuiten. Koen van Ooijen gleed ongelukkig weg en zo kon zijn tegenstander de bal hard en hoog in het doel rossen, 1-2. Het gaf de Deldense storm nog wat meer extra kracht. Tubanters stond onder druk en ontsnapte na 8 minuten spelen aan een gelijkmaker. Een bal vanaf links mocht hard en laag worden voorgegeven, waarna vanaf de penalty stip vrij kon worden ingeschoten. De bal spatte uiteen op de paal. Rood/zwart bleef komen en na een kwartier overleven was het de jonge Jordy van Asselt die zich kon onderscheiden. Een hoekschop schoot door en bij de tweede paal stond een Rood/Zwarter geheel vrij. De inzet werd door de Tubanters doelman met een uiterste reflex knap gered. Af en toe kwam Tubanters er nog dreigend uit. Zo vond Ricardo van Eiken,  na een goede actie, Tanju Kahraman. Tanju draaide weg van zijn tegenstander, maar zijn schot ging over het doel. Toch kwam de ploeg van Martijn Misana op een voorsprong van 2 doelpunten. Twan van Ooijen was weg over de rechterkant. Twan vond de ingevallen Daan Barink. Die draaide zich vast, maar de bal kwam uit de kluts bij Timo Roelofsen op randje zestien. Timo bedacht zich niet en krulde de bal fantastisch in de kruising, 1-3. Weer wat lucht voor Tubanters. Maar de lucht was van korte duur, want 2 minuten later lag de bal alweer in het netje aan de andere kant. In de zestien meter mocht de spits aannemen en kon terugleggen. De bal werd in de korte hoek binnengeschoven, 2-3. Rood/Zwart ging voor meer, maar eigenlijk kwam de uitploeg niet echt meer in gevaar. Het verzuimde zelfs nog om 2-4 te maken. Ricardo van Eiken ontsnapte over links met een gwweldige actie. Hij behield het overzicht en gaf de ingevallen Brian Mulstege een grote kans. Brian miste de bal en zo bleef het nog even spannend. Even, want niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde.

Een goede overwinning, precies wat de Tubanters nodig had. Er werd vandaag gestreden en bij vlagen, voornamelijk in de eerste helft, goed gevoetbald. Een lekkere uitslag om een voetballoos weekend in te gaan. Na een weekend vrij komt Fleringen op bezoek en kan de goede lijn voortgezet worden.