Tubanters 1 verliest tijdelijke aansluiting met middenmoot door onnodig verlies tegen Fleringen

Na een vrij weekend stond voor de Tubanters weer een belangrijk duel op het programma. Na de overwinning in Delden tegen Rood/zwart kon de ploeg van Martijn Misana weer voorzichtig omhoog kijken. En dan kwam ook nog middenmoter Fleringen op bezoek. Een goede kans op de definitieve aansluiting te pakken. Het moest deze zondag gebeuren zonder de geblesseerde Marco Kroeze en Mario Jimenez. Verder een fitte selectie. De opstelling voor vandaag:

Beide ploegen begonnen aftastend aan het begin van het duel. Toch nam de uitploeg wat meer aanvallend de overhand, mede door de vele slordigheden aan de kant van Tubanters. Toch kreeg de thuisploeg als eerste een grote mogelijkheid. Julian Weber vond vanaf rechts de vrijstaande Tanju Kahraman. Het schot dat volgde was te slap, waardoor de Fleringse doelman kon vangen. Aan de andere kant werd de Fleringse spits bereikt, maar zijn schot ging over. Het duel kon beide kanten op, maar geen enkele ploeg had grote kansen. Pas na een kleine 20 minuten veerden de toeschouwers even op. Nick Kutscher onderschepte de bal op het middenveld, gaf op Tanju Kahraman, die op zijn beurt de doorgelopen Nick weer bediende. De aanvoerder kon de bal net niet voldoende controleren oog in oog met de doelman. Vervolgens was het Nick Kutscher ook die negatief in het stuk voorkwam. Na een half uur speelde Nick te kort terug op zijn doelman, Ken Rietman, maar beide spelers konden met hangen en wurgen nog net ingrijpen. Even later werd de opbouw onder druk gezet en was het wederom Nick die de opbouwpass verspeelde. Het schot ging maar net voorlangs. Het leek er vervolgens op dat Tubanters meer controle kreeg en het kreeg ook een aantal goede kansen. Tanju Kahraman gaf voor vanaf links en daar dook Timo Roelofsen op. De kopbal van de middenvelder was zonder kracht en zodoende kon de doelman vangen. Meer moeite had die doelman met het schot van de jonge Diego Luna Madueno. Diego had de bal op het middenveld, omspeelde drie tegenstanders en schoot op doel. De bal, op weg naar de verre hoek, kon stijlvol uit het doel worden geslagen. Even later was het wederom Diego die een hoofdrol opeiste. Een steekpass bereikte aanvoerder Nick Kutscher, die met buitenkant rechts maar net de bal voorlangs tikte.  Maar op dat moment uit het niets was het Fleringen die wel op voorsprong kwam. Een aanval over rechts deed de bal voorkomen. De spits dook op bij de eerste paal en geheel vrij kon de bal worden binnengekopt, 0-1. Dit was ook de ruststand

Zonder wijzigingen werd er begonnen aan deel 2. Maar het was de uitploeg die de overhand had. Al na 6 minuten kon de voorsprong verdubbeld worden. Het was Twan van Ooijen die een schot maar net kon blokken. Tubanters probeerde een gelijkmaker te scoren, maar het ontbrak de ploeg aan de vorm. Simpele passes gingen fout, de voorhoede kon niet worden bereikt en een aantal spelers stak niet in de gewenste vorm. Fleringen hield simpel stand, ook toen A. in het veld kwam. De uitploeg kon zelfs nog denken aan een grotere voorsprong. Met nog een kwartier op de klok kwam een voorzet vanaf de linkerkant voor het doel. Bij de tweede paal kon er worden gekopt, maar Ken Rietman had een goede reflex in huis. Niet veel later redde de Tubanters doelman goed op een schot uit de tweede lijn. De bal werd stijlvol uit de hoek gedoken. En Tubanters? Die ging in de slotfase nog op jacht naar een gelijkmaker. En zonder de juiste vorm, kreeg het nog 2 zeer grote mogelijkheden. Een vrije bal van Ricardo van Eiken kwam bij Nick Kutscher terecht. De aanvoerder schoot binnen, maar met een zeer knappe katachtige redding en buitenkant paal voorkwam de doelman op miraculeuze wijze de gelijkmaker. Met nog een vrije bal vlak voor tijd werd de ploeg vervolgens nogmaals gevaarlijk. Ditmaal belande de bal bij Ron Rietman. De centrale verdediger nam de bal goed aan, speelde zich knap vrij en kon binnenschieten. Maar Ron schoot de bal wild over. Aan de andere kant vergat de Fleringse ploeg het duel definitief in slot te gooien. Een diepe bal kon worden gecontroleerd door de spits, maar ook hij schoot wild over. In blessuretijd kwam noodgedwongen nog een debutant binnen de lijnen, want Ricardo van Eiken moest met kramp nog worden gewisseld. Luc Sonneveldt van de JO19-1 kwam binnen de lijnen, maar na 1 balcontact van hem vond de scheidsrechter het genoeg.

Een zure nederlaag, waarvan ik denk dat het echt aan de Tubanters zelf lag. Onnodig maar wel extra pijnlijk, omdat de middenmoot nu wat meer uit zich verdwijnt. Volgend weekend weer een cruciaal duel. In Oldenzaal wordt er dan tegen de plaatselijke VV gespeeld. Dan moet er echt gewonnen worden.

Laat een reactie achter